Poznata patologija kao prirodniji izbor u odnosu na nepoznati ugodniji model

Umri_muski

Legenda
Poruka
72.866
U danasnje vreme u Srbiji , a verujem i u drugim zemljama kapitalistickog sveta, prisutan je sledeci fenomen.
Nemam ti ja vremena za to , bolje ovo sto mi je poznato , nego to sto je mozda vise za mene ali treba to razumeti.

Tj nema se , tacnije ne zeli se odvojiti vreme za upoznavanje sa nekim novim odnosima medju pojedincima nego se radije bira shema odnosa koja je vidjena ranije a sama je patoloska po sadrzaju...

Najdrasticniji oblik je oblik saglasnosti zrtve nasilja....
Tu mnoge zrtve fizickog i psihickog nasilja , zbog vec narusene slobode razmisljanja, tj preopterecenosti sistema odlucivanja i samopouzdanja, i kolicine volje koju poseduju , daju saglasnost za poznatu nasilnicku relaciju i odnos radije nego da se upustaju u neizvesnu , nepoznatu i nejasnu opciju drugacijih odnosa...

Ono sto je posledica, i zbog cega me ovo i interesuje, inace me ne bi interesovalo , hoces da budes ruski ruletash, izvoli budi, ima ljudi koji ce da se klade u ishod....
....je to sto kod ovog fenomena postoji i rep zvani "nisi ti nista bolji od mene ako sam ja mogao mogla da pristanem na ovo mozes i ti".
Tj usled sopstvene situacije i manjka volje, intelektualnog ili nekog drugog vida snage, osoba donosi odluku za sebe ali kasnije deformise svako svoje glediste i podredjuje ga moralno superiornom stavu, tj postaje moralni demagog, moralno superiornija u odnosu na ostale, koji nisu pristali na precicu ili laganicu resenje.

To moze biti toliko brojno da je drustveni talas, npr u Srbiji je bio drustveni talas lopov sam tim se dicim ti si budala sto nisi.
Ili primitivan sam , ocigledno da to donosi uspeh u zivotu i narocito poslu , moral za moral, pare su krajnji sudija, kao sto je danasnji talas.

Ti talasi su toliko jaki da mrve sve na sta nalete...
Kao sto vremenom nije ostao nijedan posten Srbin a da nije lopov, tako vremenom nije ostao nijedan Srbin koji nije agresivan i bezobrazan i bez obrazan....tj totalno nemoralan gde je moral dobio svoju drustvenu varijantu.....ono sto je srpsko to je normalno , a ono sto nije to je za neke druge narode, nije za nas....idi tamo ako se ne slazes..
Slicnost sa davanjem saglasnosti zrtve je vise nego ocigledna ali je na nacionalnom nivou...

Back