- Poruka
- 46.015
Očaj stotine putnika koji tvrde da ih je prevarila poznata agencija:„Uzeli nam pare, pa nas vratili sa granice, vlasnik nam je rekao da mu ne možemo ništa”
Pun autobus putnika iz Novog Sada uputio se pre nekoliko dana ka Splitu. U međuzoni, kod granice sa Hrvatskom, putnici su vraćeni kući uz izgovor da je "prevelika gužva i da neće skoro stići do Splita". Iako nevoljni, vozač ih je vratio na početnu lokaciju i odatle pokupio drugu turu za Temišvar. Ali se isto desilo i s tim putnicima - agencija im je uzela novac, a na putovanje nisu ni otišli. Ovo nije bajka, nego istinita priča koju je doživelo nekoliko stotina Novosađana, tvrdeći da lažnoj truističkoj agenciji niko ne može da stane na put jer je "bliska vlastima".
Novosadska turistička agencija „Novi Sad putovanja“ danima se „provlači“ po društvenim mrežama u negativnom kontekstu jer, kako tvrde više stotina putnika, organizuje i naplaćuje putovanja, ali ih ne realizuje.
O tome za Nova.rs govori Sara Burgušić iz Novog Sada, očajna jer je nasamarena, a kako kaže, ni njene reči, a ni reči drugih putnika kojih ima nekoliko stotina, policija „ne uzima za ozbiljno“.
„Ne znam kako bih opisala ovu torturu koja se događa, a na koju inspekcija i policija očigledno ćute. Vlasnik turističke agencije nastavlja i dalje da organizuje putovanja, da uzima pare, a onda ih otkazuje. Naravno, novac ne vraća putnicima. Mi smo prevareni za putovanje u Split. Krenuli smo, iako je trebalo u osam ujutru, krenuli smo u deset uveče misleći: okej, dešava se promena temrina, idemo dalje“, priča nam Sara na početku razgovora.
Autobus u kom je ona bila, prošao je Batrovce. Onda je samo zastao.
„Ja sam spavala sve vreme, kada je autobus zastao, upitala sam šta je bilo. Vozač je rekao da je gužva. Sa nama je bio i turistički vodič. Bila je i jedna žena koja radi u Gradskom zelenilu ‘Novi Sad’, koja je, verovatno orkestrirano i u dogovoru sa vlasnikom, digla paniku da se vratimo. Pola autobusa je bilo za to, dok je druga polovina želela da nastavi putovanje. Mi smo na kraju, protiv svoje volje, bili vraćeni sa granice u Novi Sad. Autobus je stajao tačno tamo gde je mogao da se isključi, u toj međuzoni. Vozač je okrenuo autobus nazad za Novi Sad“, nastavlja ona.....