Pozivno pismo??

pele27

Primećen član
Poruka
959
Pozdrav. Naime, u maju putujem porodicno u Holandiju Wizzom. Medjutim, sve mi je u glavi pomutio kolega koji me je uredno pitao da li sam spremio sve papire. Na moje pitanje na kakve papire misli, rekao je bilo sta tipa pozivno pismo ili tako nesto, jer mi, kao porodica definitivno izgledamo kao nekakvi lazni azilanti. Problem je izmedju ostalog to sto ne idemo u hotel, tako da i nemamo rezervaciju nekog smestaja. Idemo kod prijatelja, Holandjana. Imacemo povratne karte kao i zdravstveno osiguranje za tih 7 dana. Dake, problem mogu da nam prave NASI - jer su oni prva prepreka ka ulasku u Sengen zonu. Sta mogu da ocekujem? Ima li ko kakva sveza iskustva? A sa druge strane, koio znam, Holandska policija ce me verovatno pitati gde idemo, na koliko i koliko para nosimo. Ja cu pokazati kreditnu karticu u nadi da je nece proveravati :sad2: Kakva su vasa iskustva?

Na tvom mestu ja bih trazila to pismo. Ja sam isto isla kod drugarice u EU na mesec dana i ona mi ga je poslala za svaki slucaj. Ne mora bog zna sta da pise, samo kod koga ces imati smestaj, njegov broj licne karte ili koji oni vec dokument koriste. Ja sam na kraju ostala svih 90 dana (a recimo nisam imala putno osiguranje, imala sam povratnu ali sa otvorenim datumom povratka) i niko nije pravio problem.

Ne znam sta da ti kazem, ali dosta cesto sam u sengen zoni, i aposlutno me nikada niko nije pitao gde putujem, kod koga, imam li osiguranje.
To nije samo moje iskustvo, vec i svih ljudi oko mene.
A nasi te budi siguran nista nece pitati, pogotovo ne na ako ides avionom.
Opusti se i uzivajte.

Ne znam sta da ti kazem, ali dosta cesto sam u sengen zoni, i aposlutno me nikada niko nije pitao gde putujem, kod koga, imam li osiguranje.
To nije samo moje iskustvo, vec i svih ljudi oko mene.
A nasi te budi siguran nista nece pitati, pogotovo ne na ako ides avionom.
Opusti se i uzivajte.

Ovo jeste tacno, i ja idem stalno tamo-vamo, ali busom. Na aerodromu mogu da naprave problem. Taj papir nista ne kosta, a moze da ga spasi cimanja i nerviranja.

Mislim da je najgora moguca opcija da ides preko Madjarske, i koliko znam samo oni su u stanju da prave probleme. Na aerodromima te niko nista i ne pita, samo idi dalje.

Da, madjari su gadni. Jednom prilikom su nas sve izbacili iz autobusa i pustali jednog po jednog unutra (sa sve gledanjem slike u pasosu i uperenom baterijskom lampom u lice), a prethodno su autobus izvrnuli naglavacke. I slovenci su umeli da budu gadni, ali te puste.

Sada kada idem preko Hrvatske, nemam nikakav problem.

Hvala vam na odgovorima. Ma znam i da Holandjani umeju da budu zeznuti. Idemo avionom, i kao problem umeju da prave nasi jer su oni prva prepreka pre ulaska u EU..sredicu onda to pozivno pismo i osiguranje (ako nista bar za dete) i idemo..

Pa kao poostrene su mere zbog laznih azilanata tako da ko god im izgleda sumnjivo..a nas troje kad se pojavimo sa tri ranca :)

Sumnjivo je ako si Rom sa 100 evra u džepu za mesec dana boravka :lol:

Kada dođeš do pasoške kontrole,prtljag si već predao i ne možeš ni da imaš više od ranca. Nikada me nisu pitali ni za pozivno pismo,ni smeštaj,ni za količinu novca....ma ništa osim "dobar dan" i "izvolite". A letim nekoliko puta godišnje.

Back