Poziv na bojkot hipermarketa !

~Kiki~

BUNTOVNA S RAZLOGOM
VIP
Poruka
545.561
ponedeljak, 29. okt 2012,

Poziv na bojkot velikih trgovinskih lanaca uputila Nacionalna organizacija potrošača Srbije. Ta organizacija poziva na bojkot zbog toga što su, kako navode, hipermarketi iskoristili povećanje PDV-a da bezrazložno i značajno povećaju cene najosnovnihij životnih namirnica.

Nacionalna organizacija potrošača Srbije pozvala je građane da u naredna tri dana bojkotuju hipermarkete u Srbiji.

Bojkot-hipermarketa.jpg

Ta organizacija je pozvala građane da sutra ne kupuju u prodavnicama "Maksi" i "Tempo",
da u sredu bojkotuju "Ideu",
a u četvrtak "Merkator" i "Merkator rodu".

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/Društvo/1201440/Poziv+na+bojkot+hipermarketa.html

Pa sad.......kao i sve u ovoj državi, i ovo je mač sa bar dve oštrice :lol: i kao i uvek, moramo birati izmedju dva zla, najmanje.
Nisam kupovala ništa u supermarketima velikih trgovinskih lanaca, ne zato što smatram da treba tu kupovinu bojkotovati, već zato što mi nije ništa trebalo i sve dok mi nešto ne zatreba neću kupovati.
Sa strane potrošača koji ne zna kako se postiže poskupljenje svega, pa i onoga što zvanično nije poskupelo, možda je u redu taj bojkot, a s druge strane, država je ta koja je svesno i namerno prouzrokovala poskupljenja i onoga što zvanično nije poskupelo iako zvanično, po medijima pere ruke od svega...već zilion puta vidjen scenario u kome svako javno igra svoju ulogu, pa i Savez potrošača. S treće strane, ne treba zaboraviti koliko naših ljudi radi u tim velikim supermarketima kao i u firmama koje nisu tako veliki lanci ali snabdevaju baš ove supermarkete......ćerke, sinovi, zetovi, muževi, snaje, unuci istih onih koji bojkotuju. Nikada nije sve ni crno ni belo.....nijanse sivog su te sa kojima moramo naučiti da živimo i preživimo.
Tako da, zadržala bih svoj dosadašnji solistički nastup :lol: i ne bih se priključivala nikakvim masama.....guše mi mozganje te će male sive ćelije da mi zaribaju a to nikako nije dobro za preživljavanje u lepoj nam državici :lol:

На жалост, немам много избора, остаје ми да купујем у малим, приватним продавницама које имају и дупле цене у односу на Мерк. или Макси. Ови јесу најјефтинији, па ми понудите алтернативу.
Врло радо бих бојкотовао и Пиљаре Макси, али често имају јефтиније цене него накупци на пијаци и сељаци, а не пише им порекло робе и још ме закидају на мери. Добро, мене не, имам проверене продавце, али свеједно, не знам ко од запослених иде сваког дана на пијацу.
У Темпу и Метроу не купујем одавно, то су заправо хипермаркети и бојкот има смисла на дуже времена, ето, ја њих бојкотујем.

U mom kraju u krugu od 200m imam 3 Maxi-ja, koji su progutali, 2 Pekabete i jedan C-market. Od početka imam averziju prema istom, i retko pazarim tamo, samo kada ne mogu proizvod naći u lokalnim trgovinama, kojih, hvala bogu ima nekoliko.
U zgradi imam prodavnicu, već 15 godina, koja je od obične piljarnice, prerasla u malu ali dobro opremljenu prodavnicu, gde možete skoro sve nabaviti. Ista ta prodavnica je nekima spasila opstanak tokom teških dana, jer daju ljudima namirnice na "crtu", pa kad imaš, platiš.

Htela bih da vam svima skrenem pažnju na tzv AKCIJE i "pojeftinjenja" tokom istih.
Skoro sam videla isti proizvod na AKCIJI u Maxiju, za 10 dinara skuplji nego u mojoj prodavnici po redovnoj ceni. ! Laž i prevara, a ljudi se lepe ko muve na AKCIJE :ljutko:

Sta kaze druga strana , tojest hipermarketi ?
Mozda i njih pogadja rast operativnih rashoda & smanjena traznja , pa su primorani da rade to shto su uradili ...povecali cene .
Drugo , dali za povecanje cena su krivi iskljucivo veliki trgovci ili mozda do poskupljenja bi svakako doslo zbog susha i poskupljivanje svega i svacega na svetskom trzistu ...
Kazem da nije malo prestrogo sve ovo ?

Sta kaze druga strana , tojest hipermarketi ?
Mozda i njih pogadja rast operativnih rashoda & smanjena traznja , pa su primorani da rade to shto su uradili ...povecali cene .
Drugo , dali za povecanje cena su krivi iskljucivo veliki trgovci ili mozda do poskupljenja bi svakako doslo zbog susha i poskupljivanje svega i svacega na svetskom trzistu ...
Kazem da nije malo prestrogo sve ovo ?

Ja nisam hipermarket, ja sam mali proizvođač i mene pogađa sve isto kao i hipermarket, ali ja nisam podigla cene svojih proizvoda već godinu dana :aha:

Back