Pozitivna psihologija

Najnoviji alat. Lično sam je protiv. I sami psiholozi su se podelili po pitanju nje. A vi, šta mislite?

Ako ste za, zašto za.
Ako ste (kao i ja) protiv, zašto protiv.

Ja sam protiv zato što smatram da je to silovanje organizma i porobljavanje istog. Mislim da sami sebe tako možete da zbunite. Ako se osećam loše, ne mogu sebi govoriti lep je dan, srećna sam i da to da rezultat kakav želim.
Iskreno, prvi put čujem da je to neki zvaničan pravac, uvek sam mislila da je nešto ko astrologija kojom se služe terapeuti koji nisu baš vični svom zanatu, a protivno onome što ih zanat uči. Mada me više malo šta čudi. Ako je poenta u onome što si napisala, onda naravno da sam protiv. Sve mi to zaudara na motivacione govornike i ostalu bratiju a kod njih ni N od nauke.

Najnoviji alat. Lično sam je protiv. I sami psiholozi su se podelili po pitanju nje. A vi, šta mislite?

Ako ste za, zašto za.
Ako ste (kao i ja) protiv, zašto protiv.

Ja sam protiv zato što smatram da je to silovanje organizma i porobljavanje istog. Mislim da sami sebe tako možete da zbunite. Ako se osećam loše, ne mogu sebi govoriti lep je dan, srećna sam i da to da rezultat kakav želim.
Donekle si u pravu. ne treba sebe siliti na euforiju, ali treba biti naklonjen lepom raspolozenju.Traziti nacin da budes lepo raspolozen:kroz muziku koja je vedra, kroz optimizam, agilnost ,kroz stvari koje nas ispunjavaju I cine zadovoljnim...kroz ljubav…prijatno druzenje...

Stvar je u ovome. Biti otvoren za lepa osecanja a zatvoren za ruzna.
Konstatujes situaciju bez ruznih emocija.Ali si zato uvek otvoren za lepe.

Ne treba posto poto osecati bilo sta.Ili lepo ili nista.
Rado prihvatas lepa osecanja I ne prihvatas ruzna.samo razumom reagujes.

Ovo gore na neki način ima smisla, jer radi za mene.
Kad se iznerviram ili osetim naročito besna zbog nečega, odem na yt, naprimer, i puštam si neutralne stvari koje me ne moraju čak ni nasmijati - dovoljno je da nisu otrovne. Obzirom da jako puno vremena provodim na mreži, odgovorno tvrdim da je mreža puna otrova. Kad se želim očistiti od toga, uzmem da radim nešto lagano i opuštajuće, i to pali.
Mada nisam sigurna koliko se tiče zadate teme ovde.

Na euforiju nikako. Euforija je PATOLOSKA sreca.
Štaviše, euforija nije sreća uopšte. Kratkog je daha, uglavnom neosnovana, i na kraju od nje ništa nemaš. Ljudi greše kad sreću poistovećuju s konstantnim osećanjem ushićenja. Sreća je mnogo dosadnija, u nedostatku bolje reči, mnogo mirnija i jedini pravi način da se čovek oseti ispunjen.

Na euforiju nikako. Euforija je PATOLOSKA sreca.

https://en.wikipedia.org/wiki/Euphoria
Wikipedia:
Euphoria ( /juːˈfɔːriə/ (About this soundlisten)) is the experience (or affect) of pleasure or excitement and intense feelings of well-being and happiness.[1][2] Certain natural rewards and social activities, such as aerobic exercise, laughter, listening to or making music, and dancing, can induce a state of euphoria.[3][4] Euphoria is also a symptom of certain neurological or neuropsychiatric disorders, such as mania.

Dakle, moze biti ali ne mora da znaci.

Ljudi greše kad sreću poistovećuju s konstantnim osećanjem ushićenja. Sreća je mnogo dosadnija, u nedostatku bolje reči, mnogo mirnija i jedini pravi način da se čovek oseti ispunjen.

Spokojana, ispunjena i zadovoljana životom je srećna osoba.

Što ne znači ja je neprekidno u super dobrom raspoloženju

Baš taj nedostatak euforije i ushićenosti mnogi doživljavaju kao nedostatak sreće u životu.

Dogodi ti se nešto prelepo najlepše što si mogla da zamisliš o čemu si maštala..
U stanju si neopisive sreće, euforije čak..

Koliko dugo će se zadržati taj prvi osećaj Sreće?
Par dana, nedelja, meseci..
Ali će proći i svesti se na osećaj prijatnosti ili lagodnosti, nikako ushićenja

Isto je sa tragedijom

Strašna tuga,bespomoćnost..... Bes

Stišava se vremenom

Prosto smo stvoreni sa mehanizmom odbrane od preteranih osećanja

Spokoj je suština sreće
A ti kako hoćeš

Dogodi ti se nešto prelepo najlepše što si mogla da zamisliš o čemu si maštala..
U stanju si neopisive sreće, euforije čak..

Koliko dugo će se zadržati taj prvi osećaj Sreće?
Par dana, nedelja, meseci..
Ali će proći i svesti se na osećaj prijatnosti ili lagodnosti, nikako ushićenja

Isto je sa tragedijom

Strašna tuga,bespomoćnost..... Bes

Stišava se vremenom

Prosto smo stvoreni sa mehanizmom odbrane od preteranih osećanja

Spokoj je suština sreće
A ti kako hoćeš
@tili čas

Tili mili

Ok mi je kad se bavi proucavanjem i jacanjem pozitivnih aspekata ljudskog zivota. Dobro je zapitati se sta je dobar zivot i sta sami mozemo uraditi da do tog ispunjenja dodjemo.
Nije mi ok kad se forsira u obliku nju ejdz mozgoispiracine, solipsizma i narcizma.
Sta vise, smatram to veoma opasnim.

Back