Pozitivan uticaj

• Začetnik teme Začetnik teme Derer
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li je moguce pomoci ljudima I izvrsiti pozitivan uticaj ako oni to sami sebi ne zele?
Ja sam uvek mislio da je to uzaludan poso I da ti se samo obije o glavu.
Ili ih treba nekako "prevariti" za njihovo dobro.

1. Moguce je, evo ja sam zimus jednoj babi u komsiluku cepao drva... a baba nije zelela da se uhvati sekire....:)

2. Jeste uzaludan je posao meni se cepanica odbila i razbila nos....:rida:

3.Ove godine cu je prevariti i nagovaoriti da se ona lati sekire....:think:

Poslednja izmena:
Не можеш помоћи ономе ко то не жели.
Успех сваке (психо)терапије зависи од пацијента.
Преварити га за његово добро?
Како?
Увек ће изнаћи механизам да ти унизи труд.
Треба утврдити шта је у основи тог немања жеље за помоћи.

Jedna rech moze totalno da promeni znacenje recenice.Ne samo rec, jedan zarez.
Ja znam da ljudi mozda I nesvesno vole da determinisu svoj zivot jer se plase neizvesnosti.Ego trip, jer niko ne zna sta ga ceka.

Da li je moguce pomoci ljudima I izvrsiti pozitivan uticaj ako oni to sami sebi ne zele?

'ne mozesh pomoci onome ko to ne zeli ' ali ko ne zeli? navesti ga da prihvati pozitivan uticaj i reaguje na isti, ali bez obmane , prevare etc...
sizifov posao, ali ako ti je stalo do nekoga, naravno da je moguce.
'obijanje o glavu' je znak da kalkulishesh , a u zavisnosti od toga o kome se radi, kalkulator valja podesiti na on ili off..

Moguće je, ali često taj pozitivan uticaj bude na kratke staze.
Imala sam prijateljicu, psihički bolesnu, s kojom sam provela sate i dane u nastojanju da joj dignem raspoloženje ... i uspevala - tog sata, i tog dana.

Obija se o glavu ako naletiš na energetskog vampira.

да је немогуће не би ни било људи.
одустајање је најскупље.
објасниш оном ко немож да схвати...

prvo moras da shvatis da ljudi nisu jednaki odn. da postoje ljudi sa razlicitim -- kako da kazem -- mocima. to sto ti, ili neko drugi, ili gomila ljudi u danasnje vreme, ne moze nesto ne znaci da nece moci neko drugi, u najgorem slucaju -- neko u buducnosti. razumes? znaci glupo ti je pitanje skroz. cak i da poznajes nekoga koga zelis da promenis, pametnije bi ti bilo da pitas KAKO a ne "da li je moguce" lol. onda pokusas nekoliko puta i na kraju zakljucis za sebe da ne mozes i tu je kraj price.

koji ku rac imas da siris svoju nemoc sirom planete, u tri lepe pi cke materine!

prvo moras da shvatis da ljudi nisu jednaki odn. da postoje ljudi sa razlicitim -- kako da kazem -- mocima. to sto ti, ili neko drugi, ili gomila ljudi u danasnje vreme, ne moze nesto ne znaci da nece moci neko drugi, u najgorem slucaju -- neko u buducnosti. razumes? znaci glupo ti je pitanje skroz. cak i da poznajes nekoga koga zelis da promenis, pametnije bi ti bilo da pitas KAKO a ne "da li je moguce" lol. onda pokusas nekoliko puta i na kraju zakljucis za sebe da ne mozes i tu je kraj price.

koji ku rac imas da siris svoju nemoc sirom planete, u tri lepe pi cke materine!

Ti si ocigledno nesto pomesala.
Uticaj nije zelja da nekog promenish nego zelja da nekom do koga ti je stalo pomognes da se sam promeni/pomogne sebi.

pa naravno to je najbitnije, sta mi pise pored reci "pol", da li sam zensko ili sam musko, jer ako sam zensko onda svi automatski bivaju "fini" (tj. pasivno-agresivni) dok ne skapiraju da sam zapravo musko nakon cega se svi automatski prebacuju na agresivni kolovoz i pokusavaju da me "kazne" sto su se sami zahebali :lol: pritom unistavajuci sopstvenu temu (mada, ko zna, mozda je i bolje tako :lol:)

Back