Say it right
Buduća legenda
- Poruka
- 28.194
Nasla sam jednu knjigu, pisana je 1971. godine
Autori su sociolog i psiholog Vesna Ognjenovic i Budimir Nesic
Deca koja su prihvatana u institutima za Socijalni rad i Popravnim domovima Republike Jugoslavije
Knjiga je radjena na istinitim spisima, autenticnim izjavama dece koja su boravila u tim domovima
Ima puno citata i objasnjenja
Meni je iskreno zao, neki zapisi su bez objasnjenja jer su dovoljni da bi se shvatila sustina.
Prepisivacu iz knjige tacno onako kako pise u knjizi, tacne izjave psihologa i sociologa.
meni je ovo veoma potresno a vi komentarisite.
Moje pitanje je samo: Koliko pratite svoju decu i koliko ih negujete i vodite racuna o njima?
ja cu postavljati sve iskaze iz knjige, jer ima jako jako potresnih a ima i saljivih iskaza
Ne znam ja zasto se ljudima koji stupaju
u brak izdaje vencanica. Moja mama je
otisla od nas a vencanica je ostala. Eno je u kuhinji na prozoru. Ali sta ce nam.
Ne treba nam vencanica. Stvarno ne znam
zasto im daju vencanicu.
Decak, 11 godina
Odgovor sa testa inteligencije, na pitanje: Zasto se ljudima koji stupaju u brak izdaje vencanica
Ja mislim da sam ja jedan od retkih.
Smatram zato sto se svi tuze na mene. Ja sam, kako bi rekla moja baba, hostapler,
koji se druzi sa losim drustvom koje ga tera da pusi i krade,
mada ja necu.
Samo ponekad hocu.
Decak, 14 godina
Ucestvovao u dve provale
kradje
Naljutio se islednik na mene, a nisam imao
takve namere ni na kraj pameti. a taj islednik,
izgleda, dobar neki covek, svasta je pricao samnom. I tako u razgovoru odjednom kaze on meni:
-Ajd da budes i ti malo u mojoj kozi.
Zamisli, kaze, da si ti narodna vlast
i da treba da se boris protiv takvih
kao sto si ti-sta bi ti, kaze, na primer uradio da
sprecis kradje? Ja onako razmislim i kazem lepo, ko sad vama:
-Umontiro bi struju u bravama pa
bi ih pustio da probaju, kazem. Cekaj, kaze, a kako ti ono upadas u radnje. Preko krovova
i plafona, kazem. I covek se iz stopa naljuti.
Kaze:-Ti si nepopravljiv
Decak, 16 godina
Visestruki recidivista
Autori su sociolog i psiholog Vesna Ognjenovic i Budimir Nesic
Deca koja su prihvatana u institutima za Socijalni rad i Popravnim domovima Republike Jugoslavije
Knjiga je radjena na istinitim spisima, autenticnim izjavama dece koja su boravila u tim domovima
Ima puno citata i objasnjenja
Meni je iskreno zao, neki zapisi su bez objasnjenja jer su dovoljni da bi se shvatila sustina.
Prepisivacu iz knjige tacno onako kako pise u knjizi, tacne izjave psihologa i sociologa.
meni je ovo veoma potresno a vi komentarisite.
Moje pitanje je samo: Koliko pratite svoju decu i koliko ih negujete i vodite racuna o njima?
ja cu postavljati sve iskaze iz knjige, jer ima jako jako potresnih a ima i saljivih iskaza
Ne znam ja zasto se ljudima koji stupaju
u brak izdaje vencanica. Moja mama je
otisla od nas a vencanica je ostala. Eno je u kuhinji na prozoru. Ali sta ce nam.
Ne treba nam vencanica. Stvarno ne znam
zasto im daju vencanicu.
Decak, 11 godina
Odgovor sa testa inteligencije, na pitanje: Zasto se ljudima koji stupaju u brak izdaje vencanica
Ja mislim da sam ja jedan od retkih.
Smatram zato sto se svi tuze na mene. Ja sam, kako bi rekla moja baba, hostapler,
koji se druzi sa losim drustvom koje ga tera da pusi i krade,
mada ja necu.
Samo ponekad hocu.
Decak, 14 godina
Ucestvovao u dve provale
kradje
Naljutio se islednik na mene, a nisam imao
takve namere ni na kraj pameti. a taj islednik,
izgleda, dobar neki covek, svasta je pricao samnom. I tako u razgovoru odjednom kaze on meni:
-Ajd da budes i ti malo u mojoj kozi.
Zamisli, kaze, da si ti narodna vlast
i da treba da se boris protiv takvih
kao sto si ti-sta bi ti, kaze, na primer uradio da
sprecis kradje? Ja onako razmislim i kazem lepo, ko sad vama:
-Umontiro bi struju u bravama pa
bi ih pustio da probaju, kazem. Cekaj, kaze, a kako ti ono upadas u radnje. Preko krovova
i plafona, kazem. I covek se iz stopa naljuti.
Kaze:-Ti si nepopravljiv
Decak, 16 godina
Visestruki recidivista