POZAR U GRCKOJ

jerotije:
Javicu Vam kad se vrnem
... a ako ides autoputem Katerini-Larisa-Lamia-Atina obavezno kod Lamie stani kod spomenika Termopilskoj bici i spomeniku kralju Leonidasu. Kad si vec tamo, na suprotnoj strani puta od spomenika, malo uzbrdo, nacices grob nepoznatog spartanskog ratnika sa posvetom.

suncokretic:
@ marjan ima li nekih novosti? pozdrav

POZDRAV SVIMA!

evo nisam zaboravio ni na Vas ni na pomoc grckom narodu. javljam se iz Paralije ... u Srbiju sam od 24.9 ... obisao sam par mesta, situacija jeste katastrofalna (mada na medijamapricaju samo o izborima ...16.9 imaju izbore) dosta porodica je ostalo bez krova nad glavom i svega sto su imali.

OTVOREN JE DINARSKI RACUN i molim Vas upoznajte sve.

Za broj racuna obratite se G-dinu Ostojicu:
dr Dusan Ostojic, koordinator press aktivnosti 064/1156-856 nova.plomba@gmail.com

JAVLJAM SE IZ SRBIJE SA KONKRETNIM PREDLOZIMA AKCIJE.

codemaker:
... a ako ides autoputem Katerini-Larisa-Lamia-Atina obavezno kod Lamie stani kod spomenika Termopilskoj bici i spomeniku kralju Leonidasu. Kad si vec tamo, na suprotnoj strani puta od spomenika, malo uzbrdo, nacices grob nepoznatog spartanskog ratnika sa posvetom.
Necu tim putem. Idem od Preveze ka Atini [220 km]. Ako Pak u povratku budem se tuda vracao javicu ti se pa da popijemo kafu [ili pivo]. Imam tvoj mob. Prijatan odmor ti zelim !

jerotije:
Necu tim putem. Idem od Preveze ka Atini [220 km]. Ako Pak u povratku budem se tuda vracao javicu ti se pa da popijemo kafu [ili pivo]. Imam tvoj mob. Prijatan odmor ti zelim !
:)
Ne bih imao nista protiv da popijemo kaficu, samo sto ima malih logistickih problema:
1. Nisam u Grckoj trenutno
2. Nemas moj broj mobilnog
3. Zamenio si me sa nekim
:)

Pozdrav svima iz Preveze. Damas sam stigao. Lepo vreme, sve je super sqmo sto su svi preokupirani sa izborima. Cekaju rezultate. Danas sam pricao sa izvesnim Stratosom koji mi je detaljno objasnio kako i zasto su bili pozari. Dokazano je da su pozari podmetnuti i da iza svega stoji politicka pozadina. Aktivirani su na taj nacin sto su na one male plinske bocice na koje m kuvamo kafu namontirani uredjaji koji pale te bocice pozivanjem iz daljine putem mob telefona. Uredjaji tj te plinske bicice su planski postavljane na razlicitim mestima tako da vatrogasne jedinice nikako nisu mogli da seorganizuju da ugase zariste. Najblize punjenje kamiona onim sto se gasi pozar je 45 km tako da su i tu bili neorganizovani a kaze jos da Grci nisu hteli pomoc od nikoga dok nije stverno dogorelo do noktiju. Najvise su ispastali obicni smrtnici gradjani koji tamo zive i drzava im je dala pomoc od svega 3.500 eura za koje se kaze da ih pola iz bojkota nije htela da primi. Mizerno. Izvinjavam se na greskama u pravopisu jer zurim. Cekaju me napolju. Pozz

Nakon povratka iz nama uvek lepe Grcke, imamo jos vise volje za pomoc, stim Vas obavestavam:

Inicijativni odbor i dalje vrsi apel da se privredna i fizicka lica Republike Srbije prikljuce akciji: „pomoc porodicama postradalih”, uplativsi novcanu pomoc na racune koje je otvorila Grcka Vlada i Konzulat Grcke Ambasade u Nisu (u pitanju je dinarski racun).
Sve podatke na web adresi: www.aleksinac.8m.com

VAZNO:
Inicijativni odbor ima zadatak da sakupi fotokopije uplatnica svih pravnih i fizickih lica i prosledi ih nadleznim sluzbama: Grckoj Vladi, Grckoj Ambasadi i Privrednoj Komori Grcke i iskreno se nadamo da ce preduzeca sa teritorije Republike Srbije imati koristi i naci strateske partnere u Republici Grckoj.

MOLIM VAS O OVIM KORACIMA UPOZNAJTE SVE VASE KOLEGE.

Sad, kad su požari ugašeni, mislim da je pomoć kroz uplatu na tekući račun koji je otvorila Ambasada Grčke - konzulat u Nišu, NAJEFIKASNIJA. Takva pomoć će najbrže stići do onih kojima je potrebna i u obliku koji je najpodesniji za korisnika jer može da kupi baš ono što mu treba, u okviru raspoložive sume.

Iako postoji, mislim da je kod bezgotovinskih uplata najmanja mogućnost da se deo pomoći "zalepi za prste", jer se takvi tokovi novca lako evidentiraju i prate.

Marjanov, odnosno zadatak Inicijativnog odbora, da prikupi kopije/scan-ove uplatnica i prosledi ih nadležnim grčkim organima vlasti je razuman postupak kojim će se, pre svega, mogućnost potkradanja prikupljenog novca smanjiti na najmanju moguću meru. Bitno je, takođe, da imamo izveštaj o tome koliki je ukupan iznos koji smo uplatili kao i kome je novac otišao. Nama, koji smo uplatili novac će najveća satisfakcija biti saznanje kome smo, konkretno, zaista pomogli.

Marjane, predlažem Ti da ove izveštaje što češće objavljuješ na svim forumima/medijima gde ste plasirali ovaj apel i informacije u vezi sa vašom akcijom. Takođe, predlažem da vašu web stranu preselite na neki zvanični aleksinački sajt, npr. opštinski – valjda možete da se o tome dogovorite…

zokiNBGD:
zadatak Inicijativnog odbora, da prikupi kopije/scan-ove uplatnica i prosledi ih nadležnim grčkim organima vlasti je razuman postupak kojim će se, pre svega, mogućnost potkradanja prikupljenog novca smanjiti na najmanju moguću meru. QUOTE]

BAS TAKO!

Ukoliko je neko od Vas vec izvrsio uplatu, molim Vas prosledite mi fotokopiju uplatnice na email: cvetanovicmarjan@yahoo.com

Takodje Vas molim da mi svaki drugi predlog Vase pomoci dostavite na email.

Pozdrav iz Aleksinca!

www.aleksinac.8m.com

SVE VAS MOLIM DA DOLE NAVEDENI APEL POSALJETE SVIM VASIM PRIJATELJIMA ILI NAM DOSTAVITE VAS EMAIL ADRESAR, PA CEMO MI POSLATI APEL I OBAVESTAVATI IH O SLEDECIM KORACIMA.

TEKST APELA, KOJI KRUZI INTERNETOM:

APEL ZA POMOC

PORODICAMA NASTRADALIM U POZARIMA U GRCKOJ
Budimo ljudi pomozimo nasoj braci, kao sto su to oni nama cinili.

Bank of Greece, Government Accounts Section

IBAN GR9801000230000002341103053
SWIFT/BIC: BNGRGRAA

DINARSKI RACUN: 230-1573651018-19
www.greekcon.org.yu/helpsr.htm

VAZNO * VAZNO * VAZNO VAZNO * VAZNO * VAZNO VAZNO * VAZNO * VAZNO:
MOLIMO VAS UKOLIKO STE IZVRSILI UPLATU ILI CETE IZVRSITI UPLATU,
DOSTAVITE NAM FOTOKOPIJU UPLATNICE NA EMAIL:
cvetanovicmarjan@yahoo.com tel: 064/993-9990
KAKO BISMO JE MOGLI PREDATI NADLEZNIM INSTITUCIJAMA:
AMBASADI GRCKE, VLADI GRCKE I PRIVREDNOJ KOMORI GRCKE.

SVE VAS MOLIMO DA OVAJ APEL POSALJETE SVIM VASIM PRIJATELJIMA
ILI NAM DOSTAVITE VAS EMAIL ADRESAR,
I MI CEMO POSLATI APEL I OBAVESTAVATI IH O SLEDECIM KORACIMA.

www.aleksinac.8m.com

Back