Pozajmljivanje stvari

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kad živiš u kuci, neke stvari ti trebaju vrlo retko. Tako, na primer, mi imamo jako velike merdevine, koje se realno, u svakoj kuci upotrebe možda jednom godišnje. Kada ih komšije traže, ja pozajmim. Isto tako, kada mi trebaju industrijska kolica da prenesem ves mašinu, odem do komšije i pozajmim takva kolica.

Кад би неко нешто тражио, претпостављам да бих позајмила.

Али не тражим никада ништа на зајам.

Лакше ми је да купим, свакако морам, тад или сутра, у чему је разлика?

Da li vam se dešava da vam komšinica traži mikser ili ostale male kućne apaarte ili šerpu,lonac.... na zajam?
Da li to rado dajete?
Da li ste ikada bili primorani da od komšinice pozajmite nešto slično
jer, eto,krenuli ste da mutite šam za tortu i baš tad je crko mikser, a popodne dolaze gosti?
nisu mi nikad nista tog tipa trazili, mada ja jesam pozajmljivala otvarac za vino kad se moj slomio :sad2:

Da li vam se dešava da vam komšinica traži mikser ili ostale male kućne apaarte ili šerpu,lonac.... na zajam?
Da li to rado dajete?
Da li ste ikada bili primorani da od komšinice pozajmite nešto slično
jer, eto,krenuli ste da mutite šam za tortu i baš tad je crko mikser, a popodne dolaze gosti?

pozajmljujemo
desilo nam se da je crkao mikser maltene usred mucenja, i naravno da smo pozajmili iz komsiluka, a jednoj drugoj komsinici je isto tako pred slavu crkao mikser i ona ga je pozajmila od nas (taj novi, kupljen posle onog crknutog :lol: takodje, pozajmljujemo stolice za slavu sa jednim komsijama, mi od njih oni od nas...
serpe nismo nikad... desavalo se pre dok smo imali veliki zamrzivac da je komsinica par puta donosila da stavi nesto sto ne moze stati u njen, nikakav problem...
hranu ne pozajmljujemo (ovo prasak za pecivo, secer, kafa) jer je prodavnica koja radi 24h na minut od zgrade.

od kad zivim sama, jedino sto sam iz ovog novog cudnog komsiluka morala da pozajmljujem je vadicep, ali ga nisam bukvalno pozajmljivala nego odnela flasu i pitala da mi otvore, i oni otvorili :lol:

Poslednja izmena:

Back