Ja ne voli da tražim stvari na zajam
jer ako se desi nešto, pokvari baš kod mene...šta da radim onda?-da kupjem novo
Upravo to , kad bih i htela da nešto pozajmim.
Za jednu Novu godinu par sati pred sam doček pokvari mi se mikser dok sam mutila majonez za rusku salatu...odjednom počeo da kašlje i umro načisto.
Napolju kijamet, mene već uhvatila neka kijavica , a u kuću nam dolazi gomila naroda.
Već se uhvatih za kvaku da skoknem do komšinice i ovo mi pade na pamet : znam da ima neku zver od miksera i to oho godina i pomislih šta da crkne za tih par minuta dok ja završim majonez , a da dajem gomilu love da bih joj kupila novi isti takav ne pada mi na pamet.
Srećom su još radile prodavnice bio radni dan, sjurim se do Tehnomanije i pazarim sebi novi.
Uopšte ne mogu da shvatim ljude koji pozajmljuju tehničke stvari od nekoga i to rade bez pardona. Moja poznanica , frizerka kod koje sam se sređivala , a usput i komšinica bez pardona je jednom tražila da joj pozajmim mikrotalasnu ...ali bez pardona.
Ostala sam paf...bila sam toliko šoknuta da sam čak rekla pa dobro kad je napomenula da će njen sin doći da je uzme ako mi je teško da joj ja donosim i kako sam joj dala tako sam se oprostila od nje ali i prekinula svaki kontakt...kaznila sam samu sebe zbog gluposti jer se u šoku nisam snašla da je istog trena oteram na mesto koje joj pripada al' neka, male su to pare za ono što sam ja dobila a ona izgubila.
Kuhinjske potrepštine ne pozajmljujem jer imam u blizini radnje koje rade 24/7 , a i da nemam ako nisam imala u glavi imam u nogama pa ću kupiti kasnije ili sačeka do sutra.