Pozajmljivanje stvari

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vexy

Buduća legenda
Poruka
34.723
Da li vam se dešava da vam komšinica traži mikser ili ostale male kućne apaarte ili šerpu,lonac.... na zajam?
Da li to rado dajete?
Da li ste ikada bili primorani da od komšinice pozajmite nešto slično
jer, eto,krenuli ste da mutite šam za tortu i baš tad je crko mikser, a popodne dolaze gosti?

Pozajmim, zato što se desi da i meni zatreba.
Sem toga "poslužim se" komšinicinim firžiderom kada spremam za više ljudi, pa to što napravim mora da bude na hladnom....
Ali to je obostrano.
Na svu sreću imam divan komšiluk u kome je potpuno normalno da pozajmiš prašak za pecivo zato što si kasno videla da ti fali, ili sokovnik, fritezu.... Ili ono što jedni imaju, a drugi u tom trenutku ne koriste.

Pozajmljujem kad god nekome nešto zatreba. Imam studentkinje podstanarke do mene, i njima uvek nešto treba.
Nemam problema s tim.

S druge strane, kada mi je pre par godina crkao kombinovani frižider, komšiluk je bio tu da se ostave sve zamrznute stvari.
Letos mi je bila potrebna malo veća pomoć, komšinice su se same ponudile, pa sam taj posao završila veoma lako.

Dobar komšiluk je teško naći i treba ga negovati.

Da li vam se dešava da vam komšinica traži mikser ili ostale male kućne apaarte ili šerpu,lonac.... na zajam?
Da li to rado dajete?
Da li ste ikada bili primorani da od komšinice pozajmite nešto slično
jer, eto,krenuli ste da mutite šam za tortu i baš tad je crko mikser, a popodne dolaze gosti?

Jašta, more !
Al' je drska i bezobrazna.
Uvek šalje komšiju da zajmi.
Kad sam to provalio, odbijam da dajem.

Kuku, mamu mu je.bem, samo što mi nestalo...
Maločas !
Kažem ja komšiji.
A, mislim se - pošalji ženu.
Dobiće i oku, k'o ono Fata....

Kucne aparate ne pozajmljujem niti trazim u zajam.
"Pozajmice" tipa solja ulja,secera,brasna.... ako imam i ako sam dobra sa komsinkom,zasto da ne.
Mada to se u ovoj zgradi gde zivimo jos nije desilo.Skoro niko nikog ne poznaje i ako se poznajemo to je samo dobar dan komsija.

Aparate NE pozajmljujem niti sama trazim.Prodavnica nam je ispred nosa tako da ne dolazim u situaciju da komsinica ima nesto sto nema u radnji.Auto ne nikada, pre cu je sama odvesti nego dati auto na zajam.Novac izbegavam davati na zajam, iz principa, jer sam par puta bila u nezgodnoj situaciji da se ponizavam trazeci svoje.

Ja ne voli da tražim stvari na zajam
jer ako se desi nešto, pokvari baš kod mene...šta da radim onda?-da kupjem novo

Upravo to , kad bih i htela da nešto pozajmim.

Za jednu Novu godinu par sati pred sam doček pokvari mi se mikser dok sam mutila majonez za rusku salatu...odjednom počeo da kašlje i umro načisto.

Napolju kijamet, mene već uhvatila neka kijavica , a u kuću nam dolazi gomila naroda.

Već se uhvatih za kvaku da skoknem do komšinice i ovo mi pade na pamet : znam da ima neku zver od miksera i to oho godina i pomislih šta da crkne za tih par minuta dok ja završim majonez , a da dajem gomilu love da bih joj kupila novi isti takav ne pada mi na pamet.

Srećom su još radile prodavnice bio radni dan, sjurim se do Tehnomanije i pazarim sebi novi.

Uopšte ne mogu da shvatim ljude koji pozajmljuju tehničke stvari od nekoga i to rade bez pardona. Moja poznanica , frizerka kod koje sam se sređivala , a usput i komšinica bez pardona je jednom tražila da joj pozajmim mikrotalasnu ...ali bez pardona.

Ostala sam paf...bila sam toliko šoknuta da sam čak rekla pa dobro kad je napomenula da će njen sin doći da je uzme ako mi je teško da joj ja donosim i kako sam joj dala tako sam se oprostila od nje ali i prekinula svaki kontakt...kaznila sam samu sebe zbog gluposti jer se u šoku nisam snašla da je istog trena oteram na mesto koje joj pripada al' neka, male su to pare za ono što sam ja dobila a ona izgubila.

Kuhinjske potrepštine ne pozajmljujem jer imam u blizini radnje koje rade 24/7 , a i da nemam ako nisam imala u glavi imam u nogama pa ću kupiti kasnije ili sačeka do sutra.

Čini se da nikada nisi imao ni druga, a ne prijatelja.
Ne znam, desilo se da se sa vraćanjem novca kasni, ali kada ti ljudi unapred jave da neće moći da ispoštuju rok nekako nađeš način da se drugačije iskombinuješ. Nije nam se dešavalo da se neko pravi lud, da namerno odugovlači... A kad neko nema, nema- ne možeš mu dušu uzeti. Ni zameriti ako je u toj situaciji sticajem okolnosti, a ne svojom krivicom i nemarom.

Pozajmim, zato što se desi da i meni zatreba.
Sem toga "poslužim se" komšinicinim firžiderom kada spremam za više ljudi, pa to što napravim mora da bude na hladnom....
Ali to je obostrano.
Na svu sreću imam divan komšiluk u kome je potpuno normalno da pozajmiš prašak za pecivo zato što si kasno videla da ti fali, ili sokovnik, fritezu.... Ili ono što jedni imaju, a drugi u tom trenutku ne koriste.

...naravno, svakom moze nesto da ustreba...i da iz nekog razloga ne moze tog trenutka to da kupi....dobar komsija "para vredi"...

..ja sve, i mixer, usisivac, fen, do radijstora koji je pola zime provodio u komsiluku.. kakve veze ima nece im oni nista uraditi sto se ne bi i ovsko desilo ako im je kraj.. mene su tako ucili, komsiluk je vazan..ne valja zivwti u izolaciji...

Ja ne volim da trazim, obicno odem i kupim sta mi treba a svasta nesto dajem na zajam, komsiluk mi je takava stalno nesto traze, obicno mi ne smeta i jos se nije desilo da mi nesto pokvare ali mi je jedna kona juce bas izvukla zivce jos samo da se preseli kod mene trazila od tanjira do bjele tehnike, ali kada je dosla do odjece rekla sa "e to ne moze" digla nos i ocrnila me kako sam cicija, i onda razmisljam koja sam ja budala, pametne su ovdje neke zene koje ne poznaju ni prve komsije ali sta cu volim ljude.

Potpuno mi je glupo da trazim na zajam bilo sta,od novca preko odece do kucnih aparata.Osecala bih se kao totalni kreten da zatrazim od komsinice papilotne ili prasak za pecivo.Uzast!Kad resim da pravim nesto od hrane prvo odem u nabavku i kupim sve sto mi treba da ne bi bilo nepredvidivih situacija.Pozajmica bilo cega bi me degradirala kao osobu koja nije sposobna sebi da obezbedi ono sto joj treba za zivot.Jedino kada bi bilo pitanje zivota i smrti mozda bih pozajmila nesto sto mi je u tom momentu bitno ali od pouzdanih i bliskih ljudi.To se do sada na srecu nikada nije desilo i nadam se da nece.
Komsijama mogu pozajmiti npr kljuc od podruma da ga izrade za sebe,kolegi olovku ili neku sitnicu i to necu traziti da mi se vrati.

Back