Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
AŽAMIJA – Neiskusan nevešt, mlad čovek (u narodnoj poeziji – neiskusno, nerazumno, naivno, ludo dete)
BRKLJAČITI – nejasno govoriti, mumljati, brondati
VAJKATI – žaliti se, kajati se
GEKNUTI – umreti, ali i propasti (finansijski)
DOST – prijatelj
DOSTLUK – prijateljstvo
ĐIDIJA – obešenjak, siledžija, nasilnik (tur.), kod Srba može da bude i junak, delija, zanesenjak koji izaziva divljenje
EGEDA – violina
ŽDREPČOVIT – konj koje je spreman za parenje, ali u prenesenom smislu i muškarac koji misli samo na "švrljanje i švalerisanje"
ZULUM – nasilje, nepravda
IZVANLJUDNIK – nečovek, čovek bez ljudskosti
JARA – velika vrućina ako se odnosi na vremenske uslove, ali može da znači i povišenu temperaturu tela, groznicu
KUVET – moć, sila, snaga
LIPCAL – uginuo, obično se odnosi na životinju. Odatle je nastala reč "LIPSAO", sa istim značenjem
LJESAK – sjaj, odblesak
MAKANJA – malo, sićušno dete, sitno "poput makova zrna"
NEKNJA – prekjuče
dobra pouka ali ne delim nasu zemlju na bilo koji okrug Srbija je za mene SrbijaNe znam na koju teritoriju mislite kad kazete 'Srbija', ali te reci koje ste naveli se koriste u jugozapadnom delu Srbije (najvise Zlatiborski okrug). Znate verovatno sta je sam Vuk rekao za Uzice i gradove u blizini Uzica.
Zlatiborski govor (takođe zvan uzicki govor) je dijalekat srpskog jezika koji se govori na Zlatiboru i u okolini.
Zlatiborski govor ima novostokavsku akcentuaciju, te je jedan od retkih dijalekata koji po merilima standardnog jezika pravilno akcentuju reci.
Ali jugozapadni deo Srbije je mnogo vredniji od onoga sto misle Beogradjani.
dobra pouka ali ne delim nasu zemlju na bilo koji okrug Srbija je za mene Srbija