Truman
Elita
- Poruka
- 23.417
Морам признати да не разумем најбоље овај графикон. Што се тиче куповне моћи то претпостављам има везе са инфлацијом, али тако је и са другим валутама. Ако долар јача у односу на евро онда и његова моћ јача.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Морам признати да не разумем најбоље овај графикон. Што се тиче куповне моћи то претпостављам има везе са инфлацијом, али тако је и са другим валутама. Ако долар јача у односу на евро онда и његова моћ јача.
Pogledajte prilog 432581
Долар одавно нема ону куповну моћ, коју је некад имао.
Када ће Долар пући је занимљиво питање, а одговор знају само људи из унутрашњег круга моћи.
А што се Евра тиче, ту је ствар јаснија. Марио Драги, председник ЕЦБ, је рекао да је време максимално куповано и да је до 2018. године судбина Евра одлучује. Значи можда и ове године, упредхитрен слом разним политичким бирањима по ЕУ, а најкасније 2018. више није могуће куповати време и долази до колапса.
Rastu kamate u USA i to se pokazalo kao jedan od faktora koji su u glavnom prethodili turbulenciji ekonomije ...
Gde je to rekao?
Slowdy u pravu si. Ja sam samo dao konstataciju do kraja januara ove godine. Bice jos tumbanja u evro zoni...potencijalni teroristicki napadi..Izbori u Francuskoj i Nemackoj...gde je najvece uporiste Rotsilda...
То је и била намера Трампове монетарне политике. Долар ће у однос на Евро још више појефтинити. До краја године биће вероватно негде 1,10-1,15, можда некако догура и до 1,20. Али све је то веома зезнута ствар, падањем Долара америчка влада доста тога ризикује...pre ce biti krah dolara no eura, ot kako je Tramp na vlasti dolaru nastavlja da opada vrednost
Мени то слабљење долара никако не одговара јер сам плаћен у тој валути, па кад се конвертује у евре испадне мање.Трамп ме је оштетио!
Евро опстаје што се мене тиче, немам намеру да повлаћим своју уштеђевину...
Трамп са тиме нема много везе. Главни разлог је тај, што су САД банкрот. Они су достигли дуг од 20 билиона Долара, а према њиховом систему они ту границу не смеју да пређу.
Сад настаје проблем од чега финансирати све те Трампове пројекте, ако је на задуживање ударена блокада? Колапс читаве економије је већ изпрограмиран, а пад америчке владе је само питање времена.
Ове године највероватније долази до тог дуго очекиваног колапса као на Црни петак 1933. Обратите пажњу у августу, септембру...
Маните се било каквих валута, ако имате неку уштеђевину у кешу, мењајте то у инвестиционо злато (не накит, него златнике/полугице) док није касно.
Причамо о САД. Амерички сенат је ограничио амерички дуг на 20 билиона. Могу друге државе да имају и петоструко већи дуг, када амерички сенат каже доста је, онда је доста. Ту границу неће моћи да помери на горе, јер нема довољну подршку у конгресу. А Федералне резерве са Џанет Јелен су комплетно против Трампа. Одакле онда може Трамп набавити потребан капитал за своје намере, ако је са свих страна блокиран?A jel ti znas koliki je dug Japana i to vec decenijama?
Pa jednostavno , smeni Jelen, a i tako to namerava.Причамо о САД. Амерички сенат је ограничио амерички дуг на 20 билиона. Могу друге државе да имају и петоструко већи дуг, када амерички сенат каже доста је, онда је доста. Ту границу неће моћи да помери на горе, јер нема довољну подршку у конгресу. А Федералне резерве са Џанет Јелен су комплетно против Трампа. Одакле онда може Трамп набавити потребан капитал за своје намере, ако је са свих страна блокиран?
ПС: Ако у неке ствари ниси упућена, једноставно се мало сусдржи са својим коментарима, није страшно ако се нешто не зна, али је веома лоше надовезивати се коментарима, који још више потврђују мањак знања у поменутој тематици.
Pa jednostavno , smeni Jelen, a i tako to namerava.