povuceni momci....emo retardi

I metalci su skoro izumrli.
Mada sam danas prošao pored dvojice sa devojkama. Nasmejao sam im se ali me nisu shvatili, zaboravio sam da više nemam dugu kosu.

Nekad je bilo: reperi, emosi, goths, metalci, fenseri, rokeri, pankeri, rastamani... tako smo se delili. Već 2014-e nestaju podele i sad je sve izmešano, iako postoje još neke grupacije tipa art kuje (art hoes), gejmeri i gaseri što se nadovezuju na dizelaški fazon iz devedesetih, ali u modernom ruhu.

Najzanimljiviji deo tinejdžerstva su baš te naivne podele, preuzeti identiteti... to je sve glupost naravno (ja sam bio u metal fazonu ali uvek nosio kratku kosu), ali nekad čoveku nedostaje ta naivnost i nevinost kad ti je neki album sve na svetu ili neka osoba. Sad kad razmišljam o tom vremenu shvatam da su mi senzacije i mirisi bili drugačiji, tj. drugačije sam ih doživljavao.

Sad se ljudi masovno smeju svojim ranijim verzijama, a činjenica je da bez obzira na strahove, anksioznosti vezane za tinejdž doba - većinom su tad bili najslobodniji i najpoletniji. Zato sam uvek cenio one likove što ostanu u nekom tom fazonu do kraja, kao nije faza nego ceo život... svi ih gledaju kao čudake, a meni iako nisam takav su simpatični, nostalgija me uhvati kad to vidim.

Back