Povredjena ledja

Girl_so_high

Početnik
Poruka
10
Ljudi, pre neka 2 meseca sam unistila svoja ledja, kako sam skocila sa vece visine i docekala se na noge, imam osecam kao da su mi se prsljenovi u tom trenutku nabili jedni na druge... Isla sam na snimanje, ali se vidi samo iskrivljenje zadnjeg prsljena, sto navodno nije nista strasno... Da li neko zna koje i kakve vezbe bi trebala raditi...? neke za drzanje, i jacenje ledja, ali ne obicne vezbe za ledja kad legnes na stomak..jer ne mogu unazad toliko da se savijam od bolova. Uopste ne znam vezbe koje angazuju te donje misice, koje, verujem, su mi najbitniji. Zahvaljujem se unapred.

hmm meni trenutno pada na pamet plivanje, zato sto ne stvara stres na zglobovima kao vezbe na suvom... posle nekog perioda ce ti ojacati svaka misicna partija pomalo dovoljno da pocnes da vezbas i na suvom dok ne dodjes do zeljene forme...

Mislim da vezbe na suvom mogu biti stresne za kicmu u takvom stanju...

мислим да можеш да радиш вежбе са лоптом пилатес. Одлична је за мишиће леђа , трбушног зида, трупа , уопште свих мишића који контролишу држање.
можеш да пробаш за почетак лагано истезање
лопта кошта негде до 1000дин....

hmmm... trebaju ti vezbe za donja ledja, a ne mozesh da se savijash u nazad??
a mozesh li unapred???
jer ako imash bolove kad se savijash u nazad, to bi onda iskljuchilo hiperekstenziju ledja (ili ti ledjnjake), ali ako mozesh u napred da se savijash, mozda bi mogla da radish 'mrtvo dizanje'... to je prilichno dobra vezba za donje ledjne mishice...
Naravno, pre svega, najbolje bi bilo da odesh kod fizioterapeuta, i sa njim se posavetujesh, jer ovako je teshko doci do zakljuchka shta ti je zapravo sa ledjima, tj kakav ti je RoM (range of motion), i ostalo... zato pravac doca, tj fizioterapeut, pa nek te on posavetuje koje vezbe da praktikujesh... ;)

U pravu si ninja. i ja sam imao takav problem, maltene isti. ovov sto ovi pricaju. lupetaju gluposti, mada scedska lopta dolazi u obzir. ali na banjici rade trakcije i istezu celi kicmeni stub... samo ortoped to moze sa sigurnoscu da kaze sta je i sta da se radi.

Back