Povratak Žikine dinastije

Nema više glumaca za to .

Upravo to, iskreno ovo mi deluje kao teško sranje i fijasko u najavi.

Mislim ko zna možda čak na kraju i ne ispadne tako loše pa se pozitivno iznenadimo, ali prosto neke stvari definitivno treba ostaviti u prošlosti i onakve kakve su bile a Žikina dinastija mislim da je savršen primer toga.

Realno Žikina dinastija je bila i neki vid dokumentarca jer ti filmovi su savršeno prenosili i dočaravali duh jednog vremena, vremena koje je odavno prošlo i koje je sad već daleka prošlost, nažalost to vreme i duh tog vremena više nije moguće vasksnuti i vratiti kao ni glavne glumce koji su obeležili i izneli taj serijal (pre svih mislim na Žiku i prijatelja Milana kao i njegovu Jelenu).

Inače kad to uzmemo u obzir jedini mogući scenario je neki SF, ono kao Miša (Nikola Kojo) dolazi iz nekog paralelnog univerzuma gde se SFRJ nikad nije raspala, gde nije bilo rata, sankcija i ostalog i gde su Žika i prijatelj Milan još živi i gde je sve još uvek tako kul, mirno, veselo i idilično, pa usled neke neobjašnjive anomalije se slučajno našao u nekom mračnom, distopijskom paralelnom univerzumu (popur onog mirror univerzuma u Star Trek-u) a to je ovaj u kome mi živimo (i gde se SFRJ raspala u krvavom građanskom ratu, gde smo imali rat, sankcije, hiperinflaciju, bombardovanje i gde vladaju neki prljavi, korumpirani treš političari, plastične starlete i vašarske pevaljke, kriminal, korupcija, nasilje, nemaština, primitivizam,treš kultura, neki vulgarni idiotski reality programi i ostali propratni elementi ovog vremena) pa on sad traži način kako da se vrati u svoj univerzum i usput kako da se snađe u tom mračnom distopijskom oktuženju i tim okolnostima. :d

Kad vidim Kamiondžije d. o. o. muka mi je. Skrnavi se naziv jedne od najboljih serija svih vremena, ne samo u Jugoslaviji. Žikinu dinastiju kao film su izvlačili vrhunski glumci. Bio je to neki prizeman, sirov i jednostavan humor. Zato je to prolazilo kod ljudi. Danas praviti rimejkove takvih filmova je glupost najveća. To je čisto bacanje para. Ne znam ko će to gledat. Ko može odglumit Žiku od novih glumaca. Sve nastavke ili rimejkove tih kultnih filmova i serija bi trebalo zabranit. To sa originalima nema nikakve veze.

Back