Povratak u staru firmu

Milena M.

Obećava
Poruka
77
Trebao bi mi savet, mišljenje. Pokušala bih da se zaposlim u jednoj firmi u kojoj sam pre mnogo godina "radila". Pod navodnike sam stavila jer sam ja kod njih tada radila samo jedan dan, imala sam ugovor, prijavili su me, ali sam ja iz nekih razloga otišla. Nisam sigurna da li treba da navodim kada budem konkurisala da sam radila kod njih, ili ipak ne . Ne znam da li će oni to znati ili ne. Šta bi bilo pametno?

Trebao bi mi savet, mišljenje. Pokušala bih da se zaposlim u jednoj firmi u kojoj sam pre mnogo godina "radila". Pod navodnike sam stavila jer sam ja kod njih tada radila samo jedan dan, imala sam ugovor, prijavili su me, ali sam ja iz nekih razloga otišla. Nisam sigurna da li treba da navodim kada budem konkurisala da sam radila kod njih, ili ipak ne . Ne znam da li će oni to znati ili ne. Šta bi bilo pametno?

Sta god ti covek kaze moze da pogresi..baci paru i izaberi znak i glavu gore kao da ces da im budes sef:)

Ako si u toj firmi provela, kako kažeš, jedan dan,
šta si ti to kod njih "radila" !?
Pa, ti jedva da si pronašla ulaznu kapiju.....

Taj segment ne spominjati, jer je deafirmativan za tebe !

Poslednja izmena:
Ne navodi to da si radila,pa ako upali upali.Ako je neko od starih sefova,mozda ce te poznati,a mozda ne,a ti za taj dan nisi mogla ni da se dokazes niti sta da pokvaris.Tako da samo cuti i teraj dok te ne prime.Posao je potreban danas svakoj osobi.

Planiram svakako da konkurišem, najgore što može da se desi je da me ne prime. Čula sam od jedne poznanice da bi mogli da me pronađu u njihovoj bazi po matičnom broju budući da sam bila prijavljena taj jedan dan. To me je bacilo u rebus.

Obzirom na to da je ona kriva za prvo napuštanje posla(dobila posao, prijavili je ona ih ladno ispalila), posipanje pepelom i povratak u tu firmu ne može nikad ništa dobro da donese......
A ako takva firma ne pamti da je neko ispalio na taj način, onda to i nije firma u kojoj možeš da prosperiraš......

1 dan bas i nije rad pa i ako pomenu toga se drzi

Obzirom na to da je ona kriva za prvo napuštanje posla(dobila posao, prijavili je ona ih ladno ispalila), posipanje pepelom i povratak u tu firmu ne može nikad ništa dobro da donese......
A ako takva firma ne pamti da je neko ispalio na taj način, onda to i nije firma u kojoj možeš da prosperiraš......

Mene je sada nešto zainteresovalo. Kako misliš da bilo koja firma može da zapamti ko je kako i na koji način otišao. Mislim na ljude iz firme. Mislila sam da je moguće da firma zna da je neko tu bio ako ga pronađe u bazi podataka ili tako nešto. Možda nisam u pravu.

Mene je sada nešto zainteresovalo. Kako misliš da bilo koja firma može da zapamti ko je kako i na koji način otišao. Mislim na ljude iz firme. Mislila sam da je moguće da firma zna da je neko tu bio ako ga pronađe u bazi podataka ili tako nešto. Možda nisam u pravu.

Kako misliš da ne može?
Rekla je da je potpisala ugovor, da je bila prijavljena jedan dan.........
Znaš li ti koliko je to podataka?

Kako misliš da ne može?
Rekla je da je potpisala ugovor, da je bila prijavljena jedan dan.........
Znaš li ti koliko je to podataka?

Pa kada im se samo pojavi na razgovoru ja mislim ako je prošlo dosta vremena da možda i ne mogu da se sete. Ali kada dođe do prijave, mislim da se onda mogu setiti. Ako si ti upućeniji u to i smatraš da nije ovako kako ja mislim uputi i mene i sve ostale.

Sigurno je da te imaju u bazi podataka, makar u kadrovskom i obračunskom za ld (to je trajna arhiva, ne uništava se). Smisli neko pametno objašnjenje zašto si otišla tada, ako te pitaju ikada, a dok te ne pitaju, nemoj sama počinjati temu.

Kao sto si sama napisala najgore sto moze da se desi je da te ne prime,

ako neko i primeti da si bila prijavljena imas odgovor da ito i ne racunas

jer si bila jedan dan i da ne znas ni da li su te uveli u evidenciju

Naravno, spremi i odgovor zasto si napustila. Nema ko sta da ti zameri

jer je sigurno da nisi otisla zbog firme nego iz licnih razloga.

A da li u toj bazi vide i koliko je neko radio? Pametno objašnjenje ću morati da smislim, mada kada je već tako možda je bolje i da im kažem. Svakako će otkriti i postaviti mi to pitanje, pa da ne bude da sam pokušala da ih slažem ili nešto slično.

Back