POVRATAK POSLE ILEGALNOG BORAVKA

Imala si srece.
Nemoj to vise nikada da uradis

Jesi li ti to neki zezator OR WHAT? :) Lepo ti kazem da je sve proslo bez ikakvih problema.

Ne kazem ja da bi ljudi trebalo sebi da komplikuju zivot ako nemaju motivacije za to (kod mene je ta motivacija bila ucenje jezika i jedno veliko iskustvo), ali ne vidim zasto bi iko (na primer TI) plasio ljude nekim stvarima koje uopste NE STOJE.

Jedno pitanje lyon69: jesi li ti ikad igde putovao?

Pozdrav svima. Znam da sam prilično zakasnio na ovu temu ali evo informacija koje ja imam.

Moja drugarica je dosla u Barselonu na osnovu vize na mesec dana, ali je nakon toga odlučila da ostane iegalno. Nakon godinu dana je počela da razmišlja o tome da nekako svoj boravak "prebaci u legalne vode". Tako se zaputila kod par advokata i svi su joj rekli da ostane još neko vreme (ne sećam se tačno koliko ali mislim da su joj rekli da ostane još godinu dana) ilegalno i da se onda javi u opštinu i da prijavi mesto prebivališta i onda da ode u policiju i da će tamo dobiti boravišne papire na osnovu toga što za 2 godine ilegalnog života u Španiji nije počinila nikakav problem (naravno pod uslovom da ne napravi neki prekršaj). Sad ne znam koliko je to stvarno moguće tako uraditi ali to je ono što su joj španski advokati rekli. Inače ona je još u Barsi gde radi za jednu brokersku agenciju već skoro godinu dana.

Back