Повратак пијачним тезгама

cave man

Buduća legenda
Banovan
Poruka
29.314
Куповина на пијачним тезгама је свакако повољнија, али уз ризик да купите робу лошијег квалитета, која можда није безбедна по здравље. Иако је за контролу производа са пијачних тезги надлежно неколико различитих инспекција, трговци ипак успевају да избегну законе.
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/%D0%94%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE/1257504/%D0%9F%D0%BE%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BA+%D0%BF%D0%B8%D1%98%D0%B0%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%BC+%D1%82%D0%B5%D0%B7%D0%B3%D0%B0%D0%BC%D0%B0+.html
hah ni reci o razlogu zbog kojeg se ljudi bave pijacnom prodajom
oni hoce da uklone posledicu a ne uzrok
ako je jeftinije sto ne kupiti,jedino ako je nesto rucno pakovano mada dosta njih kupuje meso i sir ispred zgrade iz auta
ja sto sam video u jednom bloku na N.Beogradu je da covek prodaje hleb iz gepeka

Pa sad.......kad osetite neprijatan miris naravno da nećete kupovati ili kad vidite prljave krpe, sudove, neurednog prodavca ili prljavu vitrinu.....nema šanse da kupim pa makar da je badava.

Na pijacama prodaju i ljudi koji imaju registrovane radnje...iz gepeka ili van prodajnog prostora namenjenog za sir, meso ne kupujem te proizvode

Prava pijaca odumire. Jako je malo proizvodjača jer su ih veliki sistemi progutali.

ni u marketima nije mnogo sigurnije...ne znam koja bese tema ovde,ali su postovali ljudi koji su radili i u maksiju i u ideji...prkucavanje datuma kod `istekle` robe...`spricanje` mesa,cevapa i sl....pecenje kvatnih pilica....`osvezavanje` salate u kofi koja stoji u wc-u a koja sluzi za vodu prilikom ribanja podova...
nemerem se setiti,ali ako lazu oni,evo lazem i ja.
ja im verujem sve sto su pisali

Pa sad.......kad osetite neprijatan miris naravno da nećete kupovati ili kad vidite prljave krpe, sudove, neurednog prodavca ili prljavu vitrinu.....nema šanse da kupim pa makar da je badava.

Na pijacama prodaju i ljudi koji imaju registrovane radnje...iz gepeka ili van prodajnog prostora namenjenog za sir, meso ne kupujem te proizvode

Prava pijaca odumire. Jako je malo proizvodjača jer su ih veliki sistemi progutali.
Oni pokusavaju da ih progutaju,ali nece moci.Istina je da je roba u tim supermarketima jeftinija,ali odlazak na pijacu u Srbiji ima svoju tradiciju i roba koja se tamo prodaje tkdj.ima svoje kupce.Ti isti zemljoradnici koje vidimo na nasim pijacama nisu organizirani u nikakve zadruge koje bi im pomogle da se njihova roba otkupi po cenama sa kojima bi oni bili likvidni,tako da pijaca u Srbiji kao mesto prodaje povrca i voca potrajace jos dugo.Nisam pisao o ostalim trgovcima koje mozemo videti na pijaci(mislim na svercovanu robu i tome sl.).

To je tačno. Samo ta tradicija pijacu i održava i naravno to što nema organizovanog otkupa. Pijaca je duh srpskog naroda, ali mladi jednostavno nemaju kad. Od silnog radnog vremena po ceo dan noću pazare po supermarketima.
Volim pijacu...živa je. Kao dete sam prodavala hahaha eh.....to beše vreme...."Eve stigla Marina unuka...dodji ćero, stavi si tuna krošnju, s'g ću pomerim lecka papriku....blago si ga gospa Mari što te ima"...malo i kao udata...."Di vi je ono Beogradjanče što prodava papriku?...pituju na niški pijac" hahahahaah Seljačka sam snajka i pijaca mi je u krvi. Biram da kupujem od baka i deka ili kad vidim proizvodjača. Nakupce zaobilazim ako mogu...a mogu.

Niko se nikad nije od toga otrovao,
opasnija su fabrička pakovanja.
Ово личи на ону глупост из афере ''Гуслар'', кад су се људи потровали индустријском ракијом. Тада је наша држава позвала људе да ''не купују ракију по пијацама него само од регистрованих произвођача'', а људи се од те флаширане и отровали.

Back