Povracanje i mucnine vise od mesec dana sta je samnom?

Sawyer Wolf

Zainteresovan član
Poruka
185
Ovako imam probleme sa stalnim mucninama a pre sam i povracao vrlo cesto..
Moram da krenem od samog pocetka da bi ste shvatili celu sliku..
Inace imam 18god i oko 52kg

Proslog meseca tacno na polovini jula sam se razboleo. Ne mogu da vam kazem tacno sta mi se desilo kao dijagnozu zato sto mi ni jedan lekar nije dao dijagnozu jos uvek..
Ovako je pocelo. Tog dana negde uvece mi je pripala muka jaka i povracalo mi se i poceo sam da se tresem sav ne kontrolisano i imao sam jaku glavobolju.
Odmah sam zvao hitnu oni su mi rekli da odem na infektivnu kliniku i to sam uradio.. Tamo su mi dali jednu inekciju klometola za mucninu i pustili me kuci..
Sutradan samo je bilo gore nisam mogao jesti nista i bilo mi je jako muka i predvece sam opet zavrsio na infektivnoj i ovog puta primio infuziju jer sam previse bio malaksao.. To je trajalo 3-4 dana stalno sam bio po lekarima primao infuzije vadili mi krv za testove, snimali me, ultrazvuk...
I na kraju niko nije nasao sta mi je.. Znaju da nemam nikakav virus ili bakteriju ali sta je samnom ne znaju.
Proslo je dosta vremena poceo sam da se osecam malo bolje bar vise nisam na ivici zivota.. Posle tih 3-4 dana sam poceo da jedem polako..

Mejdutim evo vec je proslo skoro 40 dana meni je svaki dan muka a najvise ujutru.. Povraca mi se i tesko mi je da jedem
Oko podne prodje me muka i onda mi je lakse da jedem a nekad se mucnina vrati uvece ponovo..

Skoro sam radio test mokrace zato sto su mi se pojavili jaki bolovi oko desnog bubrega i ispostavilo se da imam dosta hemoglobina i eritrocita pa sumnjaju da imam pesak ili kamicak u bubregu pa sam zakazao pregled..

Da li je mozda mucnina od toga?

Molim vas sve najlepse da mi date svoje misljenje i ideje zasto mi je stalno ovako muka? Da li je iko prosao kroz ovako nesto?

Lekari kao da su nemocni da mi pomognu.. Meni ce skola da pocne uskoro kako cu ja ovakav da ucim.. Inace ja sam odlican djak uvek sam se snasao sa problemima kad je skola u pitanju pa cu verujem i sada ali po cenu zdravlja plasim se..Moja je skola strasno zahtevna i da bi postigao sve uvek bih jeo na brzinu a sada kad jedva mogu da jedem ne znam kako ce sve to da se zavrsi.. :(:(:(:(

Inace nisam putovao nigde niti sam jeo nikakvu egzoticnu hranu.. Ne pusim ne pijem ne drogiram se niti sam ikad probao bilo sta od tih gluposti..

Ovako imam probleme sa stalnim mucninama a pre sam i povracao vrlo cesto..
Moram da krenem od samog pocetka da bi ste shvatili celu sliku..
Inace imam 18god i oko 52kg

Proslog meseca tacno na polovini jula sam se razboleo. Ne mogu da vam kazem tacno sta mi se desilo kao dijagnozu zato sto mi ni jedan lekar nije dao dijagnozu jos uvek..
Ovako je pocelo. Tog dana negde uvece mi je pripala muka jaka i povracalo mi se i poceo sam da se tresem sav ne kontrolisano i imao sam jaku glavobolju.
Odmah sam zvao hitnu oni su mi rekli da odem na infektivnu kliniku i to sam uradio.. Tamo su mi dali jednu inekciju klometola za mucninu i pustili me kuci..
Sutradan samo je bilo gore nisam mogao jesti nista i bilo mi je jako muka i predvece sam opet zavrsio na infektivnoj i ovog puta primio infuziju jer sam previse bio malaksao.. To je trajalo 3-4 dana stalno sam bio po lekarima primao infuzije vadili mi krv za testove, snimali me, ultrazvuk...
I na kraju niko nije nasao sta mi je.. Znaju da nemam nikakav virus ili bakteriju ali sta je samnom ne znaju.
Proslo je dosta vremena poceo sam da se osecam malo bolje bar vise nisam na ivici zivota.. Posle tih 3-4 dana sam poceo da jedem polako..

Mejdutim evo vec je proslo skoro 40 dana meni je svaki dan muka a najvise ujutru.. Povraca mi se i tesko mi je da jedem
Oko podne prodje me muka i onda mi je lakse da jedem a nekad se mucnina vrati uvece ponovo..

Skoro sam radio test mokrace zato sto su mi se pojavili jaki bolovi oko desnog bubrega i ispostavilo se da imam dosta hemoglobina i eritrocita pa sumnjaju da imam pesak ili kamicak u bubregu pa sam zakazao pregled..

Da li je mozda mucnina od toga?

Molim vas sve najlepse da mi date svoje misljenje i ideje zasto mi je stalno ovako muka? Da li je iko prosao kroz ovako nesto?

Lekari kao da su nemocni da mi pomognu.. Meni ce skola da pocne uskoro kako cu ja ovakav da ucim.. Inace ja sam odlican djak uvek sam se snasao sa problemima kad je skola u pitanju pa cu verujem i sada ali po cenu zdravlja plasim se..Moja je skola strasno zahtevna i da bi postigao sve uvek bih jeo na brzinu a sada kad jedva mogu da jedem ne znam kako ce sve to da se zavrsi.. :(:(:(:(

Inace nisam putovao nigde niti sam jeo nikakvu egzoticnu hranu.. Ne pusim ne pijem ne drogiram se niti sam ikad probao bilo sta od tih gluposti..

A jesi bio kod gastroenterologa?

@dive imam nekad jako jake bolove sa desnog bubrega skoro da padnem u nesvest ali tada mi se ne pojacava mucnina uglavnom je isto
@crossing_over vrednosti su
eritrocita 4.82 referentna vrednost 4.34-5.72
leukocita 7.4 ref. vredn. 3.4-9.7
hemoglobina 158 ref. vredn. 138-175
secera (glukoza) 5.6 ref. vredn. 3.9-6.1
gvozdja nemam analizu
natrijuma 139 ref. vredn. 135-148
kalijuma 3.6 ref. vredn. 3.5-5.1

@oralni terorista bio sam nije nasao sta mi je problem..

http://forum.krstarica.com/showthread.php/696353-Upomoc-imam-zestok-problem

otvarao si slicnu temu i tamo je jako zvucalo kao da bi trebalo da odes kod psihijatra. ubedjen sam da su ti i lekari to govorili, ali da ti izbegavas tamo da odes, ili da nama spomenes.

To je i meni palo na pamet. Kolega je isto tako bio u nekom ludilu koje se manifestovalo i fizickim tegobama. Mada ovaj hemoglobin i ertrociti u mokraci:think:

I kazes da si jos uvek djak, nemas posao... Ako je ikako moguce uhvati roditelje neka ti plate preglede da ne cekas zakazivanja... Mislim da recimo i na VMA moze da se plate pregledi. Zdravlje je vaznije od novih patika...

Pa tada sam pomenuo da sam imao neke napade panike. Ali nemam problema sa time. I bio sam tada kod neuropsihijatra koji mi je rekao da to nije nista strasno prepisao mi je lek (za napade panike) koji na kraju nisam ni uzimao i nije ni trebalo procitaj bolje tu temu.
Valjda mi je bilo tesko to sto mi je tako dugo bilo lose pa sam bio u depresiji ali nemam vise problema sa time

Pa čekaj, nemoguce da ti je krvna slika u redu, a tebi nije dobro...

Ako ti nije tesko, napisi vrednosti eritrocita, leukocita, hemoglobina, secera, gvozdja, natrijuma, kalijuma...ne znam koliko su ti detaljno kontrolisali krv...

Ovo ni meni nije jasno..
Otidji u privatnu laboratoriju i izvadi kompletnu krvnu sliku za pocetak... Daj i mokracu na viruse, bakterije i otici na ultrazvuk abdomena/bubrega..
Ukupno ce te izaci nesto manje od 5000din a znaces sta je sa tobom sledeceg dana..

Ovo ni meni nije jasno..
Otidji u privatnu laboratoriju i izvadi kompletnu krvnu sliku za pocetak... Daj i mokracu na viruse, bakterije i otici na ultrazvuk abdomena/bubrega..
Ukupno ce te izaci nesto manje od 5000din a znaces sta je sa tobom sledeceg dana..

Ozbiljno se razmisljam da odem kod nekog privatnog lekara da ne cekam kod drzavnih za svaki pregled po minimum nedelju dana
Ali opet sto se tice krvne slike radjena mi je kompletna samo par onih elemenata nije ispitano kada pogledam one vrednosti na papiru samo par polja nije popunjeno.
I svi lekari mi kazu da mi je rvna slika uredu :D jedan lekar je cak izvadio svoju krv i uporedio rezultate i kaze mi imas bolju krvnu sliku :D
A tada kad su mi vadili krv nisam jeo 3-4 dana i sve je bilo super. Mogu samo da zamislim kakva mi je krvna slika kada se osecam bolje

Opet moze biti da imam neki problem u zelucu? Trebalo bi da odem i da gutam sondu takodje e sad ne znam da li mi je bolje to kod privatnog lekara.. ko zna koliko se ceka kod drzavnog

Pa tada sam pomenuo da sam imao neke napade panike. Ali nemam problema sa time. I bio sam tada kod neuropsihijatra koji mi je rekao da to nije nista strasno prepisao mi je lek (za napade panike) koji na kraju nisam ni uzimao i nije ni trebalo procitaj bolje tu temu.
Valjda mi je bilo tesko to sto mi je tako dugo bilo lose pa sam bio u depresiji ali nemam vise problema sa time

Mozda je ipak trebalo da uzimas te lekove. Procitaj malo o psihosomatskim poremecajima, mozda pronadjes nesto od toga kod sebe. Ako su te pregledali razni specijalisti i niko nije nasao nikakav organski problem kod tebe, onda treba da razmisljas da je mozda u pitanju psihicki problem. To nije sramota. Znam da ti se vise svidjaju saveti poput "idi i plati privatno analize koje su ti vec uradjene u raznim drzavnim klinikama", ali to nisu preterano korisni saveti za tebe.

@dive imam nekad jako jake bolove sa desnog bubrega skoro da padnem u nesvest ali tada mi se ne pojacava mucnina uglavnom je isto
@crossing_over vrednosti su
eritrocita 4.82 referentna vrednost 4.34-5.72
leukocita 7.4 ref. vredn. 3.4-9.7
hemoglobina 158 ref. vredn. 138-175
secera (glukoza) 5.6 ref. vredn. 3.9-6.1
gvozdja nemam analizu
natrijuma 139 ref. vredn. 135-148
kalijuma 3.6 ref. vredn. 3.5-5.1

@oralni terorista bio sam nije nasao sta mi je problem..

Mani se idiotlku i odogori mi na sledeca pitanja:
-Koliko spavas uvece, da li se budis?
-Sta jedes preko dana, koliko i koje voce unosis i ako ga unosis
-U kom delu abdomena je bol da li oko zeluca ili donji deo

Mozda je ipak trebalo da uzimas te lekove. Procitaj malo o psihosomatskim poremecajima, mozda pronadjes nesto od toga kod sebe. Ako su te pregledali razni specijalisti i niko nije nasao nikakav organski problem kod tebe, onda treba da razmisljas da je mozda u pitanju psihicki problem. To nije sramota. Znam da ti se vise svidjaju saveti poput "idi i plati privatno analize koje su ti vec uradjene u raznim drzavnim klinikama", ali to nisu preterano korisni saveti za tebe.

Znas kako te lekove mi nije lekar uopste preporucio za ovaj problem sa mucninama. Ustvari da ne kazemo lekove vec samo jedan lek.
Neuropsihijatar uopste nije rekao meni ista za te mucnine vec mi je rekao da uzimam taj lek ako imam te napade panike kojih hvala bogu vise nema a do njih je najverovatnije doslo kako kaze lekar zbog toga sto sam uzimao neki lek klometol za mucnine kao tablete predugo skoro 15 dana a nisam trebao toliko dugo. Lekar mi je rekao da taj lek klometol ima nezeljena dejstva koja se mogu ispoljiti kao stezanje misica i napadi panike. Opet to je samo pretpostavka. Moje misljenje je da moze biti da je bilo do toga leka a mozda sam i ja previse panicio zato sto mi je jako bilo tesko u to vreme kada sam imao jako teske mucnine.. Mislim kako i ne bi kada tako dugo nisam mogao da jedem i nije izgledalo kao da ce biti bolje a toliko dugo sam proveo na infuzijama..
Ali nista mi nije neuropsihijatar rekao za mucnine niti mi je dao neki lek za to.
Znam sta su psihomatski poremecaji i zato zelim da vidim prvo sve "Fizicke" probleme koji mogu da mi prouzrokuju mucnine. I ako je neki psihicki problem neka mucnina na bazi psihe onda meni nema nekog pravog leka vec jedino sam mogu da se izlecim nista mi nece pomoci da se kljukam lekovima koji ce da me umrtve.. Mislim mozda sad lupam gluposti ali sumnjam da postoji lek koji moze da iskljuci samo osecaj mucnine na bazi psihe..

Naravno da ja ne poricem da i cak sada imam problema sa psihickim mucninama i nije ni cudo kad mi je stalno muka da samim razmisljanjem o tome moze da mi se opet javi ali pitanje je da li neki pravi problem tu koji zapocinje sve to.. :)

Inace hvala na odgovoru i predlogu svaki savet je dobrodosao

Mani se idiotlku i odogori mi na sledeca pitanja:
-Koliko spavas uvece, da li se budis?
-Sta jedes preko dana, koliko i koje voce unosis i ako ga unosis
-U kom delu abdomena je bol da li oko zeluca ili donji deo

Spavam dosta recimo od 10h uvece do 7 ili 8 ujutru ponekad ali vrlo retko imam nesanice
Preko dana jedem przeni hleb sa margarinom ili kiselom pavlakom, voce, povrce uglavnom jabuke i banane od voca i crvenu papriku ili paradajz od povrca za salate neke.. Onda jedem dosta grisine punjene cisto da grickam nesto stalno i supe cesto pravim..

Imam nekad bolove oko zeluca a nekad u donjem delu.. Ali taj bol na bubregu je bas gde je bubreg. Znaci desni dodnji ugao abdomena odmah iznad desnog kuka i ispod desnih rebara valjda sam lepo opisao :D

U svakom slucaju moraces da odes kod lekara , niko ovde na forumu ne moze adekvatno da ti pomogne.

No ako si nervozan i imao si napade panike i slicno , onda je vrlo moguce da je sve na nervnoj bazi , jer mucnine su cest simptom kod nervoznih ljudi , takodje moguce je da imas iritabilni kolon (ili simptom nervoznih creva) a to takodje cesto dolazi na nervnoj bazi, mada moze biti i da je neki gastritis (sto takodje cesto dolazi na nervnoj bazi)

Probaj malo na neku dijetu , izbaci masno , przeno i suhomesnato, jedi sto vise voca, povrca, zitarica i onaj jogurt sto regulise probavu i probaj da se oslobodis brige i stresa i upraznjavaj samo one aktivnosti koje te opustaju i pozitivno uticu na tebe , pa vidi jel ima nekakvog pomaka.

No najbolje bi bilo da posetis nekog dobrog gastrologa.

U svakom slucaju moraces da odes kod lekara , niko ovde na forumu ne moze adekvatno da ti pomogne.

No ako si nervozan i imao si napade panike i slicno , onda je vrlo moguce da je sve na nervnoj bazi , jer mucnine su cest simptom kod nervoznih ljudi , takodje moguce je da imas iritabilni kolon (ili simptom nervoznih creva) a to takodje cesto dolazi na nervnoj bazi, mada moze biti i da je neki gastritis (sto takodje cesto dolazi na nervnoj bazi)

Probaj malo na neku dijetu , izbaci masno , przeno i suhomesnato, jedi sto vise voca, povrca, zitarica i onaj jogurt sto regulise probavu i probaj da se oslobodis brige i stresa i upraznjavaj samo one aktivnosti koje te opustaju i pozitivno uticu na tebe , pa vidi jel ima nekakvog pomaka.

No najbolje bi bilo da posetis nekog dobrog gastrologa.

Hvala na odgovoru. Ne ocekoujem da ce neko da me izleci preko foruma nego eto cisto pitam da vidim da li ima neko neku ideju ili je mozda neko prosao kroz ovo takodje
Pa sad sve je moguce cak i da je na nervnoj bazi na kraju cu i to da proverim ali nema tu mnogo ispitivanja.. Ili jeste ili nije a kako ce da se vidi ne znam xD
Ali ne razumem zasto cak i kada sam maksimalno opusten i tada mi je muka..
U svakom slucaju hvala na odgovoru. Iako me je pregledao gastrolog vec u klinickom mozda odem kod nekog privatnog

Spavam dosta recimo od 10h uvece do 7 ili 8 ujutru ponekad ali vrlo retko imam nesanice
Preko dana jedem przeni hleb sa margarinom ili kiselom pavlakom, voce, povrce uglavnom jabuke i banane od voca i crvenu papriku ili paradajz od povrca za salate neke.. Onda jedem dosta grisine punjene cisto da grickam nesto stalno i supe cesto pravim..

Imam nekad bolove oko zeluca a nekad u donjem delu.. Ali taj bol na bubregu je bas gde je bubreg. Znaci desni dodnji ugao abdomena odmah iznad desnog kuka i ispod desnih rebara valjda sam lepo opisao :D

moj savet( ne moras da ga prihatis ako neces i ovo radis na svoju odgovornost) je da odes na neku vrstu dijete, u kojoj ces u potpunosti izbaciti voce i sledeca povrca kiseo kupus,papriku zelenu, luk crni i beli. Umesto voca ubactii suvo voce, badem, orah, kikiriki, bareno povrce jesti piletinu barenu. Trebas da imas 5 obroka dnevno dakle dorucak, uzina, rucak, uzina, vecera, pokusaj da izbegavas mlecne proizvode. To sve sto sam ti reako probaj na nekih 5 dana ako ti je stanje isto onda idi kod endokrinologa a ako ti je stanje bolje nakon toga onda trebas da posetis nutricionistu posto ti ocigledno hrana koju unosis pravi problem

moj savet( ne moras da ga prihatis ako neces i ovo radis na svoju odgovornost) je da odes na neku vrstu dijete, u kojoj ces u potpunosti izbaciti voce i sledeca povrca kiseo kupus,papriku zelenu, luk crni i beli. Umesto voca ubactii suvo voce, badem, orah, kikiriki, bareno povrce jesti piletinu barenu. Trebas da imas 5 obroka dnevno dakle dorucak, uzina, rucak, uzina, vecera, pokusaj da izbegavas mlecne proizvode. To sve sto sam ti reako probaj na nekih 5 dana ako ti je stanje isto onda idi kod endokrinologa a ako ti je stanje bolje nakon toga onda trebas da posetis nutricionistu posto ti ocigledno hrana koju unosis pravi problem

Sta da ti kazem.. Ja bas jedem tako sto si opisao osim sto nisam izbacio voce iz ishrane ali mi prija da pojedem bananu ili jabuku.. Nije da mi ne prija
Inace jedem i pilece meso to nisam napomenuo gore. I trudim se da jedem 5 obroka dnevno.
Ali kako je moguce da hrana moze da mi stvara mucnine sada odjednom? Nikad pre nije bilo problema a sada evo i to vise od mesec dana..
Ok hvala na savetu probacu i to

Sta da ti kazem.. Ja bas jedem tako sto si opisao osim sto nisam izbacio voce iz ishrane ali mi prija da pojedem bananu ili jabuku.. Nije da mi ne prija
Inace jedem i pilece meso to nisam napomenuo gore. I trudim se da jedem 5 obroka dnevno.
Ali kako je moguce da hrana moze da mi stvara mucnine sada odjednom? Nikad pre nije bilo problema a sada evo i to vise od mesec dana..

Voce u svom sastavu ima fruktozu i odredjeni nivo kisellosti, preterani unos voca ili konstantni moze kod nekih ljudi da dovede do mucnine.Treba izbegavati limun, narandzu, mandarinu, jabuka moze ali slatka ne greeny smith,banana takodje se ne preporucuje

u suštini i ja sam se predao prežderavanju i imam slične probleme posle poslednjeg obroka
retko kad mučnina ali češće onaj čuveni bol poput gorušice a zapravo je prenategnut želudac

sa druge strane kada mi sezona prežderavanja dosadi odem u drugu krajnost
nećeš zapravo verovati koliko je potrebno malo jesti a da sve bude u redu

za početak, ubaci malo pšenične mekinje u ishranu pomešane sa probiotskim jogurtima
pšenične su za želudac i probiotski jogurt polako ćeš ponovo uspistaviti potrebnu floru
verovatno uništenu ko zna kakvom brzom hranom

giros nije piletina već smrdljivi fast food

u suštini i ja sam se predao prežderavanju i imam slične probleme posle poslednjeg obroka
retko kad mučnina ali češće onaj čuveni bol poput gorušice a zapravo je prenategnut želudac

sa druge strane kada mi sezona prežderavanja dosadi odem u drugu krajnost
nećeš zapravo verovati koliko je potrebno malo jesti a da sve bude u redu

za početak, ubaci malo pšenične mekinje u ishranu pomešane sa probiotskim jogurtima
pšenične su za želudac i probiotski jogurt polako ćeš ponovo uspistaviti potrebnu floru
verovatno uništenu ko zna kakvom brzom hranom

giros nije piletina već smrdljivi fast food

Pa ja jedva jedem u tome je problem daleko od toga da se prezderavam..
U zadnjih mesec i vise dana od kada imam tegobe ne jedem fast food osim ponekad neko pilece belo sa malo kupusa i to ne masno. Kupujem u jednom od boljih restorana
Kad kazem trudim se da jedem 5 obroka dnevno to je sve nekako minimalno zato sto mi je muka pa mi je i tesko da jedem. Tek posle podne kad me popusti malo mucnina mogu da jedem malo vise
Probacu da pijem neki probiotski jogurt mozda pomogne hvala na predlogu :D
Inace uzimao sam sve do skoro onaj probiotic pilule to mi je lekar preporucio za stomak :)

Hvala na odgovoru. Ne ocekoujem da ce neko da me izleci preko foruma nego eto cisto pitam da vidim da li ima neko neku ideju ili je mozda neko prosao kroz ovo takodje
Pa sad sve je moguce cak i da je na nervnoj bazi na kraju cu i to da proverim ali nema tu mnogo ispitivanja.. Ili jeste ili nije a kako ce da se vidi ne znam xD
Ali ne razumem zasto cak i kada sam maksimalno opusten i tada mi je muka..
U svakom slucaju hvala na odgovoru. Iako me je pregledao gastrolog vec u klinickom mozda odem kod nekog privatnog
Evo ja imam ideju. Dobro i za stomak, psihu, a i lepo raspolozenje.
Prestani da jedes, pij dnevno dva litra piva, ima da uzivas.
I stvarno polako pocinjes da ides svima ovde na ganglije.

Back