Povraćaj troškova za pregled kod privatnog lekara

Zavisi od izbora metode za samoubistvo.

Da je super - bas i nije.

Ako nemas kontraargument za skupe terapije, mislim da je red da se povuces. Niko ne voli fanatike, ni komunisticke, a ni ove libertarijanske. S takvima nema ozbiljne diskusije.

Ne, nema ozbiljne diskusije sa umisljenim kvazi-strucnjacima za prodavanje magle.

Postoji i nesto sto se zove dobrovoljno davanje, znas, ne mora sve da bude otimanje para i punjenje drzavnog fonda.

Ne, nema ozbiljne diskusije sa umisljenim kvazi-strucnjacima za prodavanje magle.

Postoji i nesto sto se zove dobrovoljno davanje, znas, ne mora sve da bude otimanje para i punjenje drzavnog fonda.

Lol, znaci ja kao lekar sam umisljeni kvazi strucnjak za prodavanje magle :)
Pa, Libek place za tobom.

Ako bismo se u Srbiji uzdali u dobrovoljno davanje, svi bismo kolektivno pocrkali za godinu dana.
Ti to nazivas otimanjem, ja nazivam dobron evropskom praksom.

Ako bismo se u Srbiji uzdali u dobrovoljno davanje, svi bismo kolektivno pocrkali za godinu dana.

Pa ne znam, ne znam te licno, ali verovatno jesi.

Aha, dobrovoljno davanje za npr. skupe citostatike onima koji nemaju para je SF, ali je piramidalna sema celoupnog zdravstvenog sistema realnost i nesto sto je odrzivo, super.

Mislim da i sada kolektivno crkavamo.

...dobro ovo da svi uplacuju 10% dodatno pa i penzioneri, mada ovi sa najnizom penzijom kod nas i onao ne mogu da prezive....i to bi njima bilo mnogo bas...ali kad bi se podvukla
neka crta pa svi preko toga da uplacuju imalo bi smisla....

Pa stavi se neki minimum koji ti je potreban za zivot ( mada je to sve jako relativno narocito ako si u Srbiji;))
pa tako placaju samo oni ( moja neka procena) kojima je penzija iznad 30.000 dinara, a njih ipak nema malo, ali ja bih to uzela po domacinstvu jer
ima mnogo penzionera gde i zena i muz imaju ihihi preko 100.000 dinara ukupne penzije mesecno.

Poslednja izmena od moderatora:

Ma nema tu pravila, niko ne moze da kaze sta je dobro, sta lose, u recimo UK je problem da recimo dete sa teskom
srcanom manom, a cija operacija kosta preko 100.000 funti ( evra, dolara, nema veze)ne moze da bude operisano,
znaci da mora da umre ili kao sto je to slucaj u Srbiji ( ali i Engleskoj) da se traze donatori za operaciju.
Ima silnih bolesti gde je potrebno presadjivanje jetre, pluca. takve operacije idu i do 200-300.000 evra, evropska
praksa tu nema univerzalno resenje.

- - - - - - - - - -

Quote ne funkcionise;)

Poslednja izmena od moderatora:
Quote ne funkcionise;)

Funkcionise, nedostajale su ti uglaste zagrade na par mesta pa sam ti editovao to :)

Ma nema tu pravila, niko ne moze da kaze sta je dobro, sta lose, u recimo UK je problem da recimo dete sa teskom
srcanom manom, a cija operacija kosta preko 100.000 funti ( evra, dolara, nema veze)ne moze da bude operisano,
znaci da mora da umre ili kao sto je to slucaj u Srbiji ( ali i Engleskoj) da se traze donatori za operaciju.
Ima silnih bolesti gde je potrebno presadjivanje jetre, pluca. takve operacije idu i do 200-300.000 evra, evropska
praksa tu nema univerzalno resenje.

Ko ima univerzalno resenje?
Univerzalno resenje nigde ne postoji, kao sto ne postoji ni univerzalno idealna ekonomija.
Sve se svodi na trazenje najboljeg resenja za datu situaciju, a ovo sto postoji u vecini zemalja Evrope jeste najpravednije resenje koje je do sad smisljeno.

Poslednja izmena:
Zakazali su za 24 avgust, a prvi ciklus je bio završen 23 jula. To je mesec dana razlike ...

...ja sam imala zracenja i recimo meni je receno da mora da se sacekam minimum 2 meseca, pa da se radi magnetna da bi se uopste video efekat istih...uglavnom se radi
na 3...ali je meni recimo sad zakazano skoro pa za 4...manje nedelju dana....kaze dr nije strasno....pa se nesto mislim te 3 nedelje u sustini ne mogu nista da promene
drasticno....prosto ne mogu da placam ta snimanja pa se tako uklapam...moj radiolog to razume i kaze ok je to....

...ja sam imala zracenja i recimo meni je receno da mora da se sacekam minimum 2 meseca, pa da se radi magnetna da bi se uopste video efekat istih...uglavnom se radi
na 3...ali je meni recimo sad zakazano skoro pa za 4...manje nedelju dana....kaze dr nije strasno....pa se nesto mislim te 3 nedelje u sustini ne mogu nista da promene
drasticno....prosto ne mogu da placam ta snimanja pa se tako uklapam...moj radiolog to razume i kaze ok je to....

Imaš, jednu sretnu okolnost, da ne moraš na konzilijum, nego se zračiš i kontrolišeš

Ja, kad pomislim, na psihičko stanje mog tate i odlazak na konzilujum, nije mi dobro. U svakom slučaju, moramo videti, na čemu smo. Ako hemoterapija deluje, da znamo, da ne prođe 2 meseca u međuvremenu

Ne znbam ja kad sam bla kod opsteg drugi put rekli su da sad moze da se zakazuje i da je otlkjucan pristup Klinickom centru,s tim da su neki izbacili raspored a neki ne ,al to je inace i tako...
Al pretpostavljam da i dalje ima nekih problema sa tim zkazivanjem a situacija hitnih koje ne mogu da cekaju,tako da je i normalno da popuste dok se sve ne sredi..

Na jednom mestu gde se zakazuje inace 3m i viseeee unapred,sad su ubacili nov sistem zakazivanja mesec za mesec(Ja sam iskreno mislia da ce biti mesta koje zakon nece dodirnuti zbog bilionske guzve,al uvek s iznenadis:roll:)..

Znaci da rezimiramo u svakom datom trenutku ima otprilike 400 ljudi koji zele da zakazu a window of opportunity im je da ih usere i da njihov opsti uspe da ih ubaci u sistem pre dugih cetristo koje sve oce da se uguraju u 30 dana..Moj je problem prilicno nebitan pa mogu i kod lekara u Dz da nastavim,bar mislim,al pitam se kako je ljudima koji su u vecoj buli:
Pa su moja pitanja sledeca:
1.Sta oni ocekuju od novog sistema da svi ljudi pocrkaju,sistem eliminacije,ko ima para oticice kod privatnog ko nema ko ga sisa..
2.Da li planiraju mozda da zaposle nove radnike?haha
Svi znamo da se to nece desiti nego glume normalnu zemlju u zemlji gde nema para drzava da plati nove radnike..
Od toga ce jedino privatni lekari da profitiraju...
3.Sta je sa ljudima kojima je hitno lecenje,ne hitno da ce da umru ovog trena nego da imaju odredjenu terapiju i stanje koje je jace i zahteva konstantne kontrole?
Znaci po celoj Srbiji ima mesta gde se zakazivalo unapred i vise meseci,pola godine,godinu dana,a sad hoce da gme uredjenu drzavu...:roll:
Znaci da vidimo resenje:1.novi radnici 2.privatni lekari 3.crknuti 4.probati da se refundiras,pa prepostavljam da ce ljudi poceti da ih bombarduju ovim zahtevima,ili ce samo levitirati ka privatnim lekarima(bez da se bakcu sa ref.),ja bi radije da vidim ovo bombardovanje jer su nenormalni...
Ili to ili da priznaju poraz novog sistema i da se vrate na stari,i da prekinu da se cepe EU i da glume kvazidrzavu i maltretiraju obicne ljude...
I jos po novom sistemu kontam da ce da prebacuju refundaciju kao vruc krompir sa DZ na KC,posto DZ zakazuje za KC, od koga se sad trazi potvrda?
Kontam da se trazi od KC jer on izbacuje raspored i odgovoran je i dalje za nemogucnost zakazivanja,al u dz te zak.
U prevodu debilarija.....:dash:

Poslednja izmena:

Back