Povlačenje tužbi za genocid kad se ispune uslovi

bagzzi

Poznat
Poruka
8.618
http://vesti.krstarica.com/vesti-dana/povlacenje-tuzbi-za-genocid-kad-se-ispune-uslovi/ Povlačenje tužbi za genocid kad se ispune uslovi Beta – pre 37 minuta
danijela-barisic.jpg
ZAGREB, 3. avgusta 2012. (Beta) - Uzajamno povlačenje tužbi za genocid Hrvatske i Srbije pred Medjunarodnim sudom pravde moguće je ako se ispune odredjeni uslovi i u tome nema nikakvih novih okolnosti, izjavila je u petak u Zagrebu portparolka hrvatskog Ministarstva spoljnih poslova Danijela Barišić. Šef srpske diplomatije Ivan Mrkić izjavio je za današnje "Večernje novosti" da je moguć dogovor s Hrvatskom o medjusobnom povlačenju tužbi za genocid i da se "u tom smislu okolnosti slažu u pozitivnom smeru" i najavio skori susret s hrvatskom koleginicom Vesnom Pusić. "Podsećam da je ministarka Pusić već nekoliko puta kazala da smo spremni da razgovaramo o tužbama za genocid samo ako pre toga budemo mogli da postignemo dogovor o ostalim otvorenim pitanjima - pitanju nestalih osoba, povratku opljačkanih umetnina i procesuiranju ratnih zločina", izjavila je Barišić agenciji Hina. Какав даоговор са Хрватском?! Та Тужба је прилика да се жигоше хрватски фашизам! Повући тужбу значи одустати од борбе!

Повући тужбу значи одустати од борбе!
Тачно. Повући тужбу је признати да хрватска држава није учинила геноцид над Србима у Хрватској и Републици Српској Крајини. Срамота од нове власти. Уосталом од напредњака нисам ништа друго ни очекивао него да настави политику ДС-а.

Ovaj, jel nekom pala u oči reč "međusobno" ? To znači ustaš, ovaj, hrvati povuku svoju tužbu a zauzvrat mi našu.

Ta priča je čisto racionalno ekonomskog oblika jer bi to enormno koštalo i nas i njih sa neizvesnim rezultatima obzirom da je u pitanju međunarodni sud pravde i njihove dve decenije medijski stvarane predrasude. Na realnom dobitku bi bili samo advokati i sudije koje bi imali dobar posao i dobru platu godinama a možda i decenijama.

Ovaj, jel nekom pala u oči reč "međusobno" ? To znači ustaš, ovaj, hrvati povuku svoju tužbu a zauzvrat mi našu.

Ta priča je čisto racionalno ekonomskog oblika jer bi to enormno koštalo i nas i njih sa neizvesnim rezultatima obzirom da je u pitanju međunarodni sud pravde i njihove dve decenije medijski stvarane predrasude. Na realnom dobitku bi bili samo advokati i sudije koje bi imali dobar posao i dobru platu godinama a možda i decenijama.

Slazem se sa recenim ,s tim sto bih ja dodao da za dlaku Hrvati pate od sindroma -Samo da nas ne optuze da smo izvrsili genocid-

Hrvati napravili genocid '41 pa razbili SFRJ,izbacili srbe iz tzv. njihovog ustava,proterali srbe sa posla i njihovih stanova,kuca
ubijali ih a na kraju vojno uz pomoc amerike nato-a i nemacke proterali iz lepe njihove napravili jos jedan genocid nad srbima
da bi zrtvu tuzili za genocid.
Nesta opasno trulo zaudara kod nas srba i u vlasti kojima smo dali mandat,da li ti ljudi znaju sta rade i kakve posledice proizvode?
Zasto povlaciti tuzbu treba isterati istinu na cistac da se zna ko snosi odgovornost za ucinjena dela.
Ovako ispasce niko nije kriv srbi su dobrovoljno napustili svoja ognjista na traktorima i krenuli u seobu.
Izdaja i bruka a neljudi i vlast koji budu pristali na ovo bice zapisani kao najveci izdajnici i smrad u novijoj srpskoj istoriji.

A moze ovako? Ustase povuku njihovu tuzbu, a mi ne povucemo nasu. To je jedina pravedna nagodba, sve ostalo je izdaja.

Пријатељска сусједна је испунила своје циљеве,
Срба има само у траговима у њеној антифашистићкој и демокрацисјкој творевини.
Ред је да их и просербиа награди повлачењем тужбе, ионако су се њени представници свуда испричавали и са осмјехом испоручивали Србе.

Ta priča je čisto racionalno ekonomskog oblika jer bi to enormno koštalo i nas i njih sa neizvesnim rezultatima

Vec je kostalo. Genocid je rec koja se odnosi na ubijene i proterane gradjane.
Ne moze se prostom trgovinom reci: vi precrtajte, mi cemo precrtati, i zrtava nije ni bilo.
Zaebite matematiku!
Kao kad vlasnik pasnjaka ukrade milionce, a onda njegov oponent ukrade milionce, i mi sad kazemo: kradje nije ni bilo!
Ej, bre! Pa fale dva miliona!
Kada brojite ljude nema skracivanja. Samo sabiranja.

Ајде мало рационално сад.
ПРВО - Тужба за геноцид коју је поднела претходна влада није обухватала догађаје из ДСР већ ове из деведесетих, тј. протеривање Срба '95. Стога ови што спомињу страдања у "НДХ" нека се обрате претходном министру спољних послова и његовом министарству због несвеобухватне тужбе (само да напоменем да нас је исти тај министар (Јеремија, јелте) скупо коштао у Међународном Суду Правде са својим идиотско постављеним питањем поводом отцепљења Косова којим је придодао легалитет шиптарским сецесионистима, јер је на глупо питање уместо смислено добио и глуп одговор, толико о његовом патриотизму);
ДРУГО - Претходна влада и њено министарство спољних послова је ту тужбу поднела само као контратужбу (чак се тако и називала у јавности) у жељи да издејствује повлачење хрватске тужбе која је поднета годинама раније. Опет никакав патриотизам већ чиста политичка борба;
ТРЕЋЕ - Не заваравајте се да Србија има веће шансе у европским судовима да добије Хрватску. Сви ви знате колико су нама наклоњени, довољно је видети колико је Срба у Хагу а колико Хрвата. У анти-српским судовима наравно да и Хрватска има веће шансе од Србије. А сад, паметнице, размислите о политичким последицама да, хипотетички, хрватска тужба добије а српска изгуби, и Срби добију етикету геноцидности а Хрватима се скине одлукама анти-српских судова.
ЧЕТВРТО - Сврха српске контратужбе је одувек било повлачење хрватске тужбе, а у тексту се баш спомиње повлачење у случају да и хрватска страна повуче своју тужбу. Ако је то била сврха, и ако је циљ испуњен (кад и уколико буде био испуњен), чему кукњава? Да нисте можда желели да себе убедите у неки патриотизам ДС-а и како им је дошло из петаду у вугла па бране српске интересе? Наравно да нисте, и сврха контратужбе је страх да не дође до пресуде да Србија треба Хрватској исплатити стотине милиона ратне штете.
Молим дежурне мизантропе, бабе нарикаче и површне аналитичаре да бар три минута одвоје да размисле шта и како, и да ли је све тако како они мисле, пре него што дижу глас "издаја". Никада ДС није ни желео да брани интересе избеглих Срба.

Vidim da je počelo, preduhitrio me kolega.

Ne smem ni da pomislim kako ćete opravdati i kad ToNi potpiše otcepljenje Kosova. :hahaha:

Бато, нема шта да се правда. Где се то неко правда пре него што нешто учини?
Наравно смајли ће учинити твој коментар домишљатим. Знам ја да сте острашћени губљењем на изборима па је већ и признато Косово, и стављен нам ембарго, и бачена нуклеарка на БГ... пошто је све то готово и одрађено пакујте кофере више, најављујете одлазак од 20. маја.

"ZAGREB, 3. avgusta 2012. (Beta) - Uzajamno povlačenje tužbi za genocid Hrvatske i Srbije pred Medjunarodnim sudom pravde moguće je ako se ispune odredjeni uslovi..."

Po naslovu, pomislih - zvanicni Beograd danas dao predlog za povlacenje tuzbe protiv Hrvatske, kad ono...:zcepanje:

Ali, Jom se tako obradovao da moze opet da urlikne, da mu ne kvarimo a ni onima koji "numeju" ni da postave temu ni da je procitaju kako treba:zcepanje:

То су све договорили глобалистички центри моћи, а србијанска и хрваћанска влада су само извођачи већ претходно уговоренога. Ово би била велика штета по српске интересе да се опет тргује српским националним интересима и додатно задаје ударац браћи која су протјерана из предјела које је окупирала НДРХ (Независна Држава Република Хрватска).
Очигледно је већ одавно да нова влада нема избора сем да игра по уиграном такту Запада.

Vidim da je počelo, preduhitrio me kolega.

Ne smem ni da pomislim kako ćete opravdati i kad ToNi potpiše otcepljenje Kosova. :hahaha:

Ти си један од људи са болесним смислом за хумор који се радује геноциду извршеном над српским народом у претходне 2 деценије. Није теби лако на души и тек ти неће бити.

Ali ja znam kako da se prebrodi ova mora... Lepo moderator da obriše temu i PUF!, nestade brige... :D

Нормално, то је оно што се највише жели. Да се потру трагови злочина и да се сви неистомишљеници ућуткају како би издаја могла бити вршена несметано без приговора и примједаба.

Ne bih se ja složio sa ovim.

Baš mislim da treba ići na sud, sa svim dokazima koje imamo mi i oni, pa da jednom taj srpsko-hrvatski galimatijas u 20. veku dobije određen epilog.

To da je ekonomski racionalnije ne tužiti se jeste tačno, ali nije bitno.

Mnogo je bitnije jednom na papir staviti sve što se događalo, bez ideoloških predrasuda, zvale se one bratstvo-jedinstvo ili evropske integracije, i iz fakata dati nekome sa strane da izvuče zaključke.

I, naravno, voditi računa da na sud što manje utiču oni koji imaju interes da neke stvari ostanu zakukuljene (Vatikanci, Nemci i ostale ustaše)

Duboko sam ubeđen da Srbi od nečega takvog mogu imati samo koristi.

Ти си један од људи са болесним смислом за хумор који се радује геноциду извршеном над српским народом у претходне 2 деценије. Није теби лако на души и тек ти неће бити.
To, valjda, rade ateisti. Vladika Nikolaj (cini mi se da je on) je jednom rekao: Bog ne trci ni za kim, ali ga ceka...

Doboljno...

"ZAGREB, 3. avgusta 2012. (Beta) - Uzajamno povlačenje tužbi za genocid Hrvatske i Srbije pred Medjunarodnim sudom pravde moguće je ako se ispune odredjeni uslovi..."

Po naslovu, pomislih - zvanicni Beograd danas dao predlog za povlacenje tuzbe protiv Hrvatske, kad ono...:zcepanje:

Ali, Jom se tako obradovao da moze opet da urlikne, da mu ne kvarimo a ni onima koji "numeju" ni da postave temu ni da je procitaju kako treba:zcepanje:
Vidi snajka, logično je i očekivano da Hrvatska povuče optužnicu jer je besmislena. Ali Srbi... :lol:

Sirota Biljo, poenta je samo u onom delu za Srbiju... I zato se radujem. :per:

Ja se bar ne zalažem i ne podržavam sklanjanje optužnice za taj isti genocid. Za razliku od nekih. :per:

Vidi snajka, logično je i očekivano da Hrvatska povuče optužnicu jer je besmislena. Ali Srbi... :lol:

Sirota Biljo, poenta je samo u onom delu za Srbiju... I zato se radujem. :per:

Ne mogu da verujem ali zaista , a tako sam dugo ovde i skoro pa sve znam:eek:

Pazi sta oni, okobajcetinci opravdavaju ...povlacenje srpske tuzbe za onoliko dokazanih zlocina nad tim istim srpskim narodom...ma ne mogu vise , ovo zaista nije smesno :dash:

Back