Ajde onda da krenem iz pocetka sa pricom.
Prvi napad mi se desio krajem oktobra kad sam se vracao kuci. Na ulici me je uvatio pritisak i bol u grudima,krenula je da mi trne leva ruka. Seo sam da probam da se primirim. Disao sam duboko da zadrzim dah pa ga ispustim. Tahikardija se pojacavala kao i pritisak i bol u grudima. U tom trenutku je naleteo drugar koji je video sta se desava i povezao me do urgentnog centra. U kolima se situaciaj pogorsala pritisak u grudima i bol su bili stravicni. Levu ruku i desnu nisam uopste osecao,a utrnulost je presla i u vilicu tako da sam jedva mogao i da pricam. Drug se prepao da je infarkt pa dok me je vozio terao me je da se nakasljavam. Negde na u blizini urgentnog bol i gusenje su bili neizdrzivi (nisam hipohondar,nisam panicar i nemam napade panike...jako sam smiren u teskim situacijama). Kad su me primili pritisak je bio 210/100,puls 180. Primao sam infuziju nitroglicerina skoro 6 sati da mi obori pritisak. Dok sam to primao cekao sam i rezultate enzima koji su bili poviseni ali kako oni kazu ne opasno visoki. Uradjen je i EKG koji je bio u redu. Kada sam primio infuziju pritpustio na 140/90 a puls se skoro normalizovao. Tada sam pusten uz napomenu da se javim kardiologu. Sledeceg dana otisao sam po uput za KBC bezanijska kosa. I naravno kad sam dosao da zakazem kardiologa prvi termin je bio 9 decembar. Sto znaci mesec i nesto dana cekanja. Za tih mesec dana u par navrata sam imao slicne simptome samo blaze (pritisak u grudima,blago trnjenje leve ruke,otezano disanje,hladan znoj na dlanovima i stopalima i leva ruka koja je bila jako hladna u odnosu na desnu. I negde pred sam termin kod kardiloga isao sam na Zlatibor da se malo odmorim. Na povratku kuci nekih 15km posle uzica opet krecu simptomi kao oni prvi gore navedeni. Stali smo pored puta da udahnem vazduh popijem bromazepam od 1.5 koji sam skrckao zubima i andol,medjutim nista nije pomoglo nego je islo ka tome da ce biti isti napad kao prvi put kad sam zavrsio na urgentnom. Vracen sam nazad u uzicku bolnicu gde je uradjen EKG,rendgen pluca i izmeren pritisak koji je tada bio normalan. Primio sam onu standarnu infuziju. Dobio izvestaj u kome opet kazu da se javim kardiologu. Krecem posle opservacije za BG pracen i dalje pritiskom u grudima i malo otezanijim disanjem koje traje jos par dana.
Konacno stizem na red kod kardiologa na KBC bezanijska kosa i ispricam celu ovu pricu. Oni mi urade EKG koji je u redu i da mi da uradim holter ekg-a,celokupnu krvnu sliku,one hormosnke testove,ultrazvuk srca i ultrazvuk abdomena. Naravno posto kad bi cekao sve drzavno obavio bi tek za 2 meseca,a holter ekg-a mi je bio zakazan za 26 april. Otisao sam i uradio sve privatno. Rezultati su: holter ekg-a 48h nosen u redu,krvna slika u redu (kalijum malo ispod nivoa ali nista sto banane ne mogu da srede,leukociti blago poviseni skoro neprimetno i holesterol koji je bio 6.7),hormonski test u redu,ultrazvuk srca i abdomena u redu. Rezultati odneti kardiologu koji me je poslao kod neuro kardiologa na detaljnija ispitivanja i ona su zakazana za 20.1.2016.
Evo i nekih podataka o meni.
26god
190cm 80kg (nisam gozajazan mrsav sam)
Pusac (15 cigara dnevno u proseku)
Ne vodim neki zivot za primer ali nisam ni zapostavio sebe,mnogo se krecem,nekad rekreativno odem na plivanje.
Dosta radim,cesto mi je san poremecen i imao sam dosta stresa kroz zivot.
Znam da ce mnogi adma da mi kazu da je neka anksioznost ili tako nesto...ali ja ne verujem da anksioznost moze da izazove 2 OVAKO JAKA napada koje sam imao i da za svo ovo vreme cesto trpim pritisak,tahikardiju,znojenje saka i otezano disanje.
Kada dodjem kuci mogu da slikam sve izvestaje o kojima sam pricao pa da ih okacim ako treba ?