Povezivanje telskopa

he dobro ti ovo za komšinicu,pa da me žena skrati za glavu...ahaha...dobro,koji konektori,kablovi trebaju,za povezivanje...znači treba mi baš kamera,a nema opcija preko nekog konektora....šta ja znam ,direktno na sa okulara usb kablom u pc recimo...lupam jer nemam predstavu...ali ko ima iskustva neka napiše malo detaljnije...koje kablove,koje dodatke,neki adapter možda za sliku ,kako,gde,na šta...odakle ..dokle..i treba li neki softver za sliku na ekranu onda...(kada je teleskop ) u pitanju...?

he dobro ti ovo za komšinicu,pa da me žena skrati za glavu...ahaha...dobro,koji konektori,kablovi trebaju,za povezivanje...znači treba mi baš kamera,a nema opcija preko nekog konektora....šta ja znam ,direktno na usb recimo...lupam jer nemam predstavu...ali ko ima iskustva neka napiše malo detaljnije...koje kablove,kako,gde,na šta...odakle ..dokle..i treba li neki softver za sliku na ekranu onda...(kada je teleskop ) u pitanju...?
USB kabl od kamere,ako je kratak treba da kupis duzinu kabla USB koji ti odgovara.Musko zenski prikljucak i duzina.I onda kada se ukljuci kamera i poveze sa kompom,stvarno doteras zum prema slici na monitoru.Jesi li nekad prebacivao slike i snimke sa kamere na komp?

da jesam,normalno.....
Onda kad prikljucis kameru na komp ce ti prijaviti novi Hardver i umesto foldera pokreni ikonicu kamere i odma ces je ukljuciti da snima,normalno pre toga namesti je dobro na otvor teleskopa i nacentriraj,a zum ces uraditi,kada ti se pojavi slika na monitoru.Butno je da je blenda dobro usmerana ka teleskopu.E sad za pomeranje teleskopa,moras ponovo rucno da namestas kameru.Ne znam da li postoji bilo kakav nastavak za blende i teleskope.Moralo bi to da se progugla.

To su profi kamere namenjene za te stvari i sa njima se radi u opservatorijumima,kada se rade dokumentrni filmovi za TV.Ovako kucna oprema,moze i srednja kamer,koja ima dobar zum da zavrsi sitnije poslove,da se pogleda sta se zeli i malo proseta po zvezdama.
e hvala ti puno,ipak si mi dao neke smernice da mi bude jasnije ,iako sam nešto predpostavljao,ali....znači tako...ps. ako smislim još neka pitanjca...postaviću,ali za sad je to ok. da ne ispadne da krčmim bez računa...prvo da uzmem teleskop...dobro će doći u vreme ove blesave korone...he....pa kad budem uzeo,onda ću znati stvarno stanje koji me problem još čeka...u hodu....hvala drugar !

e hvala ti puno,ipak si mi dao neke smernice da mi bude jasnije ,iako sam nešto predpostavljao,ali....znači tako...ps. ako smislim još neka pitanjca...postaviću,ali za sad je to ok. da ne ispadne da krčmim bez računa...prvo da uzmem teleskop...dobro će doći u vreme ove blesave korone...he....pa kad budem uzeo,onda ću znati stvarno stanje koji me problem još čeka...u hodu....hvala drugar !
Nema na cemu,sve najbolje i cujemo se kada uradis i otkrijes novu zvezdu(komsinicu).

Odeš na youtube I kucas astrophotography, imas stotine kvalitetnih video čuda koji objašnjava ju sve i svašta. Al treba ti teleskop, dslr kamera, treba ti telo koje ima motor da prati objekat, treba ti neko sranje za automatsko fotografisanje, par programa posle za obradu slika. Al pazi onakvu fotku koju vidiš to je gotova fitka, ona ja uglavnom kompozicija od par stotina fotografija od kojih je svaka imala dosta dugu ekspoziciju. Nešto slično možeš i sa mobilnim da uradiš, nadjes neki dobar program za fotografisanne, podesis ekspoziciju, da slika 50+ fotografija i odeš negde gde je mračno, ostaviš mobilni i vratiš se za pola sata, posle ubaciš u taj program,. On sve podesi I napravi jednu I posle to malo o radiš u PSu

Odeš na youtube I kucas astrophotography, imas stotine kvalitetnih video čuda koji objašnjava ju sve i svašta. Al treba ti teleskop, dslr kamera, treba ti telo koje ima motor da prati objekat, treba ti neko sranje za automatsko fotografisanje, par programa posle za obradu slika. Al pazi onakvu fotku koju vidiš to je gotova fitka, ona ja uglavnom kompozicija od par stotina fotografija od kojih je svaka imala dosta dugu ekspoziciju. Nešto slično možeš i sa mobilnim da uradiš, nadjes neki dobar program za fotografisanne, podesis ekspoziciju, da slika 50+ fotografija i odeš negde gde je mračno, ostaviš mobilni i vratiš se za pola sata, posle ubaciš u taj program,. On sve podesi I napravi jednu I posle to malo o radiš u PSu
A jesam,izgustirao sam sve na tenane,baš sam gledao na allexpresu i naručio sam barlow okulare 5x za stvarno male pare,u odnosu koliko su ovde....i video sam i to sam naručio (to je ona jeftina kineskavarijanta,ali se dobra pokazala nayoutube...web kamera za teleskop) isto neke smešne pare,,,pa videću,i taj korak na web kupovinu preko allexpresa mi je prvi put,nadam se da nisam ništa zajebo,da prostite...

A jesam,izgustirao sam sve na tenane,baš sam gledao na allexpresu i naručio sam barlow okulare 5x za stvarno male pare,u odnosu koliko su ovde....i video sam i to sam naručio (to je ona jeftina kineskavarijanta,ali se dobra pokazala nayoutube...web kamera za teleskop) isto neke smešne pare,,,pa videću,i taj korak na web kupovinu preko allexpresa mi je prvi put,nadam se da nisam ništa zajebo,da prostite...
mada na onom sajtu teleskopi,dosta dobro objašnjavaju šta i kako,video sam imaju t nosaće za mobilne i za foto aparete

ma znam,zezam se,ovo mi je drugi brak i nemam nameru da švrljam....jednostavno sve sam prošao do sad....tako....sasvim sam smiren kao zen ;)

šta mislite o opcij umesto klasičnog teleskopa da se uzme 90/1250 SKYWATCHER MAKSUTOV OTA....za tih 210 evra bi se moglo samo slabiji teleskop (mislim solidan) ali ovaj je jači....mislim da se uz njega treba posebno uzeti neki stalak ili tronožac,a ima i t nosač pa se može namontirati kamera i snimati iz ruke ?

Back