Povezivanje kamere za video nadzor sa racunarom

• Začetnik teme Začetnik teme pike
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

pike

Zainteresovan član
Poruka
168
Dokopao sam se nekih para i reko da ugradim jednu infracrvenu kamericu ispred kuce, da vidim sta radi raja nocu.
Nadjem jednu finu kamericu -> http://www.winwin.rs/mreze-softver-obezbedenje/video-nadzor/kamere-za-video-nadzor/kamera-za-videio-nadzor-ac-4951-cgi.html
I mislim da ce mi trebati i neka kartica za PC -> http://www.winwin.rs/mreze-softver-obezbedenje/video-nadzor/oprema-za-video-nadzor/pc-kartica-za-video-nadzor-vrc-607-t.html
E sada pitanje, dal ce ovo dvoje da radi i sta mi je jos potrebno da bih ovo se sproveo da radi i sljaka kako meni odgovara? Recimo da ne bih ulozio vise od 20 hiljada u video nadzor trenutno.
Hvala na svim predlozima, sugestijama.

sta ce ti kartica sa 16 ulaza za jednu kameru?
jedino ako planiras da ih postavis jos 15
treba ti napajanje jos za kameru 12v 500ma, konektori BNC-cinc,kabal RG 59 za povezivanje kamere i kartice i dovoljno prostora za snimanje na HDD
Legendooo.
Ja da znam rodjeni ne bih pitao, ako mi verujes.
Pa mozda nece biti samo jedna, mozda ih bude 3-4 u buducnosti. Ako je u pitanju samo cena, ja bih kupio ovu sa 16 video i 4 audio ulaza.
Taj punjac i ti kablovi mogu lagano da se kupe kod nekog elektricara ili?
Kakva je ova kamera, a kakva kartica? Treba mi jasna i tecna slika kako danju, tako i nocu. Nista super,ultra, natprirodno, ali cisto da se razaznaju lica koja prilaze tu.

Ovoj je CMOS cip a to je lose. Trazi sa CCD cipom jer je razlika u slici ogromna.
Gledaj da bude Sony CCD cip sa realnih 420 TV linija.
Sto se tice kartice gledaj da bude neka Geovision cetvorokanalna sa 100 frejmova.
adapter i kablovi trebalo bi da ima u boljim elektro radnjama
Za te pare koje si naveo uklapas se pod uslovom da sam montiras

Ovoj je CMOS cip a to je lose. Trazi sa CCD cipom jer je razlika u slici ogromna.
Gledaj da bude Sony CCD cip sa realnih 420 TV linija.
Sto se tice kartice gledaj da bude neka Geovision cetvorokanalna sa 100 frejmova.
adapter i kablovi trebalo bi da ima u boljim elektro radnjama
Za te pare koje si naveo uklapas se pod uslovom da sam montiras

Hvala ti brale, divno.
To sam i hteo, da sam montiram sve.
Evo sta sam nasao prema tvojim instrukcijama:

Kamera -> Klik.
Kartica -> Klik.

I ti kablovi koje si nabrojao, jel to sve?
Koliko je divno kad ti kaze neko iz iskustva pa ne lutas kao malo dete.

Back