Poverenje

ranjeni Zoro

Elita
Poruka
21.566
Svi smo puni ljubavi.

Rekoh već da rač ljubav - ne koristim, ali..zarad lakšeg razumevanja eto..

Svi ste puni želje za davanjem.

Možda pre nego za uzimanjem.

To se vidi iz intenziteta vašeg pisanja.

Ali svi morate da pređete membranu Nepoverenja.

Samo kada bi verovali onima koji vam se dopadaju-sve bi bilo divno.

Moje višedecenijsko iskustvo mi daje za pravo da stojim iza ovoga što pišem..

ljudi su mnogo ljubavni. Mnogo divnosti je u svim tim "običnim" ljudima..ženama, muškarcima, službenicima hirurzima, domaćicama, majkama, razvedenima, bolesnima, svkakavima.

ALI - samo ako veruju.

Ako veruju :

- da nećete da ih "iskoristite" (ubodete pa odete)
- da nećete da ih ne iskoristite (dođete a ne ubodete)
- da ćete da čuvate vaše prepiske i fotografije, čak i kada se pokarabasate
- da nećete da širite priče okolo
- da nemate klonove i duple i troduple nikove

itd itd..

Samo ti uslovi kada se reše, onda su to sve divni ljudi, prepuni svakojakih znanja i sranja, duhoviti vrcavi inteligentni, pa čak i lepi

I tek kada ta membrana pukne, shvati se koliko je veliki bio taj emotivni balon
koliko su velika ta očekivanja, samoće, samoljublja, samozagrljavanja, patnja..

koliko je forum bio jedna sumorna i umorna igranka marioneta, koji godinama ponavljaju iste korake, onako kako im konce vuče sopstvena podsvest.

Otuda i česti konflikti.

Svako sobom nosi prepunu vreću divnih emocija, i ne dozvoljava da mu se drugi podsmeva zbog toga.

Svi liče na grupu ljudi koji su došli u zabačen hotelčić, svako sa svojom ljubvavnicom-ljubavnikom..ali lift ne radi i sada moraju da se gledaju, tu gde jesu..i da se prave da su došli zbog nečeg devetog, a ne zbog onoga zbog čega su inače došli.

U takvim grupama, neumesno je reći "a..i vi ste došli da se iebeete?"

šta tedo reći još..

pa, ništa..

Poverenje, da.

Sve je ovo odabir partnera i uspostavljanje poverenja.

Teme kao teme su samo hodnici, gde nas domari hotela premeštaju..dok ne porpave lift

Izvolte u separeu..

Sve sto radimo u zivotu se svodi na poverenje, pa i tamo gde ga nema, a zelimo saradnju i obostranu korist, postoje ugovori koji jemce da nece biti prevare i ostecene strane.
Kako bi inace dali sebe bilo kome, bilo cemu i u bilo kom obliku.

jeste..

mnogi imaju svoje filtere kroz koje provlače ljude

posle filtriranja, nekima veruju, nekima ne

ali, koliko se da primetiti, mnogi se više drže filtera nego radosti
ceo život filtrtiraju i filtritaju kao da rade u vodovodu

a paradoksalno, ostanu žedni..

how about that

Da li je u pitanju ono vec otrcano..strah ?
( iako ne znam od cega i koga, ali Filozofi ovakve stvari objasnjavaju tim strahom)
ili
jednostavo pojedinci ne umeju ili nisu sposobni za tako nesto

Ne znam, verovatno nije lako ziveti ceo zivot u neverici, sumnjama i nepoverenju.
Ne bi trebali toliko da se plasimo neuspeha i poraza.
Ja licno se oslanjam na osecaj po cenu i da se opecem.Pa boze moj...sve je to za ljude.Sve dodje i prodje.
Valjda je to zivot.

Poverenje kada se gubi lici na kuglu sladoleda u kornetu na beogradskom uzarenom asfaltu i 40+ stepeni
Koliko god da zelis da ga lizes, toliko se on brze topi i curi niz kornet sve do ruku ..odakle dalje kaplje
na asfalt i nestaje..ostane samo po neka flekica do prve kise..

Ne kupuj od svake vrste po kuglu (što ja redovno činim), a ima ih petnaestak....
Uzmi tri kugle u veliki kornet.
I neće da curi sa strane.
Hoće odozdo, na šiljak, ali sa tim se lako izboriti.
Da prostiš, licneš ovlaš....
Pokatkad.

Svi smo puni ljubavi.

Mnogo divnosti je u svim tim "običnim" ljudima..ženama, muškarcima, službenicima hirurzima, domaćicama, majkama, razvedenima, bolesnima, svkakavima.

ALI - samo ako veruju.

Ako veruju :

itd itd..

Samo ti uslovi kada se reše, onda su to sve divni ljudi, prepuni svakojakih znanja i sranja, duhoviti vrcavi inteligentni, pa čak i lepi

Poverenje, da.

Izvolte u separeu..

Podsetimo se da u najvećem broju slučajeva svet, život i ljudi oko nas izgledaju onako kako ih vidimo - onako kakvo je naše stanje svesti koje smo do sada sagradili - a ne onako kakvim atvarno jesu. To je razlog da svako od nas u jednom dogadjaju ili u jednoj osobi vidi sasvim drugačije vrednosti, potencijale i sasvim drugačiji smisao onoga što od dotične osobi dolazi ili što osoba govori.
Naše, humano stanje svesti jeste obojeno našim iskustvima, nažalost najčešće bolnim koja čine da u nama postoji bojazan.
Ali, ne zaboravimo da je naš cilj nadrastanje tih bolnih iskustava te dublje i temeljitije upoznavanje života a to znači nadrastanje unutarnjih prepreka koje smo sami u sebi postavili...
Kada to učinimo onda ćemo moći videti, uglavnom, ljude onakjvim kakvi jesu a ne kakvim sebe žele predstaviti.. I to je ono čemu stremimo, ka izdizanju našeg stanja svesti kada ćemo moći videti ljude, stvari i dogadjaje objektivnije. Tada nema razloga za strahom jer vidimo ne ono što nam se prezentuje već ono što je suština. Vidimo prave ali, verovatno skrivene, namere osobe. Veoma često ćemo videti čak i one namere, ili bolje reći potencijale kojih ni sama osoba nije svesna, da u odredjenoj situaciji može učiniti dobra ili negativna dela...
Zato i jesmo praktično na putu spoznaje sebe onakvim kakvim stvarno jesmo a ne kakvim mislimo da jesmo. U tom procesu prvo otkrivame kod sebe samih negativnosti kao potencijale koje nadrastamo a tek onda otkrivamo sebe kao pravo potencijalno (božanstveno) biće koje je kadro ako ne uvek dati ljubav a ono bar da uvek da prostora drugima oko sebe da budu ono što jesu ili u najmanju ruku da im ne naudi.
Jer, kada se malo podignemo iznad humanog stanja svesti, makar kada malo zavirimo izvan njegovih granica, shvatamo da kada god nekome učinimo nažao uvek to učinimo sebi i da kada god nekome učinimo delo iz ljubavi to takodje uvek bude naše.
Kada to saznanje dodje nama, kada dotakne našu svest (a ne samo kao gola informacija) onda počinjemo da sebi samima budemo stvarni pa ma koliku cenu morali platiti.
A kolika je cena?
Ogromna! Nastojimo eliminisati sve one osobine koje smo do juče smatrali pozitivnim a u stvari su negativne...
Naša prava priroda jeste ljubav ali samo trebamo to otkriti, realizovati i tako živeti.
Tada nas se više ne tiče da li su svi oko nas u tom nazovi hotelu došli zarad poštenih ili nepoštenih namera. Tada nam je jedino važno da mi budemo odgovorni i pošteni a drugi neka otkrivaju i ostvaruju to isto stanje onda kada mogu i kada procene da je vredno raditi na tome.
U suštini mi svi imamo iste potencijale samo što su ih neki realizovali manje a neki malo više. U krajnjem slučaju svi ćemo stići na cilj.
Otuda bih pitao; Šta je toliko bitno ako me neko laže ili pokušava da me obmane? To je njegov lični problem a ne moj. Moje je da nemam potrebe ali ni namere da bilo šta od njega uzimam na nepošten način.

Poslednja izmena:
Svi smo puni ljubavi.

Rekoh već da rač ljubav - ne koristim, ali..zarad lakšeg razumevanja eto..

Možda pre nego za uzimanjem.

To se vidi iz intenziteta vašeg pisanja.

Ali svi morate da pređete membranu Nepoverenja.

Moje višedecenijsko iskustvo mi daje za pravo da stojim iza ovoga što pišem..

ljudi su mnogo ljubavni. Mnogo divnosti je u svim tim "običnim" ljudima..ženama, muškarcima, službenicima hirurzima, domaćicama, majkama, razvedenima, bolesnima, svkakavima.

ALI - samo ako veruju.

Ako veruju :

itd itd..

I tek kada ta membrana pukne, shvati se koliko je veliki bio taj emotivni balon
koliko su velika ta očekivanja, samoće, samoljublja, samozagrljavanja, patnja..

koliko je forum bio jedna sumorna i umorna igranka marioneta, koji godinama ponavljaju iste korake, onako kako im konce vuče sopstvena podsvest.

Otuda i česti konflikti.

Svako sobom nosi prepunu vreću divnih emocija, i ne dozvoljava da mu se drugi podsmeva zbog toga.

Svi liče na grupu ljudi koji su došli u zabačen hotelčić, svako sa svojom ljubvavnicom-ljubavnikom..ali lift ne radi i sada moraju da se gledaju, tu gde jesu..i da se prave da su došli zbog nečeg devetog, a ne zbog onoga zbog čega su inače došli.

U takvim grupama, neumesno je reći "a..i vi ste došli da se iebeete?"

šta tedo reći još..

pa, ništa..

Poverenje, da.

Sve je ovo odabir partnera i uspostavljanje poverenja.

Teme kao teme su samo hodnici, gde nas domari hotela premeštaju..dok ne porpave lift

Izvolte u separeu..

Lako bih se ja složio s Nemom Suflerkom,da nije jedne presudne stvari...Kad te život zgazio,
vraćao se još par puta da točkovima gaz,gaz...:sad2:
Msm-sve je tako iz tog rakursa!
Iz mog je recimo ipak malo (vise ) drugačije...Kad aktiviram libido-to mi služi za neko seksi
zezanje I na moj račun,ali,najčešće,na račun animalnog ljudskog...Bože me sačuvaj da se libim
libido I seksa I svega šta uz to ide,ali...Nije meni to za forum...
Meni je forum nekovrsna intelektualna rekreacija...
Osim toga-besplatna razmena mnogih znanja I veština uma...
Ovo ovde ko god potceni (autoru ove teme samo to I zameram iz čega doliva stalno cinizam kao odbranu...No opravdano...)
taj folira žešće I bar meni je jasno da bolje mesto za svoje misli da iznese-jednostavno nije našao!
Psihoanalitički,autor teme gađa "u sridu" uvodnim postom,ali ro I nije sve! ! ! Ono ,zaista duhovno I bezlično
ne bi smeo dodirivati jer ga time muči I ugnjetava...A nevinašce u nama ,poput deteta,čući I nemo gleda naše
nesnalaženje I promašaje...
Život je u realu ,valja izaći napolje...
Ja danas ,s društvom starih drugara,po dve reke gazili I ribu lovili (najmanje to...:mrgreen:),a dvojicu od njih nisam video
dvadesetak godina...Koliko smo se promenili,a duše nam iste dečačke ostale...:lol:

Svi smo puni ljubavi.

...

Naravno da grešiš !
Ali tu sam i objasniću - iskoristite me !

Kao što na onoj drugoj temi rekoh,
ljubav je kad se dvoje ljube.
U usta ili obraz ili pedu.

Dakle samo je to ljubav !
Ljubav prema knjizi ne postoji !
Ni prema otadžbini !
Ni prema psu ( kod normalnih ) !

Ljubav postoji samo između dva ljudska bića i to u trenutku ljubljenja.

Generalno,
pojmovi, naročito ovi apstraktni,
moraju imati precizna značenja
inače odosmo u racu !

Setimo se šta smo mislili o socijalizmu.
To je nešto najlepše, najbolje, najpravednije ..
A sad vidim demokratiji prišivaju sve naj osobine.

A nije tako.!

Socijalizam je samo jedno :
odsustvo eksploatacionih odnosa,

a demokratija je
višepartijski parlamentarni sistem.

Ako neko nešto ne razume neka me pita.
Ako zaboravljate, pišite !!

Naravno da grešiš !
Ali tu sam i objasniću - iskoristite me !

Kao što na onoj drugoj temi rekoh,
ljubav je kad se dvoje ljube.
U usta ili obraz ili pedu.

Dakle samo je to ljubav !
Ljubav prema knjizi ne postoji !
Ni prema otadžbini !
Ni prema psu ( kod normalnih ) !

Ljubav postoji samo između dva ljudska bića i to u trenutku ljubljenja.

Generalno,
pojmovi, naročito ovi apstraktni,
moraju imati precizna značenja
inače odosmo u racu !

Setimo se šta smo mislili o socijalizmu.
To je nešto najlepše, najbolje, najpravednije ..
A sad vidim demokratiji prišivaju sve naj osobine.

A nije tako.!

Socijalizam je samo jedno :
odsustvo eksploatacionih odnosa,

a demokratija je
višepartijski parlamentarni sistem.

Ako neko nešto ne razume neka me pita.
Ako zaboravljate, pišite !!
Šta ćemo s empatijom?

Back