Poverenje

ZvezdanKa

Veoma poznat
Poruka
10.242
Da li imate poverenja u druge ljude?

Da li imate poverenja da prihvatite tudje savete, misljenja i iskustva?

Na primer nalazite se u nekoj losoj situaciji...da li biste poverili nekoj osobi da ste u problemu i pitali za savet?

Ja nemam. Mislim da samo ja mogu da donesem odluku ili je ne donesem...

Na primer nalazite se u nekoj losoj situaciji...da li biste poverili nekoj osobi da ste u problemu i pitali za savet?

imam puno poverenja u druge
to sto su me pojedinci zaebali,nije poljuljalo veru u ljude,ipak su oni manjina
cesto pitam za savet,rado saslusam,ali radim ne po tome kako sam odlucila,vec kako mi tog trenutka dune
nije dobro po mene,al takva sam sva mahnita

poverenja imam.
savete trazim. al ih nikad ne slusam:rotf:
i volim bre ljude:)
i volim da sa njima delim i dobro i lose.
eto.

tesko da mozemo znati ciji je savet dobronameran
a retko se poklapa sa nasim vizijama...tu dolazi do kontradikcije
izvrsivsi retrospektivu savet totalnih stranaca zna biti bolji no najblizih
mozda zbog objektivnosti
mada...izvesna doza skepse uvek je zdrava
ako ni zbog cega drugog...zbog kontrasta

Ja se opredeljujem za pod 4.
Sam donosim ključne odluke.

imam puno poverenja u druge
to sto su me pojedinci zaebali,nije poljuljalo veru u ljude,ipak su oni manjina
cesto pitam za savet,rado saslusam,ali radim ne po tome kako sam odlucila,vec kako mi tog trenutka dune
nije dobro po mene,al takva sam sva mahnita

mahnita, na primer hoces da kupis auto...da li bi se raspitala o autima kod nekog?

ja...vec godinamapokusavam da kupim nekog polovnjaka..ali posto pojma nemam o kolima, a nemam poverenja u druge ljude, ja taj svoj naum nisam sprovela u delo..izuzimajuci gore dole finasisjku situaciju...

..teshko primam savete, ali ih neretko trazim, uglavnom da bih opravdala svoje vec donete odluke.. :mrgreen:
..postoje ljudi koji u odredjenim sferama imaju moje bezgranichno poverenje i chije savete prihvatam bezrezervno,
ali ti isti ljudi u drugim oblastima imaju tako loshe procene da je to prosto neverovatno..mada, to verovatno vazi za sve nas.. :)

mahnita, na primer hoces da kupis auto...da li bi se raspitala o autima kod nekog?

ja...vec godinamapokusavam da kupim nekog polovnjaka..ali posto pojma nemam o kolima, a nemam poverenja u druge ljude, ja taj svoj naum nisam sprovela u delo..izuzimajuci gore dole finasisjku situaciju...
e tu ne mogu da ti pomognem,ja stvari u koje se ne razumem,a uz to me i ne interesuju prepustam muzu
a naravno da ces za takvu stvar da poslusas nekoga ko se u to razume bolje od tebe

..teshko primam savete, ali ih neretko trazim, uglavnom da bih opravdala svoje vec donete odluke.. :mrgreen:
..postoje ljudi koji u odredjenim sferama imaju moje bezgranichno poverenje i chije savete prihvatam bezrezervno,
ali ti isti ljudi u drugim oblastima imaju tako loshe procene da je to prosto neverovatno..mada, to verovatno vazi za sve nas.. :)

jeste drago dete...

da pritom neki ljudi uopste nisu kompetentni da daju savet na neku temu, ali oni uopste to ne znaju, da im na kraju ja poverujem...
pa sam shvatila da njihov ugao i moj ugao nije isti...i ne znam na koji nacin da se obratim ljudima za savet i pomoc kad mi je potrebna...jer svako ima nesto svoje i svoj dozivljaj..kako ja da izvucem moje iz tudjeg..uf..je l ti jasno?1 :D

Čudno si formulisala pitanje. Ja bih ga podelila na dva dela
1) da li imate poverenje u druge ljude, pa možete da im poverite svoje tajne i probleme ('znam da neće nikome preneti moju tajnu')
2) čije mišljenje i životno iskustvo poštujete, pa pitate za savet ('reći će mi nešto što ima smisla')

Ja volim da slušam svačije savete na svaku temu, a poveravam se samo bliskim prijateljima i prorodici.
Saveti su dobri, pomažu mi da problem razmotrim sa druge tačke (a što više mišljenja/saveta, to više tačaka i uglova pogleda)... i na kraju uradim ono što meni najviše odgovara u toj situaciji. Meni su prijateljski saveti i mišljenja, kada sam u problemu, od neprocenjivog značaja. To me je podsetilo na Ajnštajnovu izjavu "Problems cannot be solved at the same level of awareness that created them." Ne znam šta je on mislio, ali ja to shvatam ovako: ne može ista glava koja je napravila problem i da ga reši. Dakle, živeli drugari i tuđa mišljenja.

e tu ne mogu da ti pomognem,ja stvari u koje se ne razumem,a uz to me i ne interesuju prepustam muzu
a naravno da ces za takvu stvar da poslusas nekoga ko se u to razume bolje od tebe

pa normalno..ali koga da poslusam, kad nikome ne verujem? neko meni kaze kupi corsu, evo sluzi me vec 10 godina, imam super majstora..eno diler..sve regularno itd...a ja u glavi krenem da motam..ko zna sta ce meni taj prodati...ja ne umem da gledam...sledece..povescu nekoga ko ume...ali sta i on ako omasi nesto...i tako dalje i tako dalje...

ovo je plastican primer...
ali generalno se odnosi na sve aspekte mog zivota...samo sebi verujem, ponekad..:D

Čudno si formulisala pitanje. Ja bih ga podelila na dva dela
1) da li imate poverenje u druge ljude, pa možete da im poverite svoje tajne i probleme ('znam da neće nikome preneti moju tajnu')
2) čije mišljenje i životno iskustvo poštujete, pa pitate za savet ('reći će mi nešto što ima smisla')

Ja volim da slušam svačije savete na svaku temu, a poveravam se samo bliskim prijateljima i prorodici.
Saveti su dobri, pomažu mi da problem razmotrim sa druge tačke (a što više mišljenja/saveta, to više tačaka i uglova pogleda)... i na kraju uradim ono što meni najviše odgovara u toj situaciji. Meni su prijateljski saveti i mišljenja, kada sam u problemu, od neprocenjivog značaja. To me je podsetilo na Ajnštajnovu izjavu "Problems cannot be solved at the same level of awareness that created them." Ne znam šta je on mislio, ali ja to shvatam ovako: ne može ista glava koja je napravila problem i da ga reši. Dakle, živeli drugari i tuđa mišljenja.

tacno!

prvo pitanje mi nije od interesa..poverenje se bas odnosi na stvar prihvatanja tudjeg misljenja ne kukanje i jadikovanje...

ali vidis sad ta ajnstajnova recenica...

ako meni neko da potpuno drugo tumacenje i resenje neke moje situacije...ja bih u to morala da uletim potpuno nespremna, jer moje postojanje je ne drugom nivou....kako ja da znam..da je taj nivo koji mi je neko drugi predocio upravo resenje za kojim tragam...a ja nisam bila tamo?! :D

ali generalno se odnosi na sve aspekte mog zivota...samo sebi verujem, ponekad..
Pa veruješ i zubaru, i lekaru, i ginekologu - šta ti drugo preostaje? Prihvati savet od osoba koje su ti sipmpatične, ako već nemaš pojma. Ja tako radim u svim oblastikma u kojima ne da nemam pojma, nego me ni ne interesuje da se obrazujem. Ko ne riskira - ne profitira lol

ali vidis sad ta ajnstajnova recenica...

ako meni neko da potpuno drugo tumacenje i resenje neke moje situacije...ja bih u to morala da uletim potpuno nespremna, jer moje postojanje je ne drugom nivou....kako ja da znam..da je taj nivo koji mi je neko drugi predocio upravo resenje za kojim tragam...a ja nisam bila tamo?! :D

Pa stigneš tamo, ili ne stigneš. Ja mislim da je baš to poenta razgovora sa drugim ljudima - oni ti daju neku svoju dimenziju, ti onda dumaš o tome, pa ako to što su ti rekli ima smisla, onda si i ti stigla u tu njihovu dimenziju ili stanje svesti, a ako nikako ne raumeš o čemu se radi - nije savet za tebe, ne drži vodu, i tragaš dalje...

Ja sestro verujem svima i mnogo volim zene i piletinu:mrgreen:. Savete slusam - odluke donosim sam:)
i ja volim isto ko ti,samo vise volim svinjetinu
mrgreen.gif

Pa veruješ i zubaru, i lekaru, i ginekologu - šta ti drugo preostaje? Prihvati savet od osoba koje su ti sipmpatične, ako već nemaš pojma. Ja tako radim u svim oblastikma u kojima ne da nemam pojma, nego me ni ne interesuje da se obrazujem. Ko ne riskira - ne profitira lol[/QUOT
hahah

ni mene ne interesuje..a nekako se celog zivota oslanjams amo na sebe..i dodje momenat kad je to skoro neizvodljivo..:)
ustvari neizvodljivo je znati sve sto ti je potrebno..kao sto kazes medicina na primer..ali znas kome ces se obratiti..doktoru...

a kad su neke stvari u pitanju koje nemaju verifikovanu instituciju....imas beskonacno mnogo mogucnosti...sto deluje zbunjujuce, moram priznati...i svako ima neki svoj nacin i svoj stav..

Back