Povecan kalcijum

Procitao sam negde das je suvisno kalcijuma u organizmi oko 10mg na decilitar krvi.Ako se to desi.pre se odrazi na mozak,bubrege,sistemu za varenje,pa i u kostima i misicima,ali to je mnogo veca mera od tvoje.Mozda bi ti bas trebao da se malo kreces ili radis vezbe za kolena,ali redovno pa da vidimo posle desetak dana kako se osecas.Ako imas nekih problema sa ovim sto sam naveo,trebao bi ponovo ispitati nivo kalcijuma u krvi.Setnja,polako,nikako neko naprezanje jace,jer si neaktivan i mogao bi da naravis dodatne probleme.

Imam 30 godina. Ne opterecujem nogu. Bolovi su poceli iz cista mira i nemaju veze sa pokretima.
Cak najvise bole u mirovanju.
Možda ne bi bilo loše da se posavetuješ s reumatologom.
Takođe, i ultra-zvuk vrata, da ti se pregledaju paratiroidne žlezde.
Uradi i analizu vitamina D.
Može biti da si u deficitu pa nema šta da ''gura'' kalcijum u kosti pa odatle i bolovi koje opisuješ.

Možda ne bi bilo loše da se posavetuješ s reumatologom.
Takođe, i ultra-zvuk vrata, da ti se pregledaju paratiroidne žlezde.
Uradi i analizu vitamina D.
Može biti da si u deficitu pa nema šta da ''gura'' kalcijum u kosti pa odatle i bolovi koje opisuješ.
Radio sam ultra zvuk vrata,i hormone stitne i parastitne i ok su. Radio i reuma faktore i ok su. Stalo mi je jos kod reumatologa da odem za 7 dana.

Jel imao neko iskusto sa povecanim kalcijumom u krvi?
Meni je blago povecan.
Imao sam Kalcium 2.75, doktor me nije upozorio. Problem je bio sa kašljem, pa sam čak imao stezanje u prsima i završio u hitnoj nakon 3 mjeseca. Kada su mi vadili opet krv, Kalcium je već bio na 3.00, dok je 2.50 normalno. Uputili su me na ultrašaj. Otkrili su mi dobroćudni tumor na jednoj od 4 žlijezde pored štitne žlijezde. Morao sam još na jednu spravu da bi bili 100% sigurni. I da, morao sam na operaciju koju sam dobio veoma brzo. Osjećao sam umor, smrdjelo mi je užasno iz usta, kruljenje u stomaku, gubitak apetita. Prije 5 dana sam bio na operaciji, već druigi dan su me pustili iz bolnice.

Back