Potrošnja struje

• Začetnik teme Začetnik teme DUH
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Idi hoću da umrem od smeha :rotf:
Zamisli prilazi ti riba u nekom baru i onako uvrće kosu i gleda te, flertuje, ti priđeš a ona te pita: "Macane, hoćeš da mi pokažeš tvoj račun za struju...mmm dušo, a za vodu? Oh, hajmo odavde, baš si seksi..."

Ja nista ne razumem ovu temu....
Jedan pise da ventilator ne moze da radi ako nije ukljucen grejac, sto nije tacno , nema to veze sa tim....
Da li ce da se iskljuci TA zavisi koliko okrenes tocak na punjenju , ako je AEG ili MH, a koliko ja videh sve pecke imaju taj tocak...
Ne znam kako da se procita trenutna snaga potrosaca prikljucenih na jednom brojilu...

Ja sam izuzetno sitan potrosac, pa znam da je potrosnja ventilatora 21W kod peci, do 27W , a dobri su jaki , dok kod grejalica su i do 45W a nemas osecaj da su jaki...
TV su 70W stari , 40W novi, znaci moze slobodno da radi non stop nece nista napraviti...
Sve osim TA, bojlera neispravnog sa kamencem i sporeta nije veliki potrosac...

Peglanje je zdravo....mada sam cuo dvoje kako se pre domindzavanja domundjavaju kako je ona zaboravila peglu pa se zagrejala soba a stigao joj veliki racun...
E sad, tu neko moze da laze, posto pegla kad se zagreje , iskljuci se...a moja procena kaze da na max, radi 1,7kW pa tri ili cetiri intervala pauze, i to u hladnoj negrejanog prostoriji koja je bushna...Sto znaci efektivno snaga pegle kao grejaca je 400W -500W dok ne pegla...

• Podržavam
Reactions: DUH
Pa da li je račun za struju ovaj mjesec, ili ove godine puno veći nego prošli mjesec ili prošle godine? Koliko kilovata mjesečno, polugodišnje ili godišnje trošiš? Nas je četvero u stanu i sad sam ove godine dobio za 225kW/mjesečno ratu struje od 247kn (3830din). S tim da kuhamo na struju, imamo perilicu rublja i posuđa, zamrzivač, hladnjak, klimu... Grijanje i topla voda su od toplane.

• Podržavam
Idi hoću da umrem od smeha :rotf:
Zamisli prilazi ti riba u nekom baru i onako uvrće kosu i gleda te, flertuje, ti priđeš a ona te pita: "Macane, hoćeš da mi pokažeš tvoj račun za struju...mmm dušo, a za vodu? Oh, hajmo odavde, baš si seksi..."
... Naravno da hocu. Dosta je veliki, da znas. Treba jos racuna pretresti. :aha2:
Tek garantne listove!

Iskljucucemo ta peci i testirati potrosnju dok se grejemo uz svece.

Poslednja izmena:
  • Haha
Znas sta je grozno , kad si sitan potrosac a na istom si brojilu sa krupnim....ili je grozno za tebe ili za tog krupnog....mada ja ne vidim kako bi njemu bilo grozno , kad ja potrosim manje od 175kW, sto znaci da moze da se slepa sa ostatkom u zelenoj tarifi.......

Ali ljudi su takvi da i pored racunanja ostaje gorak ukus kad sa istog pojila neko plati sitno a drugi krupni ceh...

• Podržavam
Ja nista ne razumem ovu temu....
Jedan pise da ventilator ne moze da radi ako nije ukljucen grejac, sto nije tacno , nema to veze sa tim....
Da li ce da se iskljuci TA zavisi koliko okrenes tocak na punjenju , ako je AEG ili MH, a koliko ja videh sve pecke imaju taj tocak...
Ne znam kako da se procita trenutna snaga potrosaca prikljucenih na jednom brojilu...

Ja sam izuzetno sitan potrosac, pa znam da je potrosnja ventilatora 21W kod peci, do 27W , a dobri su jaki , dok kod grejalica su i do 45W a nemas osecaj da su jaki...
TV su 70W stari , 40W novi, znaci moze slobodno da radi non stop nece nista napraviti...
Sve osim TA, bojlera neispravnog sa kamencem i sporeta nije veliki potrosac...

Peglanje je zdravo....mada sam cuo dvoje kako se pre domindzavanja domundjavaju kako je ona zaboravila peglu pa se zagrejala soba a stigao joj veliki racun...
E sad, tu neko moze da laze, posto pegla kad se zagreje , iskljuci se...a moja procena kaze da na max, radi 1,7kW pa tri ili cetiri intervala pauze, i to u hladnoj negrejanog prostoriji koja je bushna...Sto znaci efektivno snaga pegle kao grejaca je 400W -500W dok ne pegla...
Ma ona nema obicnu peglu nego parnu stanicu, a to trooosiii

• Haha

Back