Potrebni su mi saveti oko pravljenja malog vozila

• Začetnik teme Začetnik teme HAD~
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

HAD~

Aktivan član
Poruka
1.916
Vec neko vreme planiram da napravim neko malo vozilo koje ce moci da me vozi po kraju, do prodavnice i tako to. Nesto na foru kartinga, ali sa vecim tockovima, moze da bude veci klirens i sediste na visem nivou. A i ne mora. Vazno je samo da bude jeftino i da moze da me izvuce uz brdo :)

Ideja je da sve sklepam od par sipki, tockovi od rucnih kolica ili neki slicni koji ce bolje da odgovaraju. Na pod lim i to je to. Peoblem mi je sot ne znam koja snaga motora mora da bude, a da komotno moze da me vuce... Ostalo bih razradjivao u hodu :)

Poslednja izmena:
Vec neko vreme planiram da napravim neko malo vozilo koje ce moci da me vozi po kraju, do prodavnice i tako to. Nesto na foru kartinga, ali sa vecim tockovima, moze da bude veci klirens i sediste na visem nivou. A i ne mora. Vazno je samo da bude jeftino i da moze da me izvuce uz brdo :)

Ideja je da sve sklepam od par sipki, tockovi od rucnih kolica ili neki slicni koji ce bolje da odgovaraju. Na pod lim i to je to. Peoblem mi je sot ne znam koja snaga motora mora da bude, a da komotno moze da me vuce... Ostalo bih razradjivao u hodu :)

A kako bi registrovao takvo vozilo ? Morao bi po ateste na Mašinski itd a to i traje i košta.

Jedino ako si pripadnik najpovlašćenije manjine, onda uzmi motor od freze i prikači ga na šta hoćeš, možeš i na kolica iz hipermarketa i udri , bole te

Mislis ovako nesto?
1e16jd.jpg

Sipke i gume sklopis sam, motor uzmes od kartinga, npr. ovaj http://frame.goglasi.com/frame?eid=90651426&q=motor karting i picis..
Naravno dok te ne vidi prvi policajac, onda platis kaznu i zaplene ti skalameriju

Kako ti ide engleski? Guglaj na engleskom ili traži na stranim forumima, tamo te neće napadati konjima i magarcima, nego ćeš dobiti kontruktivan savet.

Tockove mozes od motora :D Najbitnija stvar, po meni, je konstrukcija takvog vozila. Pretpostavljam da neces da stavjas amortizere, opruge i slicne stvari, znaci bez ogibljenja, sto znaci da svaku neravninu, rupu, trpi konstrukcija vozila, a ako nije dobra, eto pucanja varova. Motor, mozda je najzgodniji od nekog skutera ili freze, a koliko snage ti treba, zavisi od tezine vozila. Mislim da je dovoljno 3-5ks.

Back