POTREBNI ODGOVORNI LJUDI,ZA ODGOVORNO PISANJE !

Ja san na ovom forumu,upravo ovih dana,napunio dve godine.Ono sto sam primetio,
to je,da vrlo,vrlo mali broj forumasa,ima hrabrosti,da nesto napise i o nekim ozbiljnim
stvarima,koje opterecuju nase drustvo.Pored toga,i kada neko "stisne",da zakoraci
u neki ozbiljniji problem,koji opterecuje nase drustvo,komentari su ili nikakvi,ili kratki,
jadni i zalosni.

Mislim da je velika inflacija intelektualaca,koji bi svojim ucescem,podigli nivo ovoga
foruma,koji je po mom subjektivnom misljenju,na dosta niskom nivou.Zbog cega svi
eskiviraju,da se uhvate u kostac,kroz jednu prosvecenu diskusiju,sa postavljenim
pitanjima,iz raznih sfera zivota.

Dalje,ono sto sam ja primetio(a sto ne mora da bude tacno),to je izvesna dosta
sinhronizovana netrpeljivost,prema nekom visokom intelektualcu,koji ucestvuje u
radu ovoga foruma.Cesto,to su neki kratki,podrugljivi komentari,sa pezorativnom
konotacijom.

U jednoj zdravoj sredini,svaki dobar i strucno obradjen komentar,koji potice od
lica iz struke,odn.materije o kojoj se pise,trebalo bi prihvatiti oberucke.
Mislim da je nasa sredina,pre sklona ismejavanju i minimiziranju,svega i svakoga,
koji ima vece znanje,i vecu lakocu i elokvenciju u pisanju.

Dragi Lorde, ovo nije zdravo društvo! Po mom mišljenju ovaj forum je trebalo da ostane jedno srećno mesto okupljanja pesnika, prozaista i nas gladnih lepote i lekovitosti njihovih kreacija. Duboko verujem da umetnost ima moć da preobrazi svet, da nas izleči i da postanemo zdravo društvo. Znam da je to rad sličan čišćenju Augijevih štala, ali je jedini delotvoran. Volela bih da nam se vrate svi koji su otišli, a zbog kojih smo i postali poštovaoci ovog foruma, pa da zajedno sa ovim divnim, kreativnim forumašima koji su još uvek tu, sačine jednu snažnu polugu i pruži svoju kreativnu snagu spasavajući nas da svi ne potonemo. Ja ne umem "odgovorno" da pišem, samo ovako. Poštovanje svima :heart:

....mi živimo u vreme velikih tehnoloških otkrića .... gotovo sve se u ovom vremenu da napraviti....čovek je ovladao svim mogućim tehnologijama , zahvaljujući tehnici pravljenja usmerenih stručnjaka...
....danas se najlakše prave stručnjaci , naročito usko specijalizirani....
....manje je potrbno stručnih delatnika za pravljenje psihijatra , nego za osmišljavanje , projektovanje , konstruisanje i izradu nove letilice - dosad neviđene po obliku i performansama....
.....najlakše je napraviti usko specijalizovanog stručnjaka , bez obraza - neobrazovanog...
....( tip , koji u svom bitku , u svojoj karakternoj suštini je bezobziran , jednom rečju , nikakva ličnost zamaskirana stručnim zvanjima ) ....
....prepustiti svaki sud takozvanom stručnom licu , to je kao reći zbogom pameti !...
...mada to nama , kroz vekove , ne pada teško....a rekao bih da ovih dana , tako nešto nam ide od ruke do neslućenih razmera
...retki su obrazovani ( ljudi sa obrazom, koji drže do svoje časti - čovekoljubivi , istino ljubivi , dostojanstveni , pravični i odgocvorni ) , pa još stručni za ovo ili ono....sa takvim ljudima i velike sile se ne razbacuju....
...kao što rekoh , stručnjaci se prave , pa proglašavaju - zato i ne treba da budu obrazovani ( ljudi sa obrazom ) ; naročito kad su specijalizovani.....no tako je to sa nama u eri stručnjaka....

....verovatno će ova stručno intelektualna elitna vlast , ovih dana , da izdaje i blogerske sertifikate , kao dokaz stručne usavršenosti i osposobljenosti - nekih svojih proizvedenih stručnjaka , botova....posle toga nema mrdanja - nema ni kuknjave....blogovski sajber prostor biće nam stručno intelektualno sertifikovan sa zvaničnog mesta...kako se ono kaže : platiš čkolu pa stručno klatiš....
...dotad , nek gospoda stručni intelektualci , zajedno sa kulturno umetničkom elitom , kalimerišu uz povremena copy-paste , stručna intelektualna padanja u amok....
....za to vreme sav ostali nestručni , laički prost svet , nek se praćaka u prostačkoj neprosvećenoj blogerskoj baruštini .....
....tandrčak !
...da , dok se ne pokrene stručnom rukom tadrčak !

Poslednja izmena:
...raspolaganjem
i sigurnost u to raspolaganje
opet nije dovoljno da se otvaraju vrata
gdje se verbalno ostavlja u odjeke zidova i gluvonijemo odjekivanje
a
ostavljanje poste ili fascikle
toliko je uzaludno da se zna njihovo spaljivanje ili 'reciklaza intelektualne vriske...'
cesto je a moguce i po nekom zakonu je da pozicionisti imaju moc za nove postave
jer postojece ,- imaju svoje Miljenika."

...Krstarica ima posjete
veoma pozeljnih osoba za sve oblasti
ali
treba postavljac Teme
da,
Temu 'cuva'
dize ju i osjeti ko je Ko...
...Faraonn je Ovdje dugo i zna da postoje dolaznici
od vrijednosti
ali se rijetko'isprovociraju'...
...nema kuknjave