Ja san na ovom forumu,upravo ovih dana,napunio dve godine.Ono sto sam primetio,
to je,da vrlo,vrlo mali broj forumasa,ima hrabrosti,da nesto napise i o nekim ozbiljnim
stvarima,koje opterecuju nase drustvo.Pored toga,i kada neko "stisne",da zakoraci
u neki ozbiljniji problem,koji opterecuje nase drustvo,komentari su ili nikakvi,ili kratki,
jadni i zalosni.
Mislim da je velika inflacija intelektualaca,koji bi svojim ucescem,podigli nivo ovoga
foruma,koji je po mom subjektivnom misljenju,na dosta niskom nivou.Zbog cega svi
eskiviraju,da se uhvate u kostac,kroz jednu prosvecenu diskusiju,sa postavljenim
pitanjima,iz raznih sfera zivota.
Dalje,ono sto sam ja primetio(a sto ne mora da bude tacno),to je izvesna dosta
sinhronizovana netrpeljivost,prema nekom visokom intelektualcu,koji ucestvuje u
radu ovoga foruma.Cesto,to su neki kratki,podrugljivi komentari,sa pezorativnom
konotacijom.
U jednoj zdravoj sredini,svaki dobar i strucno obradjen komentar,koji potice od
lica iz struke,odn.materije o kojoj se pise,trebalo bi prihvatiti oberucke.
Mislim da je nasa sredina,pre sklona ismejavanju i minimiziranju,svega i svakoga,
koji ima vece znanje,i vecu lakocu i elokvenciju u pisanju.
to je,da vrlo,vrlo mali broj forumasa,ima hrabrosti,da nesto napise i o nekim ozbiljnim
stvarima,koje opterecuju nase drustvo.Pored toga,i kada neko "stisne",da zakoraci
u neki ozbiljniji problem,koji opterecuje nase drustvo,komentari su ili nikakvi,ili kratki,
jadni i zalosni.
Mislim da je velika inflacija intelektualaca,koji bi svojim ucescem,podigli nivo ovoga
foruma,koji je po mom subjektivnom misljenju,na dosta niskom nivou.Zbog cega svi
eskiviraju,da se uhvate u kostac,kroz jednu prosvecenu diskusiju,sa postavljenim
pitanjima,iz raznih sfera zivota.
Dalje,ono sto sam ja primetio(a sto ne mora da bude tacno),to je izvesna dosta
sinhronizovana netrpeljivost,prema nekom visokom intelektualcu,koji ucestvuje u
radu ovoga foruma.Cesto,to su neki kratki,podrugljivi komentari,sa pezorativnom
konotacijom.
U jednoj zdravoj sredini,svaki dobar i strucno obradjen komentar,koji potice od
lica iz struke,odn.materije o kojoj se pise,trebalo bi prihvatiti oberucke.
Mislim da je nasa sredina,pre sklona ismejavanju i minimiziranju,svega i svakoga,
koji ima vece znanje,i vecu lakocu i elokvenciju u pisanju.