Potrebni foto modeli

• Začetnik teme Začetnik teme milsu
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Да будем искрен не разумем. Ако тражим фото моделе и нудим хонорар, онда то може бити саморекламирање, мада нисам нудио хонорар, то је други члан поменуо. Не знам каква је политика Крстарице према овим питањима. У сваком случају, верујем да има пуно заинтересованих фотографа који би волели да нађу некога да га сликају. Мада јесте и мало проблематична идеја, јер ово није сајт за упознавање, мада опет није ни забрањено упознати се. Опет, нисам члан администрације сајта, па не познајем правила. Не познајем ни законе Србије, ко одговара ако се неко упозна са некиме на форуму па из тога произађе неко лоше искуство, да ли власници сајта одговарају у том случају или не, то јесте озбиљно питање. Има много непознаница о српском законодавству, на пример, верујем да већина фотографа не зна да је у Србији неовлашћено фотографисање кривично дело које се гони по приватној тужби, и да свако ко је фотографисан без свог пристанка може да тужи фотографа. Али у неким другим земљама није тако. То су све озбиљна питања.
SVE TI NEŠTO NE ZNAŠ, A???
Napisao si, pa obrisao # Dobra strana je da ne morate da dovodite dečka da vas brani od mene kao što sam imao slučaj, ako vas silujem ili kidnapujem, možete posle slikanja da me tužite moderaciji #
Da te pitam nešto: da li bi ti pustio svoju sestru, devojku, drugaricu, ćerku da ode na "neku lepu lokaciju zatvorenog tipa da im ne bude hladno" sa bajom koji piše ovakve ponude na Krstarici???

Тражење модела и нуђење новца су за берзу услуга , а не за ПДФ Фотографија и о томе је правилник врло јасан. А расправа о српскомзаконодавству тек није тема за овај ПДФ.
Према томе држи се правилника у противном доводиш своју тему у опасност од затварања.
Bravo, moderacijo!!! Sam se naguzio :zcepanje:

Да будем искрен не разумем. Ако тражим фото моделе и нудим хонорар, онда то може бити саморекламирање, мада нисам нудио хонорар, то је други члан поменуо. Не знам каква је политика Крстарице према овим питањима. У сваком случају, верујем да има пуно заинтересованих фотографа који би волели да нађу некога да га сликају. Мада јесте и мало проблематична идеја, јер ово није сајт за упознавање, мада опет није ни забрањено упознати се. Опет, нисам члан администрације сајта, па не познајем правила. Не познајем ни законе Србије, ко одговара ако се неко упозна са некиме на форуму па из тога произађе неко лоше искуство, да ли власници сајта одговарају у том случају или не, то јесте озбиљно питање. Има много непознаница о српском законодавству, на пример, верујем да већина фотографа не зна да је у Србији неовлашћено фотографисање кривично дело које се гони по приватној тужби, и да свако ко је фотографисан без свог пристанка може да тужи фотографа. Али у неким другим земљама није тако. То су све озбиљна питања.
Pa recimo ja ti ne bih oprostio da navatas ovako neke dobre ribe

Код рада са моделима је неопходно да се отресе уврежена предрасуда да се ту ради о " рибама".
Генерације и генерације ликовних уметника су училе како се ради са моделом на академији где су и мушки и женски модели били старији људи. У фотографији је иста ствар, као и у раду филмских сниматеља.
За рад са моделом је потребно учење о светлу, односима светлог и тамног, контрасту, валерима итд. на живом моделу исто онако као што је потребно учити и за рад са објектима, како у екстеријеру, тако и у ентеријеру.

Ево једног примера рада са моделима ( и то прилично захтевним) а нису " рибе" :) ) у екстеријеру

dobre-fotke-1.jpg

Poslednja izmena:
Nina je u pravu kada kaže da je svaka fotografija dokumentarna. A da je svaka fotografija i umetničko delo, e pa nisi to dobro ni smislio, a ni rekao. Malo si pobrkao lončiće, Milsu... ili malkice filosofiraš na temu kako postati umetnički fotograf...Sam pišeš da nemaš nikakvih tehničkih mogućnosti. sa druge strane ... ali tražiš #dobru lokaciju zatvorenog tipa, da nam ne bude hladno#... to je ono što si naknadno obrisao...
Nego da te pitam MISLIŠ LI DA BI MODELI, KOJI BTW TREBA DA BUDU LEPI, DA IMAJU NEŠTO LEPO DA OBUKU, KOJI UMEJU DA SE NAŠMINKAJU I NAMESTE :zcepanje: LEPU FRIZURU, POŽELELI DA SA TOBOM RADE FOTOGRAFIJE, A NE SA PROFI FOTOGRAFOM?
Tvoja priča ima sto mana... volela bih da se te mane odnose samo na priču...
Па три су већ пожелеле и урадиле, међутим модерација је љубоморна па је обрисала тај део, јер никада нису били ни близу рада са моделом.

SVE TI NEŠTO NE ZNAŠ, A???
Napisao si, pa obrisao # Dobra strana je da ne morate da dovodite dečka da vas brani od mene kao što sam imao slučaj, ako vas silujem ili kidnapujem, možete posle slikanja da me tužite moderaciji #
Da te pitam nešto: da li bi ti pustio svoju sestru, devojku, drugaricu, ćerku da ode na "neku lepu lokaciju zatvorenog tipa da im ne bude hladno" sa bajom koji piše ovakve ponude na Krstarici???
Обрисали су твоји вољени модератори. А ни ти као трол не звучиш много паметније.

Па три су већ пожелеле и урадиле, међутим модерација је љубоморна па је обрисала тај део, јер никада нису били ни близу рада са моделом.

Обрисали су твоји вољени модератори. А ни ти као трол не звучиш много паметније.
Pametni moji voljeni moderatori! Nego, mojne da laprdaš mnogo, jerbo mogu da ti obrišu svako slovce, pa gde ćeš onda da pecaš i prosipaš svoje divne ideje, a?

Nego, evo ti zadatak:

Screenshot_10.png

Šta kažeš?
Trolololol

Back