Potrebni foto modeli

• Začetnik teme Začetnik teme milsu
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

milsu

Domaćin
Poruka
3.293
Jedna tema za pronalaženje foto modela, nadam se da će zaživeti. S obzirom da forumaši ovde postavljaju i svoje slike na nekim drugim temama, mislim da je ova tema ok. Ako nemamo fotogenične prijatelje a posebno prijateljice, onda je izuzetno teško pronaći dobar model.

Što se tiče mog slučaja, imao sam tri slikanja sa modelom do sada, i mogu reći da mi slikanje sa jednim modelom deluje pomalo monotono i nekako usamljeno, "stani ovde", "namesti se ovako", "gledaj onamo", itd. Želim da slikam interakciju između dva modela, i u tu svrhu tražim lepe sestre modele, ili lepu majku i ćerku, zato što mi odgovara da se modeli dobro poznaju između sebe radi bolje komunikacije, i zato što želim da slikam nešto romantično i nevino u isto vreme.

Poslednja izmena od moderatora:
Тачно се познаје опсежно искуство и у тражењу модела и у интеракцији с моделима... и ја мислим да је време да пређеш на комплекснију форму са два модела... Госпођице и госпође, има ли нечег што више улива сигурност од форумске модерације* кад су овако примамљиве понуде у питању?

*доступно радним данима између 8:30 и 17:00 часова

Тачно се познаје опсежно искуство и у тражењу модела и у интеракцији с моделима... и ја мислим да је време да пређеш на комплекснију форму са два модела... Госпођице и госпође, има ли нечег што више улива сигурност од форумске модерације* кад су овако примамљиве понуде у питању?

*доступно радним данима између 8:30 и 17:00 часова
Moderacija je *puj spas za sviju nas* ! :zcepanje:
Da, vidi se iz aviona da je iskusan...
Nego, ima li tu neka ćinta za modele, a?

Jedna tema za pronalaženje foto modela, nadam se da će zaživeti. S obzirom da forumaši ovde postavljaju i svoje slike na nekim drugim temama, mislim da je ova tema ok. Ako nemamo fotogenične prijatelje a posebno prijateljice, onda je izuzetno teško pronaći dobar model.

Što se tiče mog slučaja, imao sam tri slikanja sa modelom do sada, i mogu reći da mi slikanje sa jednim modelom deluje pomalo monotono i nekako usamljeno, "stani ovde", "namesti se ovako", "gledaj onamo", itd. Želim da slikam interakciju između dva modela, i u tu svrhu tražim lepe sestre modele, ili lepu majku i ćerku, zato što mi odgovara da se modeli dobro poznaju između sebe radi bolje komunikacije, i zato što želim da slikam nešto romantično i nevino u isto vreme. Dobra strana je što ne morate da dovodite dečka da vas brani od mene kao što sam imao slučaj, ako vas silujem ili kidnapujem, možete posle slikanja da me tužite moderaciji. Takođe, ako neko ima ideju za neku lepu lokaciju zatvorenog tipa da nam ne bude hladno, neka slobodno predloži.
Imam ideju za lepu lokaciju: Havajska ostrva...možeš da biraš... a i toplo je sada...oko 28 stepeni Celzijusovih...

Screenshot_14.png

Neće biti hladno, sigurna sam!

За рад са моделима , ако изузмемо професионалну или полупрофесионалну фотографију, мора да постоји добар разлог иза кога стоје јасне идеје о циљу који подрзумева ликовне захтеве.
Такође је потребно разликовати рад у студију- ентеријеру за који је потрена примерена сценографија и озбиљна расвета како си добио добар резуктат. додатна опрема - светло је потребна и у раду у екстеријеру( расветна тела, зилберице итд)
То све важи и за рад са једним или више модела.
Али оно што је најважније је мотив - идеја шта је циљ таквог рада.

За рад са моделима , ако изузмемо професионалну или полупрофесионалну фотографију, мора да постоји добар разлог иза кога стоје јасне идеје о циљу који подрзумева ликовне захтеве.
Такође је потребно разликовати рад у студију- ентеријеру за који је потрена примерена сценографија и озбиљна расвета како си добио добар резуктат. додатна опрема - светло је потребна и у раду у екстеријеру( расветна тела, зилберице итд)
То све важи и за рад са једним или више модела.
Али оно што је најважније је мотив - идеја шта је циљ таквог рада.
Ово као да си цитирао из неке књиге, тако звучи. :) (Плус, шта би била "полупрофесионална фотографија", загрцнух се од смеха, можда сток, па ако се прода, онда је професионална, ако се не прода, онда је аматерска. :))

Свакако да постоји идеја, сад, могућности је безброј шта се све може урадити. Разлог је увек исти - љубав према фотографији. Ко нема љубав према фотографији, нека се не бави њоме са било које стране објектива.

Од опреме се има шта се има, увек се може нешто урадити са било којом опремом, само је онда нешто теже пронаћи добро светло, али и у томе је чар, у проналажењу доброг места, доброг угла, доброг светла. Да будем искрен, дигитална фото камера ми не одговара. Сликао сам раније са пар фотоапарата за филм који су имали мануелни фокус, и то је права ствар. Са аутофокусом се слабо сналазим, превише ме деконцентрише, и превише је спор и непоуздан. Овај објектив који имам поседује и "мануелни фокус" са електромотором, који је много спорији и мање прецизан од правог мануелног мануелног фокуса на какав сам навикао, тако да ми још мање одговара него аутофокус, али све сам ближи идеји да ипак пређем на тај и такав мануелни фокус, за шта ће ми требати пуно вежбања.

Тренутно имам жељу да сликам женски модел на снегу са тематиком зимских чаролија, па ако има заинтересованих, волео бих да нађем некога пре него што падне снег, да будемо спремни. Има онај сајт https://shootset.com/search, међутим док ту успем да пронађем модел који ће пристати, доћи ће већ пролеће.

Немој да ме зезаш са тим туђим костимираним примерима, немам ја костимографа ни колекцију костима, ни шминкера, ни физичког радника да ми носи расвету около, а и све би то било превише гломазно и кочило би рад.

Ово као да си цитирао из неке књиге, тако звучи. :) (Плус, шта би била "полупрофесионална фотографија", загрцнух се од смеха, можда сток, па ако се прода, онда је професионална, ако се не прода, онда је аматерска. :))

Свакако да постоји идеја, сад, могућности је безброј шта се све може урадити. Разлог је увек исти - љубав према фотографији. Ко нема љубав према фотографији, нека се не бави њоме са било које стране објектива.

Од опреме се има шта се има, увек се може нешто урадити са било којом опремом, само је онда нешто теже пронаћи добро светло, али и у томе је чар, у проналажењу доброг места, доброг угла, доброг светла. Да будем искрен, дигитална фото камера ми не одговара. Сликао сам раније са пар фотоапарата за филм који су имали мануелни фокус, и то је права ствар. Са аутофокусом се слабо сналазим, превише ме деконцентрише, и превише је спор и непоуздан. Овај објектив који имам поседује и "мануелни фокус" са електромотором, који је много спорији и мање прецизан од правог мануелног мануелног фокуса на какав сам навикао, тако да ми још мање одговара него аутофокус, али све сам ближи идеји да ипак пређем на тај и такав мануелни фокус, за шта ће ми требати пуно вежбања.

Тренутно имам жељу да сликам женски модел на снегу са тематиком зимских чаролија, па ако има заинтересованих, волео бих да нађем некога пре него што падне снег, да будемо спремни. Има онај сајт https://shootset.com/search, међутим док ту успем да пронађем модел који ће пристати, доћи ће већ пролеће.

Немој да ме зезаш са тим туђим костимираним примерима, немам ја костимографа ни колекцију костима, ни шминкера, ни физичког радника да ми носи расвету около, а и све би то било превише гломазно и кочило би рад.

Говоримо о сасвим различитим стварима Милсу. Ја говорим о коришћењу модела за оне идеје које је немогуће постићи у документарном приступу , а ти о својим техничким могућностима.

Poslednja izmena:
Говоримо о сасвим различитим стварима Милсу. Ја говорим о коришћењу модела за оне идеје које је немогуће постићи у документарном приступу , а ти о својим техничким могућностима.
Па сад, свака фотографија је документарна, што рече Нина. ;) Такође, свака фотографија је и уметничко дело, што рекох ја. ;) Постоји одређени градијент од документарног ка уметничком, али рекао бих да апсолути не постоје, и да свака документарна фотографија носи и нешто уметничко у себи, као и да свака уметничка фотографија носи и нешто документарно у себи. Кажем само да немам техничких могућности за облачење модела у неке посебне костиме, нити за коришћење студија, сценографије, расвете, зилберице, итд. Утолико ми је теже, што морам да се ослоним на модел, да има шта лепо да обуче, да уме да се нашминка, да намести лепу фризуру, и сл. Сад, ако је ова моја тема рекламирање које је забрањено на форуму, онда разумем да је неприкладна.

Poslednja izmena od moderatora:
Тема онако како је насловљена није проблемтична. Проблематичан је твој оглашивачки и саморекламерски тон који си јој дао Дакле наставимо о теми.

Тема онако како је насловљена није проблемтична. Проблематичан је твој оглашивачки и саморекламерски тон који си јој дао Дакле наставимо о теми.
Да будем искрен не разумем. Ако тражим фото моделе и нудим хонорар, онда то може бити саморекламирање, мада нисам нудио хонорар, то је други члан поменуо. Не знам каква је политика Крстарице према овим питањима. У сваком случају, верујем да има пуно заинтересованих фотографа који би волели да нађу некога да га сликају. Мада јесте и мало проблематична идеја, јер ово није сајт за упознавање, мада опет није ни забрањено упознати се. Опет, нисам члан администрације сајта, па не познајем правила. Не познајем ни законе Србије, ко одговара ако се неко упозна са некиме на форуму па из тога произађе неко лоше искуство, да ли власници сајта одговарају у том случају или не, то јесте озбиљно питање. Има много непознаница о српском законодавству, на пример, верујем да већина фотографа не зна да је у Србији неовлашћено фотографисање кривично дело које се гони по приватној тужби, и да свако ко је фотографисан без свог пристанка може да тужи фотографа. Али у неким другим земљама није тако. То су све озбиљна питања.

Тражење модела и нуђење новца су за берзу услуга , а не за ПДФ Фотографија и о томе је правилник врло јасан. А расправа о српскомзаконодавству тек није тема за овај ПДФ.
Према томе држи се правилника у противном доводиш своју тему у опасност од затварања.

Па сад, свака фотографија је документарна, што рече Нина. ;) Такође, свака фотографија је и уметничко дело, што рекох ја. ;) Постоји одређени градијент од документарног ка уметничком, али рекао бих да апсолути не постоје, и да свака документарна фотографија носи и нешто уметничко у себи, као и да свака уметничка фотографија носи и нешто документарно у себи. Кажем само да немам техничких могућности за облачење модела у неке посебне костиме, нити за коришћење студија, сценографије, расвете, зилберице, итд. Утолико ми је теже, што морам да се ослоним на модел, да има шта лепо да обуче, да уме да се нашминка, да намести лепу фризуру, и сл. Сад, ако је ова моја тема рекламирање које је забрањено на форуму, онда разумем да је неприкладна.
Nina je u pravu kada kaže da je svaka fotografija dokumentarna. A da je svaka fotografija i umetničko delo, e pa nisi to dobro ni smislio, a ni rekao. Malo si pobrkao lončiće, Milsu... ili malkice filosofiraš na temu kako postati umetnički fotograf...Sam pišeš da nemaš nikakvih tehničkih mogućnosti. sa druge strane ... ali tražiš #dobru lokaciju zatvorenog tipa, da nam ne bude hladno#... to je ono što si naknadno obrisao...
Nego da te pitam MISLIŠ LI DA BI MODELI, KOJI BTW TREBA DA BUDU LEPI, DA IMAJU NEŠTO LEPO DA OBUKU, KOJI UMEJU DA SE NAŠMINKAJU I NAMESTE :zcepanje: LEPU FRIZURU, POŽELELI DA SA TOBOM RADE FOTOGRAFIJE, A NE SA PROFI FOTOGRAFOM?
Tvoja priča ima sto mana... volela bih da se te mane odnose samo na priču...

Back