POTREBNA VEZA U POLICIJI

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

hakim bej

Elita
Poruka
16.476
POTREBNA VEZA U POLICIJI

Obrazlozenje:
Prosecna opstina u glavnom gradu broji preko dvesta hiljada stanovnika.
Policija dnevno prima 48 (slovima: cetrdesetosam) zahteva za izdavanje licnih karata. Za vise od toga nema kapaciteta.
S obzirom na rok vazenja licne karte, moze se izracunati da ce guzve vremenom samo biti vece a nikako manje, jer su potrebe znatno vece od kapaciteta.
Za dobijanje licne karte neophodno je doci na poljanu i stati u baricu ispred SUP-a izmedju 3.30h i 5.00 ujutro. Tada je jos mrkla noc, vazduh leden i vlazan i astmaticari se guse.
Tada neki baja, civil, samozvani cata, (na parcetu papira iz pekare) upisuje imena onih koji su u tom periodu dosli.
Nemam pojma da li se taj spisak uvazava na policijskim salterima, ali svako ko dodje kasnije i nije na pomenutom spisku, biva izguran i skoro lincovan od glasaca koji su tog jutra poranili. Policija ga, naravno, ne brani. Ko ga j.eb.e sto nije poranio.
Star sam, bolestan i ne mogu da cekam u bari ispred policije.
Sa druge strane, ne mogu ostvariti ni jedno ustavom garantovano pravo bez legitimacije.
Dzaba otvorene europejske granice kad nemam licna dokumenta.
Zato sam spreman da, u okviru svoje platezne sposobnosti, platim na ruke nekome da mi izda licnu kartu ili pribavi prednost prilikom predaje dokumenata.
Hvala.

Ziva istina... zato i jesmo toliko daleko od Evrope.
Da nije tragicno, bilo bi smesno... Nadam se da ces i naci vezu.

Ja cu izabrati da setam sa isteklom LK sve do trenutka dok ne budem mogao da zavrsim i pasos i LK za 10 minuta od ulaska u Ljermontovu.
Sa sve slikanjem.

moj sin lepo i elegantno zavrsio sa pasosom
otisao u sup savski venac u savskoj ulici (a moze i telefonom da se zakaze)...upisali ga i rekli kada da dodje (njemu tada zakazali otprilike za dve nedelje).nikakvog cekanja nije bilo

Star sam, bolestan i ne mogu da cekam u bari ispred policije.
Колико пара би требало за следећи пројекат:
"- Добар дан, требала би ми документа, имам све папире али сам у пензији и тешко се крећем...
- Молим вас да ми оставите вашу адресу, колеге из патроле ће свратити до вас да обавите неопходне формалности и рећи ће вам када ће вам донети документа.
- Хвала, врло сте љубазни...." ?
Мислим, ако већ могу да уче мађарски тамо где треба, зашто не би научили и како се попуњавају формулари за издавање докумената. Фотоапарат вероватно није проблем, није скупљи од Мицубишија којих нигде више нема.....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back