Potrebna pomoc oko odabira boja za unutrasnje zidove

Lili Marleen

Početnik
Poruka
5
Drage i dragi moji, potrebna mi je vasa pomoc, naime doslo je prolece i vreme za krecenje, u toku zime doslo je do promene namestaja i stolarije (stavljen pvc) pa me sada muci odabir boja za krecenje.
Naime, u dnevnoj sobi imam namestaj neke boje izmedju kajsije i roze, za sta sam kupila kajsijaste i roze prekrivace, sto, polica za tv su od drveta, komoda i polica za racunar "forma ideale", bela pvc stolarija i bledo roze metalik venecijaneri. E sad, ja sinoc bila i gledala one akrilne boje i svidela mi se boja nesto izmedju zrele kajsije i malo tamnije narandze.... da napomenem da mi je soba puna svetolsti, jedan zid ceo u prozorima (zapadna strana) i na severnom zidu izlaz na balkon. Kuhinja je isto vrlo osvetljena, ceo zapadni zid u prozoru, i imam jako roze metalik venecijanere. Inace obozavam roze boju... elementi su bele boje kao i sto, stolice boje drveta. Dajte mi savet u koju boju da okrecim kuhinju, neki kontrast.... inace kuhinja je malo manja...
Prihvatam sve predloge, sarene zidove....sve, sve, sve....samo da bude lepo, toplo, udobno.....hvala vam puno!!!!!!!!!!!!!!!

ta boja je malo jaca od ove, ne mogu bas da je opisem,nije ni narandzasta, ni cigla...nesto izmedju,
boje-4.jpg
e ovo je slicna boja...

Poslednja izmena:
Jos jedan glas za belu kafu, koja prelepo izgleda sa belom stolarijom, a slaze se sa bilo kojom bojom namestaja.

Jarke boje zidova su vrlo zeznute, ako se ne pogodi prava nijansa dobija se efekat decjeg obdanista.

Upravo sam se vratila iz Beograda i imala prilike da to vidim u praksi u par stanova, izgleda da je to kod nas moda - jedna soba kajsija, jedna kivi, jedna roze. Meni posle ovih suptilnih americkih varijanti (cesto bas belih kafa) to deluje nesofisticirano.

Ali ako bas zudis za bojom, ovde imas lep pregled kako narandzasta moze da se uklopi u enterijer.

Poslednja izmena:

Back