Potreban savjet

U pravu si ti, ali kako da nemam strah od neprihvatanja kada sam bukvalno citav zivot udaljavan iz drustva, ismjevan i vredjan? Koliko god se trudio ne ide, uvek je jedna te ista slika pred ocima, da ce biti isto. Ustvari, mene je najvise strah prihvatanja, jer se bojim da se posle svega nebi znao druziti - ponasati - ...
Nije meni lose, ja sebi nadjem neku zanimaciju i prodje me dan.. Ali ne mogu tako citav zivot? Ne mogu zitav zivot provesti u kuci i dvoristu, zar ne?
Ne treba meni ni zaljenje(nisam umro, nedaj Boze) ni pomoc(imam sve sto mi treba za normalan zivot), vec da kao i svi imam par prijatelja sa kojima cu moci popricati, otici na neku utakmicu, pogledati film, odigrati neku igru, i najvaznije da me prihvate ovakvog kakav jesam.

Bićeš ti dobro,samo da prevladaš taj iracionalni strah "šta ako"! Sve je bolje od četiri zida!
A ti koji ti se podsmevaju-nisu svoje strahove prevladali-uplašeni od života pa se osećaju većim kad drugog nipodaštavaju...
Njima još teže nego tebi jer su razmaženi! Takvi su zarobljenici porodice! Ne usude se nikad!
Ti ćeš se odvažiti i-boli te dupe ako iz prve ne uspeš! Iz druge,treće ,pete...Šta ima veze-ta borba od tebe čini borca!
I to ne makar kakvog!Hrabrog!:ok:

Bićeš ti dobro,samo da prevladaš taj iracionalni strah "šta ako"! Sve je bolje od četiri zida!
A ti koji ti se podsmevaju-nisu svoje strahove prevladali-uplašeni od života pa se osećaju većim kad drugog nipodaštavaju...
Njima još teže nego tebi jer su razmaženi! Takvi su zarobljenici porodice! Ne usude se nikad!
Ti ćeš se odvažiti i-boli te dupe ako iz prve ne uspeš! Iz druge,treće ,pete...Šta ima veze-ta borba od tebe čini borca!
I to ne makar kakvog!Hrabrog!:ok:

sve to njemu licno nista ne pomaze.

zasto svi vi ljudi mislite da se svaki problem koji neko ima prevazilazi sa dve tri magicne reci?

Ovde ljudi mlate gluposti pokusavajuci nekome da pomognu da resi problem..namera na stranu jer je namera dobra ali izvodjenje je ocajno..prvo sve nesto vidim ja da ovde savetodavci NIKAD U ZIVOTU NISU IMALI OZBILJAN PROBLEM..svakako da su imali probleme i da su mislili i verovali da su ozbiljni ali su sala prema necemu sto neki ljudi dozivljavaju i prezivljavaju SVAKI DAN.

S druge strane JA da imam takav problem I da ga jesam na neki nacin prevazisao ..moje resenje nije resenje koje je univerzalno primenjivo..to resenje nekome drugome moze iako je meni pomoglo da nanase neizmernu stetu.

Svako od nas kad se suocava sa nekim svojim problemom na kraju mora da iznadje SVOJE resenje za isti. A najveci broj problema u koje ljudi zapadnu su mahom pokusaji resavanja nekog prethodnog problema..pa se uglave u jos veci ner ga nisu resili ili se uglave u veci problem bas zato sto jesu resili prethodni problem ali je primenjeno resenje imalo nepredvidjene negativne posledice.

Pozdrav ljudi. Pre svega zelio bi da se zahvalim svima koji ce procitati moju temu i posavjetovati me kako i sta dalje, i da se odmah izvinem za dugacak post.
Posto nemam nikoga kome bi ispicao svoje trenutno stanje odlucio sam da se registrujem na forum.

Imam 19 godina, osoba sam sa jednim tjelesnim deformitetom. Kako je kod nas obicaj tokom skolovanja, odrastanja pa do danas bio sam meta ismijavanja, ponizavanja, odbacivanja iz drustva i svega onog sto ide uz to. Kao svako djete tako i ja imadoh zelju za igrom i druzenjem, medjutim bio sam "prinudjen" da ostajem kuci i da smisljam nacine kako da provedem vrijeme i da se zabavim. Polaskom u srednju skolu nije se puno toga promjenilo, nije bilo toliko uvreda i ismijavanja ali sam i dalje sjedio sam u zadnjoj klupi, sam sam stojao na hodniku za vrijeme odmora. I dok su drugi pricali o izlazcima, dogovarali pica posle skole, ja sam stajao i razmisljao 4 godine, ali nista ne razmislih. Evo skoro dve godine nakon mature, jedni su na fakultetu, drugi su se zaposlili, izlaze, druze se, u vezama su, a ja sjedim kuci po cjeli dan i razmisljam sta i kako dalje. Na to sve zivim u maloj sredini tako da u nemam puno nekih mogucnosti. Dok su mi roditelji zivi ziv sam i ja, a sta posle? Strah me da ne ostanem sam, strah me da ne zaglupim, strah me buducnosti. Treba mi dugo da zaspim, a malo da se probudim.

Zasto ljudi imaju toliko predrasuda prema OSI, zasto nas smatraju manje vrijednima. I mi smo ljudi, i mi imamo potrebe kao i svi ostali..

Bojim se da ne padnemu depresiju, mada se bojim da vec i jesam :(

ako će ti biti lakše... sve te strahove imam i ja. a nemam fizičkih mana.
nemam predrasuda prema osoba sa invaliditetom... čak im ponekad zavidim jer imaju razlog za depresiju i strahove.
a ja nemam čak ni izgovor vredan verovanja.

i našao si gde ćeš da pitaš upm...

Напуштени човече,
добро ти је Дракче рекао :
највећи си непријатељ сам себи
са тим нарцизмом !

Не видим те на другим темама - само на твојој !?

А овамо си као усамљен, и вапиш за друштвом и људском речи ...

Мораш озбиљно да попричаш сам са собом !
Буди суров, припреми и физичко кажњавање.
Слободно се тресни нечим по глави,
кад год ти сопствена сујета ограничава кретање ! :azdaja:

Напуштени човече,
добро ти је Дракче рекао :
највећи си непријатељ сам себи
са тим нарцизмом !

Не видим те на другим темама - само на твојој !?

А овамо си као усамљен, и вапиш за друштвом и људском речи ...

Мораш озбиљно да попричаш сам са собом !
Буди суров, припреми и физичко кажњавање.
Слободно се тресни нечим по глави,
кад год ти сопствена сујета ограничава кретање ! :azdaja:

Slabo vidis!

it sektor je oblast u kojoj će u budućnosti biti angažovano puno ljudi te je to siguran način da sebi obezbediš egzistenciju.
a sada kad si sa nama na mozaiku postao si deo velike famlije koja tamo dolazi da se druži svaki dan i više neće biti osećaja izolacije od strane tih gnusnih pojava koje te okružuju.
:zag:

Zanimljiva mi je prepiska perfectone i napuštenog čovijeka, jer me asocira na jednu drugu temu koju sam načeo sa kolegom pre godinu dve.

Lik je bio oko 40god u kolicima i prolazi kraj nas. Kaže mi kolega da je on bio lijep mladić i skakao sa neke stijene pa je ostao invalid. Ali i to da ga taj invaliditet nije sprečio da kasnije stupa u seksualne odnose sa ženama, bio je sa više žena zgodnih i obrazovanih koje su bile s njim u vezi posle tragedije, te da se po njegovim riječima kod tih žena javljao, sad se tačno ne sjećam, neki sindrom majke ili medicinske sestre tako nešto, tj. da se u ženi javlja kako je on opisao sažaljenje i brižnost prema takvoj osobi toliko jako da stupa u vezu sa istim. Da li neko zna nešto više o ovome i kakva su vaša mišljenja?

Poslednja izmena:
...
tj. da se u ženi javlja kako je on opisao sažaljenje i brižnost prema takvoj osobi toliko jako da stupa u vezu sa istim.
...

Лажу, ја да ти кажем,
све су то первертити !

Али сви смо, зар не ?
Нема секса док ти на памети није нешто мало забрањено ...

И то није проблем, напротив !

Проблем је ако човек не уме да одвоји РЛ од својих сексуалних фантазија,
или крене да испуњава неке врло кажњиве ...

Poslednja izmena:
U Beogradu postoji ortopedska klinika na Banjici, specijalizovana i za teške
oblike skolioze.
Ako do sada nisi imao mgućnosti, obavezno idi tamo na pregled,
oni će ti dati pravi savet.
Možda ima načina da se operacijom reši tvoj problem.

Znam za kliniku na Banjici, bio sam na pregledima tu. Kao sto vec napisao hiruski se ne moze resiti jer je veliki rizik. Takodje, stanje je takvo kako jeste, bolje ne moze.. :)
Hvala u svakom slucaju ;)

Kad se činčili (kresneš) s nekoliko dobrih ribaja ,steći ćeš samopouzdanje...
A za taj cilj je potrebna i hrabrost,odlučnost (nikako ne propuštati prilike,čak ni poluprilike!;))
i prilično znanje!
Mogu ti reči da je izgled tek na trečem mestu! No važno je da si čist,uredan,mirišljiv i po mogućnosti,
moderan.
Znanje Kazanove se uči! Visoka kultura i znanje svih protokola (da bi se elegantno zaobišli;)),a uz to vežbanje šarma
i od grbavog ćope će napraviti stopostotnog zavodnika! Uz to poznavanje žemske psihe je presudno-njima je do samopotvrđivanja
No 1 i tu su tvoje ako im pokažeš da su glavne u svom okruženju! Ako i nisu,važno je da uvide da ih ti takvima smatraš!
Uvek su palili kulturni koji se pretvaraju u četiri zida u razvratnike...
A kad izađu iz ta četiri zida,opet visoka kultura-kao da se ništa nije desilo!
Ima ih koje mi i danas namignu kad se prisete...:lol:

Ono si sto verujes da jesi,...e, sad ako stalno razmisljas o svom invaliditetu i stavljas ga u prvi plan, drugi to osete...fokusiraj se na stvari koje te raduju, koje mozes raditi, izadji u drugi grad (makar i na sladoled, prosetaj, otidji do bioskopa,..), uclani se u udruzenje osi, ponudi im pomoc, mozda se pokrenu i neke aktivnosti u tvom gradu ili bar steknes novo drustvo...

Prestani se samosazaljevati i traziti izgovore za trenutno stanje....zivot je jedan, zivi ga!

Back