Potreban savet za alarm ili neku drugu zaštitu auta

Saab je uvek bio na glasu kao auto koji je veoma teško ukrasti. Kod njega je kontakt brava kod ručice menjača i njega zaključava, a ne volan. Još ako je menjač automatski...
Zato su za model 9-7 automatik i dobili nagradu za zaštitu.

Multilock je uređaj koji blokira menjač, a kod automatika je naročito zgodan jer se vozila onda ne može odvući s pritisnutim kvačilom.;)

Dobri su oni s GPS lokatorom.

dva - tri dobro sakrivena mobilna (20 - 30 evra) sa unapred setovanim lokatorom , dobrim baterijama i dobrim dometom , dopunjavati baterije unakrsno .

i za to ima leka. postoji uredjaj koji se kupuje legalno i ometa bilo kakav signal u krugu od ovisi: 20-50metara.

...Nazalost...

Da, ali ne verujem da će ga lopov dati kasnijem kupcu
tako da posle može da se nađe.

Verovatno ce ga pronaci i skinuti ...

Ja bih ipak stavio telefone pa mozda ne nadje sva tri ... to je 60 tak evra ...

ako vas zanima prava zastita vaseg vozila posetite firmu ProCar! Ja sam kod njih ugradio alarm sa visestrukim blokadama motora a inace je sirena toliko glasna da budi mrtve:shock:,dok sam kod njih sedeo i pijuckao kafu i sokic i cekao da mi zavrse alarm dosao je gospodin sa a4 (2004 god.)kome su probusili vrata i pokusali da ga ukradu,i samo ga je alarm spasio sigurne kradje!!!!!!Inace taj alarm kosta 200 eur isto koliko i ona gvozdjurija i vec matori exclalibur alarm,inace koliko sam video momci znaju sta rade :arrow:

Prijatelju, prijatelju...

Vidi ovako, jedino mi u Srbiji valjda kapiramo alarme i zastitu vozila na ovako blesav nacin. Da pitam ukratko, DAL JE IKO OD VAS CUO DA JE PROTIV POZARNI ALARM UGASIO POZAR? Ili Da je alarm u rudniku zaustavio ugljen monoksid??? i slicno. Alarm ja kod nas definisan pogresno, alarm je tu da DOJAVI da se desava nesto sto NE SME da se desava u odredjenom vremenskom periodu, od ukljucenja do iskljucenja naprimer. To sto svaki iole ozbiljniji alarm ima blokadu motora to je isto kao sto i protivpozarni alarm ima prskalice, cisto da uspori.... Znaci auto 99% nije moguce sacuvati alarmom, pa ni kombinacija alarm + Zeder nije bog zna koliko efikasna ako naidje prava ekipa (npr. rosule + slep + stangla + dzip). JEDINI NACIN DA SE OSIGURAS JESTE DA IMAS I ALARM SA PAGER DOJAVOM I ZEDER ALI DA NEMAS AUTO KOJI CE NEKO POSTO/POTO ZELETI DA OTERA!!! ZNACI SVE PREKO 15000/20000 EVRA ne racunaj u ovu grupu. Inace alarme ugradjujem 10 godina tako da vrlo dobro znam o cemu pricam.

Pozdrav

Back