Тражим је данима, лутам и мислима и прашњавим ципелама. Лијево и горе, па доље у амбисима жеља и очекивања. Горе до и изнад облака,тамо гдје се снови мијешају и вртложе са сјенама прошлих и митолошким ликовима који јашу комете и лешкаре по облацима.Тражио јесам и на асвалту врелом од сунца, мокром од киша и прљавом од мојих корака. У погледима и звуковима, у мирисима и кроз уплакане очи. Џаба ,нашао нијесам. Изгледа је за потраге такве врсте несташица велика. Можда нијесам тражио довољно срцем, можда само преплашен могућношћу да ћу наћи то што тражим. То би заиста било чудо и покора. Наћи и стати без моћи да се крене даље, једноставно искорачити из строја живих и оних који траже. Да ја овакав какав јесам пронађем оно што тражим? Ато што тражим буде разочарано самном и посрамљено мојим друштвом, можда само идејом да сам се себи учинио ваљаним да имам потребу да буде ''моје'' или дио мојег космоса?
Одбити ме грубо или презрети, осјећам дилему и кашљем одбијајући да повратим...Распричао сам ту као стари грци о потрази за златним руном и ови ''нови грци'' са потрагом за ранохришћанским реликвијама,путирима и копљима из стварних или измишљених обреда све у нади да ће бити бољи и исправнији пред Богом. Знам своје мјесто у прашини и на зачељу колоне битних па ме на срећу таква страст и потеба заобишла. Жеља да тражим није.Нијесу то биле за друге око мене неке важне и посебне ствари, онако људске и рекао бих природне. Тражио сам неке посебне пријатеље на примјер, спремне да са жртвују за мене док ја не бих у томе имао никакву улогу. Осим да будем нешто посебно у њиховим животима. Научио сам годинама да се пријатељ гради и зида, ријечима, дјелима и повјерењем.Потрага је била сувишна и беспотребна.Тражио сам тако и мир све до тренутка када сам га почео изграђивати у себи и око себе. Најдуже сам тражио знак од Бога, заборављајући да погледам у своје срце и врхове прстију. Коначно у последњој животној четвртини спознах његово свеприсуство у свакој ријечи и уздаху. А опет тражим? Она библијска јабука? Лош ген или игра докона човјека? Е то незнам али не брините тражићу и даље.