Potpuno umrezavanje 2 (ili vise) racunara

rajkec

Aktivan član
Poruka
1.674
Pozdrav,
Imam desktop i laptop racunar. Na oba su instalirani isti win 7 x64 sistemi. Desktop je preko lana povezan na adsl ruter, a laptop kacim preko wifi-a i medjusobno se vide i mogu da komuniciraju normalno. E sad posto mi je stvarno komplikovano kad hocu da prebacim nesto sa jednog na drugi, da sharujem ovaj ili onaj folder, pa da taj neki fajl ubacujem u taj folder, interesuje me postoji li neka caka da ceo npr. laptop bude sharovan? Tipa udjem u Network, pa izaberem laptop i da sumi tu prikazane particije i lepo prebacujem sta mi treba...Znaci poenta je da mogu sa jednog na drugi da udjem preko networka i da imam pristup svim fajlovima i folderima
Nadam se da ste me razumeli sta hocu. :)

Imam i ja dva računara povezana... Da bi šerovao moraš da ih imaš upaljena istovremeno u windowsu i da na oba uključiš opciju u mreži Turn on network discovery i Turn on file i printer sharing. Tada će ti oni naći jedan drugoga itd ali ćeš moći da deliš samo preko foldera za sherovanje. Znači šta oćeš da deliš ubaciš u njega i drugi pc to vidi.... To ti je postupak otprilike....

U stvari sad sam skontao da sam bezveze postavio temu. Samo sam sharovao svaku particiju posebno i dodelio full access svakoj i to je to. Izvinjavam se ako sam vam oduzeo vreme :)
jedini problem kod win 7 koji može da ti iskrsne je to da u podešavanjima ne isključiš "Turn on password protected sharing" pa da si džabe šerovao ali ok to se ispravi u podešavanjimna kasnije

Back