a ti ces da je gradis
A sto da je ne gradi?Ili ti.Ili ja.Ili bilo ko odavde.
Svi mi imamo pravo i svi mi zelimo da zivimo bolje.I svi bi mi radili da nam bude bolje.Barem vecina nas.Uvek ima onih koji zagovaraju lezilebovicku politiku.A ta je politika povodljiva.
Nipodastavas sagovornika,u startu mu govoris da je u najmanju ruku glup.I ja to ponekad radim,*** ponesu me emocije

Ali se opet trudim i da budem smiren,bolje razmisljam (a opet ostajem pri istoj opciji).Kao i sada.
Uzmi kampanju demokrata i,kako je vi nazivate,patriJotske koalicije.Demokrate ti kazu:uci cemo u Evropu, i sve ce biti super.Imacemo posla,radicemo,stipendije,vece penzije,medjunarodni fondovi...Bice nam kao u raju.A kako bre?Ko ce da ti da?Svi hoce samo da uzmu.I uzimaju.
U celoj svojoj kampanji ne kazu kako.Samo obecavaju bez konkretnih resenja.I prete.Povratkom na '90-te.To su smesne stvari.
Snishodljivi su Evropi.To mi se nikako ne svidja.Ja njih ne smatram,iskreno,svojim prijateljima.Ne verujem im.Od pocetka sveg sranja,protiv su nas.Stali su na stranu neprijatelja.Izdali su nas.A to se kod nas skupo placa.Sto povalaci jos neke istorijske cinjenice.
Sve zbog Novog Svetskog Poretka.Koji postoji,i trudi se da zazivi.I desavace se uvek kada bude mogao ( III Rajh ).A mi Srbi,kurceviti kakvi jesmo,ne damo na sebe.I nismo za poredak koji nam se ne dopada.Pruzamo otpor nepravednom Poretku.Novoj podeli Sveta.Podeli koja nama ne odgovara.Stvarima koje nam se ne svidjaju.( III Rajh,'914)
Imamo prijatelje,samo smo zaboravili,i ne zelimo da cujemo.Imamo i bracu po Slovenskoj krvi.Uvek su nas pomagali.Neki ce reci da su nas uvek i za(j)ebali.A nisu.Uvek smo zajebali mi sami sebe.Jer smo uvek kalkulisali izmedju njih i Zapada.Imamo prijatelja.A nekima su drazi neprijatelji.Osvedoceni.
Uvek su se oko nas lomila koplja.***,tu smo gde smo.I vazniji smo nego sto shvatamo.Da nismo,ne bi se ovo desavalo.Istok na Zaodu, i Zapad na Istoku,tj. na granici.A gde cemo mi?Na koju stranu?Moramo jednom da se odlucimo.Ja glasam za Istok.Hebes Zapad.Najveca zla covecanstva su potekla sa Zapada.Koj' cu moj ja tamo?Kao kulturniji su?Ma pali!Mi smo izmislili kulturu za njih.Znas li ti da se vecina Francuza,i dan danas kupa jednom nedeljno(znam,imam ortaka u Okseru).Isto kao u Srbiji

Pa nismo mi nista gori od njih.Sto su bre oni kulturni?Zato sto imaju lepe zgrade?Lepe i bogate zemlje.Koje su zaradili na tudjoj muci.Zadnja kolonija je ukinuta u XX veku ( Hong-Kong).Lopovi i porobljivaci u genima.Pa bre, u SAD su do skoro crnci imali manja prava.I sad su svi oni odjednom mnogo dobri,i pricaju o ljudskim pravima.
Ali samo oni su ljudi.Za nas to samo kao vazi.Nismo sa njima i,jednostavo,hebu nas.A mi nikako da se odlucimo.Da li da jos primamo,ili da kazemo dosta?
A imamo dve opcije na raspolaganju.Da se priklonimo njima,i da radimo ono sto nam se u sustini ne svidja.Ili da kazemo otvoreno ne.Da se branimo.Ne vole oni nas,ne mi njih.Neki bi ovde sve uradili za njih.Ja ne.
Uvek je u Srbiji,u obicnom narodu,uvek bila jaca ona Narodnjacka strana.A ta je snaga presudna u Srbiji.Neko ce ih nazvati primitivcima.A to su ljudi domacini.Ako se neko jos uvek seca sta ta rec znaci.Nisi svi oni neobrazovani.Ima i takvih.Ali nisu glupi.Neko ce reci,neobrazovani su,ne shvataju oni sta se desava.Koliko je obrazovanje potrebno da bi bio svestan sveta oko sebe?Mnogi ovde ni ne poznaju takve ljude,a misle da ih razumeju u nihovoj "gluposti".A oni su nezadovoljni.I svi mi koji smo
obrazovani.I vise nas je.I bice nas jos vise.Jer bice samo jos vise nezadovoljnih.Mozda i ti budes tu.
Ja zelim da nam svima ovde bude bolje.Ne samo ovde,svuda.Ali ne vidim resenje na Zapadu.Nadam se da ti je jasno zasto.Mozda i ti,negde u sebi,razmisljas isto kao i ja.I vidis nepravdu tamo gde postoji.Ali ti je lakse da je ne vidis.
Mozda Radikali nece sada pobediti na izborima (mada ipak mislim da hoce).Ali na sledecim,ako bude potrebe,sigurno hoce.
Sve u svemu,moj glas imaju.Zato sto mi pruzaju neke konkretne stvari.Resavaju neka pitanja,onako kako bih i ja resio.Vode zdraviju politiku od onih drugih.(malo pre videh Djelica kako izjavljuje da je potpisivanje bilo izuzetan patriotski cin.Gledam ga i vidim da i on zna da nije.
Pa koje ovde bre patriJota?!)
A ja sam se raspricao...Pisem,ima evo,ceo sat.

Sve u svemu,jasno ti je.
NAPRED SRBIJO!

(moras stvarno da mislis tako)
.