Potpisan ugovor o prodaji Instituta za vodoprivredu Jaroslav Černi

Dе Sisti

Stara legenda
Poruka
90.309

Potpisan ugovor o prodaji Instituta za vodoprivredu Jaroslav Černi​

https://www.danas.rs/vesti/ekonomij...aji-instituta-za-vodoprivredu-jaroslav-cerni/
Betadanas 11:33
Potpisan ugovor o prodaji Instituta za vodoprivredu Jaroslav Černi 1
foto Siniša Obrenić
Ministarstvo privrede Srbije objavilo je da je potpisalo ugovor o prodaji 92 odsto kapitala Instituta za vodoprivredu „Jaroslav Černi“ kompaniji Milenijum tim i konzorcijumu u kojem je sedam direktora tog instituta, po ceni od oko 2,577 miliona evra.

Početna cena za kupovinu Instituta na javnom nadmetanju održanom 25. novembra prošle godine bila je 2,576 miliona evra.
Na tom nadmetanju učestvovala je i lazarevačka firma Bauwesen koja je dala lošiju ponudu.

Kompanija Milenijum tim ponudila je direktorima Instituta za vodoprivredu „Jaroslav Černi“ zajedničko učešće u privatizaciji tog instituta, što su oni prihvatili.
Stručnjaci su osporavali opravdanost privatizacije Instituta „Jaroslav Černi“ koji ostvaruje dobit i u kojem radi oko 300 ljudi od kojih je 17 doktora nauka.
Milenijum tim je od države dobijao brojne unosne poslove – od gasifikacije, preko izgradnje Beograda na vodi, zatim stanova za službe bezbednosti pa do kupovine banja.
Vlasnici te kompanije su, prema pisanju medija, bliski Srpskoj naprednoj stranci.

---
Sad više neće biti problema oko studija uticaja na vode. Što više platiš, to pozitivnija studija.

Potpisan ugovor o prodaji Instituta za vodoprivredu Jaroslav Černi​

https://www.danas.rs/vesti/ekonomij...aji-instituta-za-vodoprivredu-jaroslav-cerni/
Betadanas 11:33
Potpisan ugovor o prodaji Instituta za vodoprivredu Jaroslav Černi 1
foto Siniša Obrenić
Ministarstvo privrede Srbije objavilo je da je potpisalo ugovor o prodaji 92 odsto kapitala Instituta za vodoprivredu „Jaroslav Černi“ kompaniji Milenijum tim i konzorcijumu u kojem je sedam direktora tog instituta, po ceni od oko 2,577 miliona evra.

Početna cena za kupovinu Instituta na javnom nadmetanju održanom 25. novembra prošle godine bila je 2,576 miliona evra.
Na tom nadmetanju učestvovala je i lazarevačka firma Bauwesen koja je dala lošiju ponudu.

Kompanija Milenijum tim ponudila je direktorima Instituta za vodoprivredu „Jaroslav Černi“ zajedničko učešće u privatizaciji tog instituta, što su oni prihvatili.
Stručnjaci su osporavali opravdanost privatizacije Instituta „Jaroslav Černi“ koji ostvaruje dobit i u kojem radi oko 300 ljudi od kojih je 17 doktora nauka.
Milenijum tim je od države dobijao brojne unosne poslove – od gasifikacije, preko izgradnje Beograda na vodi, zatim stanova za službe bezbednosti pa do kupovine banja.
Vlasnici te kompanije su, prema pisanju medija, bliski Srpskoj naprednoj stranci.

---
Sad više neće biti problema oko studija uticaja na vode. Što više platiš, to pozitivnija studija.

Ovo je po meni jednak ako ne i veci razlog da se protestvuje kao i RIo Tinto.

Pazi, PRODAS PRIVATNOJ FIRMI INSTITUT ZA PROVERU KVALITETA VODA!!! I mi svi cutimo.

Ja cu jos jednom da napisem - kako smo krenuli, MI SMO SVI VEC ZOMBIJI jer ce moci da nam radi ko sta hoce. Samo je pitanje od koje cemo bolesti ili trovanja da riknemo, i za koliko godina (ali manje od 10 ocigledno).

Ovo je po meni jednak ako ne i veci razlog da se protestvuje kao i RIo Tinto.

Pazi, PRODAS PRIVATNOJ FIRMI INSTITUT ZA PROVERU KVALITETA VODA!!! I mi svi cutimo.

Ja cu jos jednom da napisem - kako smo krenuli, MI SMO SVI VEC ZOMBIJI jer ce moci da nam radi ko sta hoce. Samo je pitanje od koje cemo bolesti ili trovanja da riknemo, i za koliko godina (ali manje od 10 ocigledno).
Jedini referentni institut, čini mi se.
I to u oblasti koja ionako nije tržišno interesantna.
Sem sa prevarne radnje

U principu to ne bi bilo lose ,jedna ustanova manje na budzetu. Medjutim ocigledno da su direktori kupili svoju firmu. Kada SNS izgubi izbore taj institut ce biti preprodan.

Taj institut je, koliko se secam vesti iz medija, BIO SOLIDNO PROFITABILAN! Drugim recima, ako nije i punio budzet, sigurno nije bio na njemu. A i da je bio - PA TAKO NESTO I TREBA DA BUDE NA BUDZETU!

Poenta je da rukovodioce takvih institucija NE SMEJU da biraju vlast i politicari, vec bi morao da ih bira NAROD direktnom demokratijom. Znaci kandidati podnesu svoje biografije, pa mi kao narod biramo ko da vodi Institut. Ako ga vodi lose, MI GA I MENJAMO.

Na taj nacin nema nikakvog politickog upliva na tu osobu, i ona moze bez problema da odbije RIo TInto zbog zagadjenja vode, ili da odbije metro na Makisu zbog istog razloga.

I tako za sve institucije. Onda vlast ne bi mogla nikoga da ucenjuje.

И ето студије да ни метро ни будућа насеља не угрожавају изворишта на Макишу...

Београђани навикавајте се на флаширану воду.
Beograđani nemaju pojma sa čime će se suočiti u narednih nekolio godina . A to je da će morati dovlačiti vodu u kanistrima i za kuvanje i pranje posuđa , isto kao u Zrenjaninu . Eto to će sadašnja vlast prirediti Belome gradu ali i polovini Srbije .
Iskren da budem svi su to i zaslužili, ćute kao zaliveni a izigravaju silu nad kengurima.

70% zutih je sada u sns-u!

Vesic, mali, brnaba, zorana mihajlovic, nebojsa krstic, ceda, comicka, canak, marijan risticevic, suzana vasiljevic....
Ponovicu: ZNACI ZNAS STA DA RADIS SA SNS-om - isto sto smo uradili sa Zutima. I nemoj da vracas Zute na vlast, pa nismo valjda toliki debili (mada posle vracanja SPS/JUL/Radikala na vlast 2012. u vidu SNS-a vise mi nista ne izgleda nemoguce).

LJUDI, ONE KOJE SMO JEDNOM SKLONILI SA VLASTI NE VRACAJTE VISE NIKADA!!! Pa nisu smenjeni bez razloga, hebote!

Znaci nista Djilas, Jeremic, Tadic, Dacic, Vucic, NIkolic, Zivkovic itd. Da ne pominjem otpad tipa Ceda Prasak, Canak, Vuk Draskovic, Seselj i sl, hvala Bogu oni vise ne mogu da predju ni 1%. Bili, najureni - NEMA VISE.

Back