Potomci - DA, ili NE ?

Ja sam muškarac a mi većinom hoćemo potomke, šta da se radi. Imam. ZA. Mada mnogi moji prijatelji prosto ne žele decu, da ne odem tako daleko da kažem da ne vole decu, i ja to poštujem, mada sam se nagledao ljudi koji bukvalno osuđuju ove ljude bez dece.

Jedna od najvećih, najlepših, najčasnijih i najsvetlijih odgovornosti čoveka prema ljudskoj civilizacije je - iza sebe ostaviti potomke i tako lično doprineti da ljudske civilizacije ne nestane … ✍

Da li i vi tako razmišljate ? ;)
Ne rodiš dijete zbog potomstva,barem većina roditelja ne. Rodiš jer želiš dijete, iz ljubavi, želje za roditeljstvom.
Niko ne kaže, ajmo imati dijete jer želim produžiti ljudsku vrstu :D
Malo je to kompleksnije.

Ne rodiš dijete zbog potomstva,barem većina roditelja ne. Rodiš jer želiš dijete, iz ljubavi, želje za roditeljstvom.
Niko ne kaže, ajmo imati dijete jer želim produžiti ljudsku vrstu :D
Malo je to kompleksnije.

Да нисам хтела да копирам другарицу која је остала у другом стању, питај бога кад бих се ја сетила да родим дете. Толико о узвишеним мотивима.

Ma to se tvoja posvijest malo poigrala :D
Našla je način da te podsjeti :aha:

Ма каква подсвест, била сам љубоморна што је она урадила нешто пре мене јер је одувек било супротно.
И онда реко' - ти ћеш прво родити пре мене али ја ћу зато друго пре тебе. И тако је и било, хаха.

Ма каква подсвест, била сам љубоморна што је она урадила нешто пре мене јер је одувек било супротно.
И онда реко' - ти ћеш прво родити пре мене али ја ћу зато друго пре тебе. И тако је и било, хаха.
Čekaj, ti se šališ?

Moram priznati da do sad nisam čula ovakav razlog. Ali dobro, kako kažeš, djeca su tu, voljena i sve je kako treba bez obzira na sve.
Mene je povukla jednostavno želja za bebom, ne odmah na početku braka, prošlo je i nekoliko godina, ali je bila jaka i nisam se ni pomislila oduprijeti.
Inače volim djecu i samo neka se rađaju. S čudnim razlozima, uobičajenim, kako god...:aha:

Moram priznati da do sad nisam čula ovakav razlog. Ali dobro, kako kažeš, djeca su tu, voljena i sve je kako treba bez obzira na sve.
Mene je povukla jednostavno želja za bebom, ne odmah na početku braka, prošlo je i nekoliko godina, ali je bila jaka i nisam se ni pomislila oduprijeti.
Inače volim djecu i samo neka se rađaju. S čudnim razlozima, uobičajenim, kako god...:aha:

Нисам тај тип жене. Или макар не волим да лажем. Деца су почела да ме занимају тек по рођењу. И била сам савеснија и пожртвованија (и јесам и даље) мајка од многих које су се бусале својим узвишеним мотивима.

И доста више тог сељачког ишчуђавања. Знате шта ја мислим о вашим наводним мотивима, боље да не лајем.

Back