Potez "nogiranog": Izlijepio plakate sa brojem mobitela i javilo mu se 70.000 ljudi

Qurajber

Veoma poznat
Banovan
Poruka
11.257
Prekid s djevojkom jednog je Amerikanca natjerao na nesvakidašnje mjere.
Stand-up komičar iz New Yorka, Jeff Ragsdale, nakon što ga je djevojka ostavila je postao suicidalan.
Shvatio je, kako tvrdi, da se osjeća poput najusamljenijeg čovjeka na svijetu u gradu koji ima više od osam miliona stanovnika.
Jeff nakon prekida iz kuće nije izlazio danima. Razmišljao je kako da promjeni svoje stanje, ali od prevelike tuge nije bio u stanju učiniti ništa.

Ali, kako piše Daily Mail, jednog dana se pribrao i odlučio što će učiniti. Sjeo je za račuanr i napisao: "Ako neko želi razgovarati o bilo čemu, neka me nazove na (347) 469-3173. Jeff, jedan usamljeni tip".

Nakon toga, isprintao je pozamašan broj primjeraka svoje poruke i polijepio ih po gradu.
"Usamljeni" nije bio siguran hoće li se ko javiti i smatrao je da njegova ideja baš i nije bila toliko genijalna kao što je mislio, no nemalo se iznenadio kad mu se, samo u prvom danu, pozivima i porukama javilo 100 ljudi. Sedam dana kasnije, broj ljudi popeo se na nevjerovatnih 70 hiljada.

Danas, nakon osam mjeseci, ljudi mu se još uvijek javljaju.

"Ljudi su me zvali iz Vijetnama, Engleske, Saudijske Arabije i Japana. Još uvijek sam u redovitom kontaktu s dvadesetak ljudi, a javljaju se i novi. Neki od njih zvali u me da mi poruče kako nisam sam, neki su mi davali savjete, a neki me tješili svojim pričama. Bilo je nevjerovatno", rekao je Jeff. Svoje doživljaje, Jeff je odlučio bilježiti, što je na kraju rezultiralo knjigom pod naslovom "Jeff, One Lonely Guy".

Back