Potencijalna prevara i li samo druzenje??

• Začetnik teme Začetnik teme Po Prvi Put Ljubomorna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moja draga forumašice oni su odavno prešli granicu drug - drugarice! Ne trči on za džabe da njoj odnese knjigu, da mu plače na ramenu i slično.
Nažalost njemu se malo osladilo nešto sa strane jer je možda sa tobom navikao na ritual.. Svakako da je to diskutabilno ali mila moja ti ćeš se za njega još više vezati a vidim da si se već opasno vezala čim kažeš da nećeš da ga izgubiš i sl. stoga draga moja ili prekini na vreme a sve radi toga kako ne bi kasnije bila mnogo mnogo povređena od strane čoveka koga voliš ili jasno zapravo sa njim preciziraj kakav će i njegov pojedinačni odnos biti prema njoj i vaš zajednički odnos. Nema tu mnogo mudrovanja. Pozdravcic!

Molim za misljenje :)
U vezi sam sa deckom vec godinu dana. Volimo se, dobro se provodimo i poprilicno smo ozbiljni.... Medjutim, cini mi se da njegova drugarica (sada je postala i moja... ali ne znam koliko iskrena) hoce nesto vise sa njim i nikako ne mogu da procenim da li se samo tripujem ili je zaista u pitanju zelja za prevarom. Moj decko joj je "rame za plakanje" kad se posvadja sa svojim, on ide na faks da joj obavlja administrativne poslove jer "ona zivi daleko pa ne moze", za rodjendan planira da joj pokloni jedan poseban poklon... i tako dalje. Plus, stalno su tu neki njeni problemi koje treba resiti, te treba joj prijatelj, to ovo te ono.
U isto vreme, ona mi prica kako sam joj ne znam kako bliska, a ja provaljujem da mi neke skroz bitne stvari precutkuje (npr. da se seli... slozicete se da se to ipak govori ljudima koji bi trebalo da su vam bliski).
Po prvi put u zivotu postajem stvarno ljubomorna i na mahove ljuta, a stvarno nikada do sada nisam ispoljavala te osobine. :(
Volim svog decka i ne zellim da ga izgubim, ali problem je (posto mi se do sada nije desavalo da osetim ljubomoru) to sto ne umem da procenim sta je to normalno druzenje izmedju decka i devojke, a sta vec prelzi tu granicu. Zato narode, POMAGAJTE :)
Ne znam šta da ti kažem. Samo osećaj uglavnom ne vara. Svaki put kad sam osetila taj vid ljubomore na nekoga uglavnom sam bila u pravu. Ne bih da te paranoišem, ali msm da treba da postaviš granicu. Ja sa svojim dečkom dobro nisam raskinula zbog drugarice, došlo je čak i do uslovljavanja tipa ona ili ja. Drugarice su kul i ako ih muškarac ima tačno govori o njegovom odnosu prema ženama. Sama ta sposobnost da uspostavi blizak kontakt sa ženom, a da nije seksualne prirode pokazuje da ne gleda žene samo kao objekte. Samo, neke drugarice muškarce drže na stend baju dok ne odluče da se smire, onda potencijalno dobar reproduktivni/ finansijski ili bilo kakav za bolju budućnost materijal stupa na scenu.
To su jednostavno sitnice koje te izbace iz takta. I mislim da treba da delaš.
I nemoj da manipulišeš, to je ispod svakog nivoa. Lepo mu postavi situaciju, objasni i to je to. Ako krene da se buni nemaš šta tu da tražiš. Glupo je zahtevanje prekida kontakta sa njom pošto uvek postoji mogućnost greške, ali "normalizovanja" odnosa da.
Konkretno moja situacija je bila sledeća.
Druže se od osnovne, najbolji ortaci. Ponosno izjavljuje kako zna šta ona nosi i koji joj je stil, k'o sestra mu je, bla bla truć truć. Meni jedno veče treba ( imam u poslednje vreme velikih problema što porodičnih, što emotivnih), kažem mu to, a on odlazi na rođendan kod njene sestre da ispoštuje. E tu sam pukla. Razumem sve, ali da ja nisam na prvom mestu ne, tj. mogu da razumem, ali ne želim to sebi. Samo što nismo raskinuli. Nije prestao da se druži sa njom, ali obaviću i razgovor u vezi toga. Problem je što nisam otresita i što uvek tuđe odnose, stavljam ispred mojih. I što se uvek trudim da politički korektno razmišljam o svemu. Ne radi to. Ja to radim i to je greška. Druženje, popiju kafu, ispričaju se jeste ok. Druženje gde on njoj sređuje administraciju po faxu i slične gluposti nije ok.

Poslednja izmena:
Molim za misljenje :)
U vezi sam sa deckom vec godinu dana. Volimo se, dobro se provodimo i poprilicno smo ozbiljni.... Medjutim, cini mi se da njegova drugarica (sada je postala i moja... ali ne znam koliko iskrena) hoce nesto vise sa njim i nikako ne mogu da procenim da li se samo tripujem ili je zaista u pitanju zelja za prevarom. Moj decko joj je "rame za plakanje" kad se posvadja sa svojim, on ide na faks da joj obavlja administrativne poslove jer "ona zivi daleko pa ne moze", za rodjendan planira da joj pokloni jedan poseban poklon... i tako dalje. Plus, stalno su tu neki njeni problemi koje treba resiti, te treba joj prijatelj, to ovo te ono.
U isto vreme, ona mi prica kako sam joj ne znam kako bliska, a ja provaljujem da mi neke skroz bitne stvari precutkuje (npr. da se seli... slozicete se da se to ipak govori ljudima koji bi trebalo da su vam bliski).
Po prvi put u zivotu postajem stvarno ljubomorna i na mahove ljuta, a stvarno nikada do sada nisam ispoljavala te osobine. :(
Volim svog decka i ne zellim da ga izgubim, ali problem je (posto mi se do sada nije desavalo da osetim ljubomoru) to sto ne umem da procenim sta je to normalno druzenje izmedju decka i devojke, a sta vec prelzi tu granicu. Zato narode, POMAGAJTE :)

Jel su to one fore da se gledate mrko,on ima brkove,ti namunjena i tako to? :flert:

Back