ПОТАПАЊЕ СРБИЈЕ

Pa da prođemo ko Gruzija :hahaha:

Ma nego kako.

što reče kolega.:D

Ma ne da ratujemo za potapanje (koga nije ni bilo!:otkacio:), nego ostro da se odnosimo prema problemima u sopstvenoj drzavi (kao Putin), pa ce i drugi vise da nas cene, a umedjuvremenu cemo da ojacamo, pa mozemo i da ratujemo kao Rusi, za ono sto je nase!
Svasta!

Nije neozbiljna nego isuviše naivna. Rusija i Srbija ne mogu da se porede.

Kako da ojačamo ? Diplomatski ili vojno ili i jedno i drugo ? Koja mi sila možemo da budemo u okruženju sa 10 miliona ljudi. Nije ti ovo više 4. sila u Evropi po vojnoj snazi, Juga se odavno raspala.

Она је јавно рекла да је поносна на то што је антисрпкиња! Шта друго би од ње сада и очекивала?

A otkud ti to, Drazenka, znas, kad si "nova"? Ja to nisam cula...
Nego, kada da ocekujem, ako ne sada...? I ti si neka "mustra", ajde kazi ko si...!:hahaha::hahaha:

Ma pusti je, vidis da je sva jadna... Ne zna ni o cemu prica, tj. pise... :sad2:

Ciji si ti klon, da mi je da znam...:roll::???:
Alrgicna ili Milunka Savic, ili...cekaj, cekaj, seticu se...:think:

A otkud ti to, Drazenka, znas, kad si "nova"? Ja to nisam cula...
Nego, kada da ocekujem, ako ne sada...? I ti si neka "mustra", ajde kazi ko si...!:hahaha::hahaha:

Ciji si ti klon, da mi je da znam...:roll::???:
Alrgicna ili Milunka Savic, ili...cekaj, cekaj, seticu se...:think:

Ма ова нам мис нешто као барби...

Ово за регистру сам прочитала овдје негдје на крсти...

real-ugly-face.jpg
Baš si slatka...

u, je...te
sta si koristio kao kljucnu rech da izguglas ovako nesto ?
lepsa polovina SRS?
:mrgreen:

Trenutno vladajućoj oligarhiji ne odgovara da Srbija bude jaka (ni ekonomski,ni vojno) jer se mnogo lakše manipuliše sa siromašnim narodom.
A bogami ne odgovara im ni da bude pametnih,samo im odgovaraju "pametnjakovići",a njih ima poprilično,to se vidi i ovde na Krsti.

А тек списак развучене индустрије за Војводину је катастрофалан, ево неких детаља:

1. Електрична централа из места Ловћенац '1950. пренета у Никшић
2. Ливница "Партизан" из Суботице 1947. однета у Сарајево.
3. ФМА батерија "Југотипер" из Суботице 1947. однета у Загреб
4. Циглана "Обнова" из Баваништа пренета 1947. на Космет
5. Циглана механизована из Зрењанина 1946. пренета у Беране.
6. Инд.намештаја "Гај" из Панчева 1947. пренега у Црну Гору.
7. Фабрика немештаја "Шипош" из Суботице однета ван граница СФРЈ
8. Кудељаре из Крушчића, Савиног Села и Стапара 1947. године
пренете у Албанију
9. Млин "Златна звезда" из Уздина однет у Македонију
10. Заружни млин из Мола однет у Тузлу
11. Млин "Михок" из Сенте однет у Титоград

12. Фабрика шећера из Сивца однета у Албанију 1946.године

Aj da vidim sta Google kaze:

Prvo nadjoh ovo na drugom forumu:

Do 1949, iz Srbije je odneto tridesetak mlinova, nekoliko krupara, uljara i šećerana. :lol: :lol: :lol: :lol: Hahahaha, pa koje sranje. Što si to našao kao prilog memorandumu SANU ? Mogu samo reći da se 99,99 % radi o staroj opremi koja je onda poslana drugdje, a na njeno mjesto je došla nova oprema iz ratnih reparacija iz Njemačke i drugih dijelova Europe koji su bili pod njemačkom okupacijom. Meni je pričao stari da je cijela Dubrava (Zagreb) bila puna strojeva koji su demontirani po Europi i dovezeni ovdje, ali se tu nikome nije dalo raditi, a nisu ni znali, pa je to sve uredno pohrđalo i propalo. A npr. mog dedu su 50-tih poslali u Srbiju da pokrene tekstilnu industriju u tvornici koja je dovežena kompletna iz Češke. iz pančevačke električne centrale odneta su dva dizel motora i gater u Nikšić Jesu vam odneli i đubre iz kanti za smeće na Kosovo ? :D

1. Elektricna centrala u Niksicu pocela radom 1927. godine.
3. "MUNJA" d.d., tvornica akumulatora i baterija osnovana je 1920 godine, kao jedini i najstariji proizvođač te vrste proizvoda u Republici Hrvatskoj.

A kako se to odnosi ciglana? Odneses glinu ili cigle, vatru i vodu?

A fabrika namestaja u inozemstvo je verovatno prodana.

Nisam bio jos rodjen u to vreme ali tvoj post ne ozgleda bas istinit.

Trenutno vladajućoj oligarhiji ne odgovara da Srbija bude jaka (ni ekonomski,ni vojno) jer se mnogo lakše manipuliše sa siromašnim narodom.
A bogami ne odgovara im ni da bude pametnih,samo im odgovaraju "pametnjakovići",a njih ima poprilično,to se vidi i ovde na Krsti.

A sta je to tvoj vajni patrijota Kostunica dr Vojislav za 5 godina svoje vladavine uradio da Srbija bude jaka ,ekonomski i vojno?

Aj da vidim sta Google kaze:

Prvo nadjoh ovo na drugom forumu:

Do 1949, iz Srbije je odneto tridesetak mlinova, nekoliko krupara, uljara i šećerana. :lol: :lol: :lol: :lol: Hahahaha, pa koje sranje. Što si to našao kao prilog memorandumu SANU ? Mogu samo reći da se 99,99 % radi o staroj opremi koja je onda poslana drugdje, a na njeno mjesto je došla nova oprema iz ratnih reparacija iz Njemačke i drugih dijelova Europe koji su bili pod njemačkom okupacijom. Meni je pričao stari da je cijela Dubrava (Zagreb) bila puna strojeva koji su demontirani po Europi i dovezeni ovdje, ali se tu nikome nije dalo raditi, a nisu ni znali, pa je to sve uredno pohrđalo i propalo. A npr. mog dedu su 50-tih poslali u Srbiju da pokrene tekstilnu industriju u tvornici koja je dovežena kompletna iz Češke. iz pančevačke električne centrale odneta su dva dizel motora i gater u Nikšić Jesu vam odneli i đubre iz kanti za smeće na Kosovo ? :D

1. Elektricna centrala u Niksicu pocela radom 1927. godine.
3. "MUNJA" d.d., tvornica akumulatora i baterija osnovana je 1920 godine, kao jedini i najstariji proizvođač te vrste proizvoda u Republici Hrvatskoj.

A kako se to odnosi ciglana? Odneses glinu ili cigle, vatru i vodu?

A fabrika namestaja u inozemstvo je verovatno prodana.

Nisam bio jos rodjen u to vreme ali tvoj post ne ozgleda bas istinit.

Не мислиш ваљда да сам преписивао тврдње разноразних дебила са разноразних форума - ја сам извукао поједине ставке ИЗ ЗВАНИЧНИХ ДОКУМЕНАТА ТАДАШЊЕ ДРЖАВЕ и то :

1. СПИСАК индустријских основних средстава демонтираних и однетих са подручја АП Војводине у времену од 1945.-1953. према подацима државне Комисије
2. ДОПУНСКИ СПИСАК индустријских основних средстава демонтираних и однетих са територије АП Војводине у послератном периоду (према подацима "Производних снага НР СРБИЈЕ")

Ти спискови су сачињени према производним ГРАНАМА које носе своје бројеве - не видим разлога зашто би тадашња антисрпска државна комисија имала разлога да било шта измишља.

Нешто си и тачно навео, рецимо:

- Из Електричне централе Панчево однето је 1946. године дизелмотора 2 комада и 1 гатер;
- Из Електричне централе Зрењанин 1953.године однет је парни котао 27 атмосфера за Никшић.

Поменута Електрична централа је заиста однета у Никшић стога што је она која је била основана 1927. уништена и демонтирана, као што је из истих разлога однета из Суботице 1947. године у Загреб ФМАбатерија "Југотипер". И немој да се превише правиш паметан.

Такође је однета у Хрватску и Фабрика уља Канал Краља Петра 1. из Врбаса...

п.с. Ја ти нисам крив што не знаш шта је у оно време значила МЕХАНИЗОВАНА ЦИГЛАНА...

Poslednja izmena od moderatora:
Meni ipak nikako nije jasno šta hoćeš da kažeš, pitaš ovom temom...

Poznata je stvar da je činjeno sve da što više Srba napusti KiM. Kada nije prolazila brutalna sila, svakodnevna sitna i krupna maltretiranja - taktika se menjala pa su srpske straćare Albanci plaćali suvim zlatom. Posle NATO bombardovanja i ulaska EU na teritoriju Kosova iseljavanje se nastavlja, samo to je dobro poznato... u čemu je poenta ove teme?

Da si ti Srbin sa Kosova i da ti neko ponudi vizu i put u neku zapadnu zemlju, obeća posao i sigurnost i ti bi se verovatno spakovao i otišao. Stvar je u tome da država Srbija nije činila ništa ozbiljno, organizovano i smisleno da stvari okrene u suprotnom smeru...

Dakle, šta se hoće ovom temom?? Ukoliko je poenta u tome da zapad ostaje glavni protivnik Srba i Srbije... ne moraš da pojašnjavaš bilo šta....

Упозоравам на чињенице да стока антисрпска када јој није прошао план да потопи Србију и Војводину - сада прелази на нове облике РАСЕЉАВАЊА ЧИТАВИХ НАСЕЉА И ЦЕЛИХ ПОРОДИЦА. То се ради ПЛАНСКИ са намером да се одређене територије потпуно етнички очисте од Срба и на КиМ и унутар централне Србије.

О подлим и поквареним намерама окупатора и представника њихових амбасада довољно говори и чињеница ДА НИГДЕ НЕ МОЖЕШ ДОБИТИ ПОДАТКЕ о томе колико је породица СРБА заувек исељено са Балкана и развејано по белом свету, нарочито када су у питању ИЗБЕГЛИЦЕ СРБИ.

У исто време када плански и организовано расељавају СРБЕ - конвојима и возовима ВРАЋАЈУ У СРБИЈУ ХИЉАДЕ ЦИГАНА са територије ЦЕЛЕ БИВШЕ СФРЈ...

:otkacio::rumenko::thumbdown:

Ovo je cisto vredjanje za koje trebas da budes banovan kao sto je lacibg mene banovao 12.8.

A da ti nisi lacijevbg klon pa zato nisi banovan?

:think::think::think:

Dobio si šta si tražio, i znao si kako to da iznudiš. Evo ti samo deo :

"Ajde moderartor, banuj me da vise ne gubim vreme na patoloske rusofile, velikosrbe, cetnike i ostalu zvjerad koju ste davno trebali pozatvarati u kaveze.

Ovo je moj zadnji post, ne vredi da placete, ne vracam se vise.

Nije moje biserje za svinje.

DRUG TITO S VELIKO KITO"

Dobio si šta si tražio, i znao si kako to da iznudiš. Evo ti samo deo :

"Ajde moderartor, banuj me da vise ne gubim vreme na patoloske rusofile, velikosrbe, cetnike i ostalu zvjerad koju ste davno trebali pozatvarati u kaveze.

Ovo je moj zadnji post, ne vredi da placete, ne vracam se vise.

Nije moje biserje za svinje.

DRUG TITO S VELIKO KITO"

OK. Sta imam veliku kitu nisam kriv.

Ne ljutim se ja sta sam banovan - jesam napisao sta nisam trebao, ali ako mene Vuk_ naziva debil a Eremita pise da sam glup sta ne banujes i njih?

A eto ja sam im oprostio i vratio se.

A sad ti meni reci da li su nas rusofili, velikosrbi i cetnici usrecili u proslosti?

Gurnuli su nas u ratove koje smo izgubili i proizveli su mrznju, izolaciju i gubitak delova Srbije.

Ja zelim svakome pa inajgorem sve najbolje u zivotu. Ali navlaciti bedu na celu naciju poganim jezikom ... pa dosta i previse je bilo.

OK. Sta imam veliku kitu nisam kriv.

Ne ljutim se ja sta sam banovan - jesam napisao sta nisam trebao, ali ako mene Vuk_ naziva debil a Eremita pise da sam glup sta ne banujes i njih?

A eto ja sam im oprostio i vratio se.

A sad ti meni reci da li su nas rusofili, velikosrbi i cetnici usrecili u proslosti?

Gurnuli su nas u ratove koje smo izgubili i proizveli su mrznju, izolaciju i gubitak delova Srbije.

Ja zelim svakome pa inajgorem sve najbolje u zivotu. Ali navlaciti bedu na celu naciju poganim jezikom ... pa dosta i previse je bilo.
Sta kukas bre? Koga boli kolki ti je ***** i koji si Bond - placipicka . Pisi i plivaj :dash:

Back