Postvučićevska era

Kako zamišljate Srbiju nakon što Vučić ode sa vlasti? Kakvu biste Srbiju želeli tada da vidite?
За почетак, биће бронхи, лакше се дише. После видећемо да ли ће степен правде испунити наша очекивања. Ако су дозрели ситуацији, ја сам прво за скидање ознаке "поверљиво" са неких докумената удбе или биа-е како год хоћемо да је зовемо.
То је једино комитернистичко тело које једино добро функционише у овој држави и кад се све на изглед распада оно ради одлично, једино што је лојалан не знамо коме, мења власнике и центре моћи али добро ради.
Да сам страни инвеститор ја бих то купио јер то једино увек добро ради и не пропада.
По свему судећи да не постоји ни један живи Србин у овој држави чини се, да би то тело и даље функционисало.
Тај центар моћи је нешто попут наше "дубоке држве" ако то буду урадили, и суочили се са свим што треба идмах, на лицу места. Нек боли док боли, небитно, не треба заклањати поглед ни пред армагедоном.
Е онда смо урадили праву револуцију и можемо да се вратимо на фабричка подешавања.
Без тога само камелеон мења боје, замењују се сакои, као и идеологије, врте се исти људи, њихови потомци, рођаци, и тд..
Не само у политици, већ и у науци и малтене свим институцијама.
Ако се тога будемо отарасили и суочили са можда и много непријатних ствари али то је цена истине.
Моћићемо градити неки нормалну заједничку будућност.
Не бих ја то тело расформирао, сем криминалаца али ко ће похапсити све ово, ко зна боље од њих сваког полицаја понаособ, сваког политичара, све што се догађа.....нико неће завршити тај посао боље од њих, али се морају вратити под контролу државе и парламента.

Moraju se razraditi mehanizmi da više nikada ne zavlada ovakva autokratija. Možda neki Savet za demokratiju (nešto kao Fiskalni savet) u koji bi ušli viđeniji ljudi i koji bi čuvao demokratske tekovine. Da se ovakvo zlo više nikada ne ponovi.

Ko ne poštuje sebe ne može očekivati da ga drugi poštuju. Mala i Belgija i Švajcarska i Švedska, Danska i Norveška pa opet imaju neki veći uticaj i ugled od svoje teritorijalne veličine.
Imaju. U regionalnom smislu. Interno, misle da se nešto pitaju .

A zaključno, mi NIKADA ne možemo ni da primirišemo takvom uređenju jer jednostavno ne želimo život koji bi do toga doveo.

Back