Poštujem sebe samom odlukom da dišem, da živim, da nisam odustala od sebe , od života - da se borim kako znam i umijem za opstanak i svoj cilj da preživim najbolje moguće i kako znam i umijem sav ovaj cirkus od Svijeta oko mene...da ne dozvoljavam sebi da potonem, da potpadnem pod ona tuđa mišljenja koja su kao korov za dušu , ako proklijaju - pravim se luda , i tako poštujem sebe štiteći se od pada pred tegobama, tugama, rečima itd...
Mislim da sam to naučila, kasnije, jer na početku staze puštajući tuge da me vežu pred životom, ljude, situacije, reči da me zabole , da me slome - nisam znala da u ogromnim količinama nepoštujem sebe kad dozvoljava da budem tužna i razočarana, da razmatram ljude ,,zašto je to meni neko", ,,zašto ovo ono" ...bla truć...da prebirem po mislima razne loše teme, koje ne donose ništa dobro , povrede - kao da je to potrebno u ovom akvarijumu gdje se rodiš bez svoje volje , budeš bačen da biraš društvo, tek kad naučiš da treba, kad bližnje ne biraš i čak ne možeš da ih izbjegneš, a služe ti samo kao večiti teg o vratu koji te uvijek vraća iznova i iznova na neke glupe teme i konflikte...
Poštujem sebe tako što ujutro pokušam da zaboravim u kakvom društvu živim, u kakvoj ekonomskoj situaciji, kad izbegnem vesti , kad izbegnem priče o poslu koje se svode na kukanje jednih te istih ljudi godinama...što ne želim da se družim sa ljudima , sa kojima nema lijepih dešavanja i misli...ne kažem im ja da mi ne trebaju...ali se sklonim...
...iz poštovanja sebe ...od nekadašnjih muka i razočarenja...izmislila sam neki drugi život...ipak poštovanje sebe može brda da pomjeri
nikako ne počinjem priču ,,poštujem , jer nešto vrijedim ovo ili ono"...nisam valuta, mojim venama teče krv, koja ko zna šta nosi u ovom krvotoku danas ili sutra...
poštujem sebe, jer sam zahvalna što sam imala priliku da dobijem neki život , da on teče sojim tokom do kraja puta...gdje se svašta osjeti, vidi, doživi...malo šta zapamti i nauči, jer brzo prođe...poštujem sebe , jer se ne putam zašto...jer kažem samo hvala za sve ovo što čini jedan život , u ovom slučaju moj