Postujete li sebe

Milan od Gruze

Buduća legenda
Poruka
46.837
Postujete li sebe?
Kako to cinite?
Da li dovoljno postujete sebe?

Ljudi ocekuju od drugih da ih ovi postuju.
Sta ako vas vide da vi sami ne postujete sebe?

Da li vi postujete druge ako vidite da on ili ona sebe samog, samu, ne postuje?

Poslednja izmena:
Poštujem sebe. Znam koliko vredim, ko sam, šta sam, gde sam, kud idem. Ne dam se manipulisati, ne pristajem na mrvice, tražim i uzimam koliko mislim da mi pripada. Da li se dovoljno poštujem ili ne ne znam, do sad se nisam žalio. :cool:

Postujete li sebe?
Kako to cinite?

naravno. toliko puno je kvalitetnih, sjajnih ljudi niske samosvesti i veliko je zadovoljstvo pomoci im u racionalizaciji roditeljskih gresaka koje su dovele do niskog samopostovanja i resetovati subjektivni osecaj vlastite vrednosti.

Poslednja izmena:
naravno. toliko puno je kvalitetnih, sjajnih ljudi niske samosvesti i veliko je zadovoljstvo pomoci im u racionalizaciji roditeljskih gresaka koje su dovele do niskog samopostovanja i resetovati subjektivni osecaj vlastite vrednosti.

Kako covek sebe postuje?

- - - - - - - - - -

Nisu im to usadili roditelji
Nisu tako vaspitani
Nisu imali takav primer u porodici

Sta? Kako covek sebe postuje?

Kako covek sebe postuje?

- - - - - - - - - -

Sta? Kako covek sebe postuje?
Svako ima neki svoj licni limit
Po pitanju svega

Postujes svoje telo ako se pravilno hranis
Postujes svoju psihu ako ucis i razvijas se
Postujes porodicu ako imas razumevanje i pruzas podrsku
Postujes decu ako ih pustas da prave svoje izbore
Itd itd

Postujes sebe ako zivis u skladu sa samim sobom

Postujete li sebe?
Kako to cinite?

Pokusavam da postujem sebe.
Cinim to tako sto izadjem iz komunikacije u kojoj shvatim da nisam dobrodosao.
Ne znam da li je dovoljno:lol:
Ako vide da ne postujem sebe, rade sta oni hoce, isto kao sto rade i oni koji vide da postujem sebe. Svako radi sta hoce;)
Da li ce neko postovati sebe ili ne nije merilo koliko cu ga ja postovati. Npr, moj najbolji drug uopste ne postuje sebe a ja ga itekako postujem.

Sto volim ove misaone teme od ranog jutra:zaljubljena:

- - - - - - - - - -

kad vidim koji teletebis pita izgubim želju za diskusijom. :mrgreen:

:rotf:

Poslednja izmena:
Ljudi se opuste previse, pa misle da mogu da ti se obracaju kako zele.
A to je obicno jednosmerna ulica.
U odnosu u kom postoji postovanje, uvek ces razmisliti o onome sa kime komuniciras , da ga ne uvredis, ne povredis... jednom reci da ga ispostujes

postujem se do mojega
toliko dozvoljam neke stvari ljudima pa posle najebem da se stvarno pitam dal sam ja normalna...nisam ocigledno :lol:

Nije uvek jednostavno odrediti kad neko prelazi crtu. Npr. neki su ljudi jednostavno zajebanti, pa kad odvale nesto vecina im tolerise jer takvi ljudi nisu zlonamerni. Zato je jako bitno upoznati nekog licno, i tek onda shvatis da li stvarno dozvoljavas sve i svasta ili jednostavno preterujes.
Normalno, ako iz nekog odnosa konkretno najebes tu su stvari jasne, pokusas da zaboravis i zivis dalje po starom.

za mene je to kompleksno pitanje i ne mogu da kazem da ja postujem sebe,ili ne postujem dovoljno
desava mi se da mi ljudi sa strane kazu moras vise sebe da postujes,ne smes da pristanes na to i to,ali ja sam vec izvagala u sebi i odlucila da zarad toga da sebi ispostujem neku zelju,sopstveni mir,neki svoj zivotni stav ,pristanem na nesto sto sa strane drugima deluje kao lose po mene
drugim recima,sklona sam kompromisima do odredjene tacke i ne interesuje me misljenje okoline
sa druge strane spora sam u osvescivanju da li mi u nekim stvarima vise stvari prija ili ne..kad slozim kockice,potraju meseci,pa cak i godine.to sa strane drugima ne izgleda dobro,ali to nije ni bitno
nisam sklona da mislim da je ovaj svet skrojen samo za mene,pa da grabim sebi,da ne zelim drugima da se pomerim,da nesto ustupim...ljudi obicno pricaju moras da postujes pre svega sebe,ali kad malo bolje zagrebes,oni sebe precenjuju,a ne postuju

Back