Постсексуална интимност

kada ti prorade svi hormoni i kada dostignes seksualnu i dusevnu zrelost
i ako budes imao srece da osetis svakom celijom
ne da ces zeleti nego se neces odlepljivati
vama muskarcima to ide malo teze i nekim zenama
ali kada proradi
mnogo mocna stvar
to je isto kao sa spavanjem
pozelis jednostavno da spavas pored nekoga
meni je to bilo zesce otkrice
mada sam bas malo i zabrinuta zbog toga

Pa mis'im.....ako mu posle sat vremena lezanja pored nje ne padne na pamet da opet vode ljubav, onda....sta reci :mrgreen:
Zena ga valjda zato i zadrzavala, a on nista....

Ja se sa ovim slažem:per:

66,6% se slažem i dodajem...ženama to poslije puno znači...ne mora imati veze sa ljubavlju...to je ženska potreba za nježnošću, toplinom, njonjanjem...a muškarci se najradije odmah okrenu...Dakle, dotični momak je trebao razgovarati sa curom oko toga...tražiti malo prostora...ovako je ispao kreten neviđeni...sorry, to je moje mišljenje

Za mene je sex kao sveto trojstvo: predigra, središnji dogadjaj i završnica. Tri podjednako važna dela jednog čina. Kad okolnosti nalažu, ili kad nemamo (nas dvoje, naravno) vremena ili strpljenja, odradimo osnovnu verziju, što ima svojih draži. Medjutim, kompletan doživljaj vodjenja ljubavi, u mom slučaju podrazumeva sve po redu, bez žurbe i temeljno. Biti intiman i nežan posle samog snošaja je vrlo prijatna stvar i često je uvertira u još jedan odnos ili san, a najčešće traje 10 - 20 min. Redje se dešava da potraje i duže, ali ne više od pola sata, jer tad već gubi smisao.

Ipak, jednom nam se desilo da u krevetu provedemo, praktično, ceo dan, od ujutru pa sve do 17 sati, neplanirano i upravo zato neponovljivo. Sam snošaj smo odradili tri puta, ali sam imao utisak da je sve to zajedno, zapravo, jedno dugo vodjenje ljubavi. Naravno, nije bilo intimnosti u užem smislu baš sve vreme, ali je činjenica da smo proveli nagi i budni jedno pored drugog devet sati, uz par kratkih pauza, koliko da se ode do wc - a, ili da se donese hrana od frižidera do kreveta. I ništa nije postojalo osim nas. Nismo otvarali vrata, nismo se javljali na telefon, nismo razmišljali niočemu drugom, osim o osobi pored koje smo. Kao nikad do tad smo se posvetili jedno drugom. Slobodno mogu da kažem da je ta, izuzetno duga intimnost tog dana, produbila našu vezu, podigla je na jedan viši nivo i, naročito meni, pokazala koliko mi ona znači i kao partner i kao osoba, uopšteno govoreći.

Sex se ne završava orgazmom.

Питах јуче друга што је тако брзо завршио тек започету везу и он ми одговри нечим што ме је поприлично збунило.
Наиме, рече ми како он и та девојка нису били усклађени после секса.
Пошто је било први пут да чујем за тако нешто, покушао је да ми објасни.
Ради се о следећем.
Одлично су се слагали у сексу али кад би врхунац прошао, она се лепила за њега и просто није дала да се он имало одвоји од ње, а њему је то сметало. Односно, није му сметало то што се тако припијала већ то што је то трајало дуго.
Кад год би покушао да устане она је покушавала да га задржи поред себе. Изгледало му је као да покушава да га прогута.
Последњи пут су лежали тако преко сат времена и он је схватио да то не може да подноси.
Био сам поприлично изненађен оваквом ситуацијом јер ја немам ништа слично у мом искуству (додуше, моје искуство је ограничено у односу на већину мушкараца и жена).
Али, то ме је навело на размишљање на шта личи мој начин изражавања у постсексуалном контексту (постесксуално у овом контексту значи после секса у смислу радње).
Схватио сам да ни ја не бих умео да се носим с таквом потребом другога.
Или то ипак зависи од љубави?

.......zavisi od jachine stiska dotichne ...............:think:

Za mene je sex kao sveto trojstvo: predigra, središnji dogadjaj i završnica. Tri podjednako važna dela jednog čina. Kad okolnosti nalažu, ili kad nemamo (nas dvoje, naravno) vremena ili strpljenja, odradimo osnovnu verziju, što ima svojih draži. Medjutim, kompletan doživljaj vodjenja ljubavi, u mom slučaju podrazumeva sve po redu, bez žurbe i temeljno. Biti intiman i nežan posle samog snošaja je vrlo prijatna stvar i često je uvertira u još jedan odnos ili san, a najčešće traje 10 - 20 min. Redje se dešava da potraje i duže, ali ne više od pola sata, jer tad već gubi smisao.

Ipak, jednom nam se desilo da u krevetu provedemo, praktično, ceo dan, od ujutru pa sve do 17 sati, neplanirano i upravo zato neponovljivo. Sam snošaj smo odradili tri puta, ali sam imao utisak da je sve to zajedno, zapravo, jedno dugo vodjenje ljubavi. Naravno, nije bilo intimnosti u užem smislu baš sve vreme, ali je činjenica da smo proveli nagi i budni jedno pored drugog devet sati, uz par kratkih pauza, koliko da se ode do wc - a, ili da se donese hrana od frižidera do kreveta. I ništa nije postojalo osim nas. Nismo otvarali vrata, nismo se javljali na telefon, nismo razmišljali niočemu drugom, osim o osobi pored koje smo. Kao nikad do tad smo se posvetili jedno drugom. Slobodno mogu da kažem da je ta, izuzetno duga intimnost tog dana, produbila našu vezu, podigla je na jedan viši nivo i, naročito meni, pokazala koliko mi ona znači i kao partner i kao osoba, uopšteno govoreći.

Sex se ne završava orgazmom.

jeste..zavrsi se cigaretom posle orgazma

Back