Postoji li...

slazem se ali donekle. nekad se dodje do tacke kad moras da stisnes zube. treba staviti do znanja onom drugom ali i sacekati njegov sledeci korak...ne znam,ja sam mazga, ja nemam problem da stavim do znanja kakvo je moje emotivno stanje, ali ako nema ocekivanog odgovora cutacu i trpecu i pucacu u sebi ali to on nece videti. ne znam sta da ti kazem. odmeri, jednom seci, pa sta bude. za dalje......
nesto moze da predje i u proganjanje, smaranje, davljenje, dosadjivanje....
stavi se u njenu situaciju na primer...

Otprilike, ovako nešto mislim.
Nema ništa ponižavajuće u pokušaju da nekoga osvojiš, da mu pokažeš svoja osjećanja...
E sad, takođe je bitno znati gdje je granica, i koliko se truditi i biti uporan, a da sam sebe ne počneš ponižavati u svemu tome.
Kad jasno i glasno kažem šta osjećam, a ne dobijem očekivani odgovor, tj. dobijem negativan odgovor - povlačim se.
Ipak cijenim sebe dovoljno da znam kad ne vrijedi, nema svrhe...i kad treba dići ruke od toga za šta sam mislila da se vrijedi boriti.
Jer, za takve stvari je neophodno da oboje misle da su vrijedne borbe...za ples je potrebno dvoje...

situacija ili postupak koji se mogu smatrati ponizavajucim kad je u pitanju borba za osobu koja vam znaci?
Ja verujem da se covek ponizava kad se bori za propalu stvar, recimo za ljubav koja se ugasila, ali ne verujem da je bilo koji postupak koji je vezan za dopiranje do drugog ponizavajuci.
Ako se vec zaljubimo, onda i nemamo razloga da to skrivamo niti da neki njegov postupak prema nama smatramo za nase ponizenje...
slažem se uglavnom
ako smo s nekim raskinuli, ako taj neko ne može više očima da nas vidi, ako ne postoji šansa za nastavak veze - pa, tada je stvarno glupo bilo šta više pokušavati

a ako nam se neko dopada i još ako mislimo da se i mi njemu dopadamo, e onda stvarno ne vidim nijedan postupak koji bi bio ponižavajući
ali opet ne razumem zašto bi se iko ponižavao kada pre toga može jednostavno da razgovara sa tom osobom i vidi kakva je situacija
pa da shodno tome nešto dalje preduzme ili ne

Nema ništa ponižavajuće u pokušaju da nekoga osvojiš, da mu pokažeš svoja osjećanja...
E sad, takođe je bitno znati gdje je granica, i koliko se truditi i biti uporan, a da sam sebe ne počneš ponižavati u svemu tome.
Kad jasno i glasno kažem šta osjećam, a ne dobijem očekivani odgovor, tj. dobijem negativan odgovor - povlačim se.
Ipak cijenim sebe dovoljno da znam kad ne vrijedi, nema svrhe...i kad treba dići ruke od toga za šta sam mislila da se vrijedi boriti.
Jer, za takve stvari je neophodno da oboje misle da su vrijedne borbe...za ples je potrebno dvoje...

slažem se uglavnom
ako smo s nekim raskinuli, ako taj neko ne može više očima da nas vidi, ako ne postoji šansa za nastavak veze - pa, tada je stvarno glupo bilo šta više pokušavati

a ako nam se neko dopada i još ako mislimo da se i mi njemu dopadamo, e onda stvarno ne vidim nijedan postupak koji bi bio ponižavajući
ali opet ne razumem zašto bi se iko ponižavao kada pre toga može jednostavno da razgovara sa tom osobom i vidi kakva je situacija

mudro zbori kineski mudrac vojislav :)

slazemse ali donekle. nekad se dodje do tacke kad moras da stisnes zube. treba staviti do znanja onom drugom ali i sacekati njegov sledeci korak...ne znam,ja sam mazga, ja nemam problem da stavim doznanja kakvo je moje emotivno stanje, ali ako nema ocekivanog odgovora cutacu i trpecu i pucacu u sebiali to on nece videti. ne znam sta da ti kazem. odmeri, jednom seci, pa sta bude. za dalje......
nesto moze da predje i u proganjanje, smaranje, davljenje, dosadjivanje....
stavi se u njenu situaciju na primer...

U borbi za propalu ljubav itekako postoji, jasam je dozivjela, ali tada nisam vidjela koliko se ponizavam. Tek poslje covjek shvati koliko je se provaljivao i ponizavao, zato danas nikad vise nebi tako postupala, pa cak i kad bi vrijedilo.
Sto se tice borbe za osobu do koje ti je stalo, ni tu netrebapretjerivati i previse se spustati, sve u nekim granicama, dokle cuvas svoje dostojanstvo.

Postoje. Ne ponižava čoveka "borba za propalu stvar", nego način na koji se bori za to.

treba držati do sebe, jer koliko god bila osoba divna, u trenutku slabosti iskoristiće

ono sa dlana, ne misleći na tebe z:D
...aj se smuvamo...:rumenko:

Ovo je vise hipoteticka situacija...
Naravno, ne podrazumevam tu opsednutost drugim.
Te krajnjosti tipa "ko ti je ova prijateljica na FB i sta ona ima da pise na tvom zidu?" od nekoga ko nema, ili jos nema, nikakvu licnu ulogu u vasem zivotu su prosto neprihvatljive.

nijemi bas jasan ovaj komentar. a naravno da je hipotetiski, i tvoja tema je hipoteticka. mislilasam da pitas o odnosimadve osobe koje su nesto vec imale,pa dali treba stavljati do znanja da se hoce neki kontinuitet.mozda nisam razumela temu.

e bas toisto sam reklai mislila z:kiss:

Nekada osoba nije spremna u istom trenutku, pa je treba sačekati da shvati,
zato ne treba dići ruke uvek kad nema očekivane reakcije (+ različito pokazujemo osećanja)

situacija ili postupak koji se mogu smatrati ponizavajucim kad je u pitanju borba za osobu koja vam znaci?
Ja verujem da se covek ponizava kad se bori za propalu stvar, recimo za ljubav koja se ugasila, ali ne verujem da je bilo koji postupak koji je vezan za dopiranje do drugog ponizavajuci.
Ako se vec zaljubimo, onda i nemamo razloga da to skrivamo niti da neki njegov postupak prema nama smatramo za nase ponizenje...

Loshe je oprostiti prevaru,to je ponizavajuce za obje strane i zivjeti u nadi da se ta ista nece ponovo dogoditi.
Kada se zaljubis i volis nekoga iskreno,mislim da treba dati sve od sebe,tako i postupam po svom misljenju,tesko je i mnogo je potrebno strpljenja,ali vec kad volis i kad se odreknes svega,pa to je najmanje sto se moze uciniti,a to je stavljati do znanja osobi do koje ti je stalo,koliko je volis!
Ali,mislim da ipak tu treba drzati i do sebe, ne dopustiti da te iskoristava i smatra kao otarak koji drzi pred vratima (u fazonu "pa uvijek ce biti tu,tj. da te ne shvati zdravo za gotovo),odnosno treba uvijek reci sta te muci,tesko pada,da ti je potrebna ljubav i koliko te povrijedi neki njen "gest" ili radnja.

Koliko god mi bili osjecajna bica i volili druge uvijek prevagne ono sto mi zelimo,pa tako da bismo mogli dobivati onoliko koliko zelimo i mogli pruzati koliko trebamo,potreban je dobar i otvoren razgovor,a ne kriti osjecaje,jer ako priznas sta osjecas i dajes do znanja toj osobi,te veza u nekom slucaju propadne bar znas da si dao sve od sebe i trudio se,te ti to moze predstavljati vid da ona ili on nije za tebe! Uuu ala me krenulo ovo skrabanje :)

Nekada osoba nije spremna u istom trenutku, pa je treba sačekati da shvati,
zato ne treba dići ruke uvek kad nema očekivane reakcije (+ različito pokazujemo osećanja)

Pa, ne znam...može biti i to...
zato sam rekla - treba procijeniti koja je to granica, dokle biti uporan...pokušati jednom ili više puta...
sve zavisi od toga kakav i koliko jasan (ili isključiv) odgovor dobiješ...

slažem se uglavnom

eh duso draga kad bi bilo tako jednostavno z:)
teoretski ljubav lepo zvuci, malcice je drukcije u praksi z;)

Back