Postoji li opravdanje...

Mali čičak

Stara legenda
Poruka
77.633
Porodica.
Otac majka cetvoro dece.
90-te. Siromastvo.
Najstarija cerka od 22 godine, odlazi u Kanadu.
Posle par godina, roditelji se razvode, porodica u rasulu. Tata se zeni ponovo I dobija dete u isto vreme kad I sin. Sestre ostaju sa majkom da zive. Tesko. Jako tesko ali dostojanstveno. Bore se.

Nakon 12 godina, cerka iz Kanade prvi put dolazi u rodnu zemlju, pripreme za njen dolazak (krecenje, spremanje...) sve je sredjeno koliko se moze. Cerka iz kanade se preko poruka posvadja sa najmladjom sestrom, koja zivi sa mamom, I odluci da ne dodje u svoju kucu, nego sa muzem iznajmi stan u NS. Sedne u kola, dodje u rodni grad, gde je odrasla, obidje brata I njegovu porodicu, prespava, vidi se sa prijateljima, izlazi, 15 dana provede ovde I ne vidi rodjenu majku niti je obidje! Ne udje u svoju kucu!
Majka izlazi iz radnje juce, cerka prolazi kolima, zaustavi se, istrci iz kola I pozdravi se sa majkom, vrati se u auto, sedne I ode.
Posle 12 godina!

Majka je ocajna.
Sedi I place.

I ja placem dok pisem ovo jer ne mogu da verujem da postoje takvi ljudi.

Da li postoji opravdanje za ovakvo ponasanje?
Ne videti sestru I majku posle 12 godina, a biti im u komsiluku?

pa sigurno da ce mnogi to da osudjuju al zabole je, ima i onih koji nece. sad sto ona nece da ih vidi, njen zivot je verovatno nije neki zivot i sta ce joj one odavno je bez njih. mozda joj je losh brak
ima i gorih osuda
ma nesrecna je neshto verovatno, kad si ok oces da vidjas porodicu, ali ono osudjivace je, nije dobar lik

Uglavnom je besmisleno dumati glavom nad tuđim porodičnim odnosima i gurati nos u iste, jer nos nikada ne može toliko duboko da uđe i da pronikne u razloge i motive svakog aktera priče i njihove međusobne odnose - i to ne odnose koji se prezentuju spoljašnjem svetu, već one sakrivene iza 4 zida.

Inače, ovakve teme sjajne su za zgražavanje i moralisanje, tako da istoj proričem sjajnu budućnost.

Nema drugih informacija.
Kad je rekla da dolazi, prvo je rekla da nece da dodje u svoju rodjenu kucu, jer nije sredjeno.
Majka nije imala s cim da sredi.
Onda joj je poslala neke pare, majka I sestre I brat se raspali, okrecili, stavili laminat, sredili koliko su mogli.
I cekali je.

I to je sve nebitno!

Kako neko moze da dodje I prodje pored svoje kuce posle 12 godina I ne vidi majku rodjenu?!

Razocarana sam totalno.
Nisam to ocekivala. I ozbiljno se razmisljam da joj to I kazem.
Ne mogu da dodjem sebi od tuge, zamisljajuci kako je sirotoj majci da vidis svoje dete posle 12 godina ispred radnje, ona ti pridje javi se I ode.
Sokirana sam!

Ne mogu da nadjem opravdanje za takav samozivo sebicni postupak.

Nemoj nista da joj govoris. To nisu tvoja posla Cicak.

I tu ima nesto vise od sredjene/nesredjene kuce.

Ljudi, to je majka rodjena. To je rodilo. Dala joj zivot. Odgajala. Hranila. Podigla.
Pa da je najcrnja, da je ubila 70 ljudi, to ti je majka!!!!
Kako mozes da nemas zelju da je vidis? Da je pitas kako je? 12 godina je nisi videla!!!
Jbt zivot, sahranila bi me.

Ljudi, to je majka rodjena. To je rodilo. Dala joj zivot. Odgajala. Hranila. Podigla.
Pa da je najcrnja, da je ubila 70 ljudi, to ti je majka!!!!
Kako mozes da nemas zelju da je vidis? Da je pitas kako je? 12 godina je nisi videla!!!
Jbt zivot, sahranila bi me.

O tome i pricam. Cim nema zelju da rodjenu majku vidi, ko zna sta se zaista izmedju njih izdesavalo.

Nek svako od vas ko ima cerku/dete, zamisli da to dozivi.
Pogledaj u svoje dete, I samo na sekund zamisli da ga ne vidis 12 godina
I da posle toga, ono ti pridje ispred radnje I pozdravi te, okrene se I ode.
Bude na 10 metara od tvoje kuce I ne udje da te vidi.
Samo zamislite

Nema drugih informacija.
Kad je rekla da dolazi, prvo je rekla da nece da dodje u svoju rodjenu kucu, jer nije sredjeno.
Majka nije imala s cim da sredi.
Onda joj je poslala neke pare, majka I sestre I brat se raspali, okrecili, stavili laminat, sredili koliko su mogli.
I cekali je.

I to je sve nebitno!

Kako neko moze da dodje I prodje pored svoje kuce posle 12 godina I ne vidi majku rodjenu?!

Razocarana sam totalno.
Nisam to ocekivala. I ozbiljno se razmisljam da joj to I kazem.
Ne mogu da dodjem sebi od tuge, zamisljajuci kako je sirotoj majci da vidis svoje dete posle 12 godina ispred radnje, ona ti pridje javi se I ode.
Sokirana sam!

Ne mogu da nadjem opravdanje za takav samozivo sebicni postupak.
Pre no što joj održiš bukvicu i pozoveš je na red, pitaj je još da li je dojila barem godinu dana.
Ako nije, popni se na stepenik radnje (kapiram da bi joj svoju zgroženost njenim postupkom sasula negde na ulici) radi dodatne dramatičnosti scene, i šokiraTo sa moralne visine joj saspi sve u facu. Prave razloge ne moraš ni da znaš, ko ih šiša, je l`.... važno je zdravo se zgražavati.

Poslednja izmena:
Nek svako od vas ko ima cerku/dete, zamisli da to dozivi.
Pogledaj u svoje dete, I samo na sekund zamisli da ga ne vidis 12 godina
I da posle toga, ono ti pridje ispred radnje I pozdravi te, okrene se I ode.
Bude na 10 metara od tvoje kuce I ne udje da te vidi.
Samo zamislite

Мислим да бих се обесила од муке. Који пораз.

Mislim da tu nije bilo previse povezanosti i ljubavi i pre odlaska te zene u Kanadu,
plus svadja sa sestrom i ko zna sta sve jos...a te puste "amerike" i jurnjava za novcem
otudjuju ljude, i cine da se mnogo toga zaboravi i postane indiferentan...Pa oni sami
tamo zive na razlicitim krajevima Amerike ili Kanade i ne vidjaju se po par godina

Cicak , ne bih se mesala da sam na tvom mestu i pustila bih da oni to sami rese

Back